USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile düzenlemiş olduğu eş matbuat toplantısında, "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil" ifadelerini kullandı. Truss ise, “Uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada direkt

ABD Dışişleri Bakanı Blinken:
09-03-2022 23:09

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ABD'de müşterek araya geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki mücadelesi ele meydan bakanlar şimdi sonradan eş matbuat toplantısı düzenledi. Blinken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini "haksız" ve "giderek şimdi aşkın vahşileşen müşterek savaş" namına nitelendirdi. Rusya'nın Ukrayna'ya insanca koridorlar tekvin önerilerinin "saçma" bulunduğunu kail Blinken, "Ukrayna halkının, hayatlarına bu denli vurdumduymazlık yayınlayan müşterek hükümetin sığınmalarını önermesi huzursuz edici" dedi.

"Batı tek bulunmadığı denli bütünlük içinde"

Blinken, Bakan Truss ile hoppadak Ukrayna dair değil, müşterek paradigma mevzuda çalıştığını anlatım ederek, "Ukrayna'da fenomenal yaklaşan eş güdüm var. Yaklaşık 30 senedir aut politikada çalışırken transatlantik ilişkide hem politikada hem de prensipte hakeza müşterek bütünlük gördüğümü hatırlamıyorum" dedi.

Blinken, "Moskova'nın işgalinin kere açmış olduğu insanca karabulut dolayısıyla ciddi acı çekici Ukrayna halkına düzenlilik yardımımızı bırakmak düşüncesince birleştik. Halihazırda 2 milyondan aşkın Ukraynalıyı yerinden etmiş bulunan ve bitmeme fail mücadelesi dolayısıyla Kremlin'e bulunan maliyeti açık açık çoğaltma çabalarımızda birleştik" ifadelerini kullandı.
Batı'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukraynalı sivillerin çatışma yerlerinden hemen ayrılmalarına müsaade ödeme çağrısında birleştiğini kail Blinken, başkaca İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlamış olduğu yardımlarını övdü. Blinken, "Ukrayna'ya iane etmek düşüncesince hamle atan hoppadak İngiliz hükümeti değil, ayrımsız sürede İngiliz halkından da emniyetsiz müşterek şefkatlilik ve el donanması görüyoruz" dedi.

Blinken Venezuela'ya atıfta bulunarak, "ABD'nin Venezuela halkının demokratik özlemlerine verdiği desteği yinelediğini" belirterek, evren ve Venezuela ortada "sürekli müşterek erke arzını sürdürme" çıkarı bulunduğunu belirtti.

"Amaç saldırganlığı sona erdirmek"

Blinken, Ukrayna'daki savaşla ilgili, "Amaç saldırganlığı sona erdirmek, sahn örtbas etmek ve boş yere kan dökülmesini önlemektir” ifadelerini kullanarak, ABD birliklerinin yahut jetlerinin alana konuşlandırılmasının çatışmanın genişlemesine kere açacağını aktardı. Blinken, "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil" dedi.

ABD askerlerini Ukrayna topraklarına sokmanın "kesinlikle ABD ile Rusya ortada aracısız müşterek çatışmaya kere açacağını" kail Blinken, "Bunun ne ülkelerimizin ne de Ukrayna'nın çıkarına değildir" ifadelerini kullanarak, ABD'nin yanıtının Ukrayna'nın kendisini savunması düşüncesince vesait iletmek sürdürmek olacağını söyledi.

"Ukrayna hükümetini değiştirmeye idman karmaşaya illet olacaktır"

Putin'in Ukrayna'da hükümeti fark etmek istese güçlü bunun Ukrayna halkı kabilinden benimseme edilmeyeceğini anlatım fail Blinken, "Putin şayet müşterek kukla perhiz bodoslamak istiyorsa, Ukraynalıların bunu katiyen benimseme etmeyeceği açıktır. Ve bunu askeri namına desteklemeye çalışırsa, derinliğine ve hunriz müşterek curcuna olacak" dedi.

"Putin muvaffakiyetsizliğe uğratılmalı"

Truss ise meydana getirdiği açıklamada, Putin'in Ukrayna'yı işgalinin "büyük acı ve ıstıraba" illet bulunduğunu anlatım ederken, durumun Putin'in organize ettiği denli gitmediğini belirtti. Truss, "Batı'nın donanması ve yaptırımlarımızın sertliği, kabadayı Ukrayna halkının kararlılıkları ve liderlikleri Putin'i şaşırttı" dedi.

Truss, "Saldırganların hoppadak güçten anladığını tarihten biliyoruz. Şimdi aldığı kadar yapmazsak, hayattaki başka saldırganların cesaretleneceğini biliyoruz. Putin, Ukrayna'da durdurulmazsa, Avrupa ve global düzenlilik düşüncesince dinamit neticeler olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yaptırımları katlamalıyız"

Putin'in muvaffakiyetsizliğe uğraması düşüncesince yaptırımların arttırılması gerektiğine nazarıitibar çekici Truss, "İngiltere ve ABD, Putin'e erinç koalisyon hükûmeti hükûmeti ihdas etmek düşüncesince arsıulusal çabalara önderlik etti. Putin'i muvaffakiyetsizliğe uğratmalıyız bunun düşüncesince yanıtımız da şimdi çabuk olmalı ve yaptırımlarımızı katlamalıyız" dedi.
Truss, "Ukrayna'ya defans ekipmanları göndermeye bitmeme etmeliyiz. Putin muvaffakiyetsizliğe uğrayan denli dinlenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

“Uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada aracısız müşterek çatışmaya kere açacaktır”

Ukrayna'da uçuşa haram semt dair açıklamada mevcut Truss, İngiltere'nin Ukrayna'ya defans silahları hazırlık ettiğini söyleyerek, "Gerçek şu ki, uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada aracısız müşterek çatışmaya kere açacaktır. Bunu istemiyoruz" dedi.

Truss, iklim bölgesini korumaya asistan olmanın "en güzel yolunun" Ukrayna'ya iklim defans silahları iletmek bulunduğunu belirterek, "Amacımız Putin'in ve agresif eylemlerinin liyakatsiz olmasıdır” dedi.
Mariupol'daki bebek ve tevellüt hastanesine meydana getirilen saldırıyı kınayan Truss, saldırıyı "kesinlikle tiksindirici, korkmadan ve yılgı verici" namına nitelendirdi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ