USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanaklık etmek mesajı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen alanlarda araştırmalarda mevcut olmak gibi geldiği İncirlik Üssü'nde, Türkiye'yi desteklemekte azimli olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanaklık etmek mesajı verdi
20-02-2023 01:06
Adana

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını görüşme fail ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada meydana getirdiği açıklamada, yıkıcı depremlerin arkası sıra Türk halkının beraberinde olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye'deki depremin yıkımını direkt değerlendirmek etraflıca üzdü

Blinken, "Yıkımın birazını değerlendirmek düşüncesince müşterek kentin üstünden buğulaşma şansım evet ve bunu kelimelere açığa vurmak hakkıyla zor. Yıkılmamış ve yıkılmış yapılar görüyorsunuz, çöken çatıların sadece beraberinde hala ayakta duran müşterek şeyler var. Size bahis konusu durumun ölçeği karşı müşterek düşün veriyor. Bu depremden çevre on binlerce ahiret yolculuğu ve on milyonlarca etkilenen insanoğlu mevcut ve elbette, hala birlik kapsamını bilmiyoruz." dedi.

Depremin sadece arkası sıra ABD ve gayrı devletlerin araya girdiğini tamlayan Blinken, şöyleki konuştu:

"Bir gündüz ortamında burada kestirmece 200 kişi, kapik ve gayrı uzmanlardan oluşan kontrol istirdat ekipleri oluşturduk. Depremden sadece ahir günlerde barınma, su, yiyecek, derman ve üst düşüncesince kestirmece 85 milyon dolar mesabesinde iane aktarıldı. Bugün ise gereksinimi olanlara iane geçirmek düşüncesince 100 milyon dolar şimdi getireceğimizi yaymak isterim. Bunu, Acil Mülteci ve Göç Fonu ile Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) ehil bulunduğu müşterek insancasına iane fonundan aldık ve bu geçenlerde harekete geçirilecek."

Blinken, "Aynı sürede Türk meslektaşlarımızla aşırı DOĞRU müşterek ortaklık ortamında hem gereksinimleri idrak geçirmek bununla beraber bunları karşılamanın yollarını bilmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu, rastgele devir bulunduğu kabil dikkate bedel müşterek halde harekete sabık ABD ordusu ilkin iktisap geçirmek neredeyse ABD hükümetinin dayanıklı aşırı bölümünün dehşet emek harcaması ve ortaklık yapılmaksızın gerçekleştirilemezdi. Meslektaşlarımız kestirmece 150 çıkış yaptı. Helikopterleri ulaşılması çetince yerlere gönderdiler, buradan 24 milyon poundluk iane geliyor, gördüğünüz kabil birlik arkamdaki kamyonlara gidiyor ve gereksinim duyan şahıslara ulaşacak." dedi.

"Türkiye'yi desteklemekte kararlıyız"

USAID'in depreme müteveccih çalışmalara aşırı aceleci ve çarpıcı müşterek halde cevap verdiğini kail Blinken, şunları kaydetti:

"ABD Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliği, Türk ortaklarımızla ortaklık ortamında şahıslara iane etmeye idman düşüncesince müşterek araya geliyor. Bu levent boylu vadeli müşterek efor olacak. Arama ve istirdat maatteessüf sona eriyor. İyileşme operasyonu ise devam ediyor ve arkası sıra iri müşterek baştan nesir emek harcaması olacak. Yıkılan bina, apartman ve ev sayısı müdahale hasarın boyutlarını gördüğünüzde baştan bina geçirmek aşırı iri müşterek efor gerektirecek. Ancak bu çabada Türkiye'yi desteklemeye kararlıyız. Dünyanın nice ülkesi de bire müşterek şeyi yapıyor. Bunu muvaffak gelişmek düşüncesince koskoca müşterek el birliği ve istikrar var."

ABD'nin Türk halkının beraberinde bulunduğunu ve icraat tamamlanana derece buna ilişkin kalacaklarını tamlayan Blinken, "Şu anda en ehemmiyetli bilinçlilik gereksinim duyan şahıslara iane ulaştırmak, kışı kazanç ve esasen ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak." dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiye'deki depremzedeler düşüncesince 1 bilyon dolar insancasına iane çağrısında bulunduğunu hatırlatan Blinken, "Şu an nedeni ile ABD 185 milyon dolarlık yardımda bulundu, fakat apayrı müşterek bilinçlilik varsa, ne yapabileceğimize bakacağız. Diğer devletler devreye giriyor fakat bu çağrının akçalanmış edilmesi aşırı aceleci ve sağlayabileceğimiz ek kaynaklara bakarken üstelik banko başkalarını bunu hazırlamaya isteklendirme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Blinken, "Türk ortaklarımızdan ileriye çevrilmiş gereksinimlerin neler olduğu, en dobra nite araştırma görevlisi olabileceğimiz, buradaki müşterilerini beslemek düşüncesince kaynakları en dobra nite toplayabileceğimiz karşı öğrenebildiğim derece aşırı bilinçlilik bellemek düşüncesince sabırsızlanıyorum." halinde konuştu.

Deprem bölgesindeki çalışmalara dahil bulunan kadroya teşekkürname fail Blinken, "Hayat kurtarmaya direkt katkıda bulunduğunuzu biliyorum ve bu rastgele birimizin yapabileceği en çelimli şey." dedi.

Türkiye'de depremden etkilenen şahıslara iane geçirmek düşüncesince ellerinden mevrut rastgele şeyi hazırlamaya azimli olduklarını anlatım fail Blinken, laflarını "Türk halkının en aşırı bilmesini istediğim şey, ABD'nin yanlarında bulunduğu ve bunu kazanç düşüncesince ne derece sürerse sürsün yanlarında olacağıdır." halinde tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ