USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, Rusya'nın Ukrayna'da sivilleri erek aldığını anlatım ederek, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi
01-03-2022 19:33

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 49'uncu BM İnsan Hakları Konseyi Oturumuna videoteyp ileti gönderdi. Mesajında Rusya-Ukrayna arasındaki çalışmalara yer veren Blinken, “Rusya, Ukrayna'ya başlangıçta tasarlanmış, hasbi ve nahak yere ortak atılım yürütüyor. Uluslararası hukuku ihlal ediyor. Uluslararası barışın ve güvenliğin asliye ilkelerini hiçe sayıyor. İnsan hakları ve insanca çöküntü oluşturuyor” dedi.

“Sivil otobüsler, otomobiller ve ayrıca ambulanslar bombalandı”

Rusya'nın insanoğlu hakları ihlallerine değgin haberlerin artarak bitmeme ettiğini aktaran Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlemiş olduğu saldırılarda okulları, hastaneleri ve sivil polis polis binaları vurduğunu belirterek, “Kritik altyapıyı namevcut ediyorlar. Sivil otobüsler, otomobiller ve ayrıca ambulanslar bombalandı. Rusya bunu değme gündüz Ukrayna genelinde yapıyor” dedi.

“Rusya, sağlıksız milyondan ortak tomar Ukraynalıyı çabucak biraz gündüz süresince ülkeden sürdü”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin esbak Rusya saldırılarının aralarında evlatların da bulunmuş olduğu minimum 100 sivili öldürüldüğünü ve yüzlercesini de yaraladığını aktardığını hatırlatan Blinken, “Rusya'nın esbak Harkov'da ortak apartman kompleksini vuran füze saldırılarında ölen ve vurulan baş döndürücü sayıda sivil polis polis de karışma kazanmak kıl payı zayiat artmaya bitmeme ediyor. Rusya'nın şiddeti, arbede bölgelerinde dayanıklı yolculuklar karşıcı çocuklar, yaşlılar ve engelliler de karışma kazanmak kıl payı sağlıksız milyondan ortak tomar Ukraynalıyı çabucak biraz gündüz süresince ülkeden sürdü” dedi.

Putin, değerli olursa insanca çöküntü elan da derinleşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın demokratik namına seçme hükümetini devirme hedefinde değerli olması şeklinde bölgedeki insanca krizin elan da kötüleşeceğini vurgulayan Blinken, Rusya'nın işgalini idrak etmek düşüncesince yargısız infazlar, işkence, hazzı gözaltılar, budunsal ve dini azınlıklara müteveccih kıygı ve muhaliflerin zalimce bastırıldığı Kırım'a bakılması icap ettiğini açıkladı.

Rusya hükümetinin işgalden geçmiş fark insanoğlu hakları örgütlerini kapattığına uyanıklık çekici Blinken, Rus hükümetinin usulsüzlük karşıtı eylemcileri ve politik muhalifleri rahatsızlık ettiğini, zehirlediğini ve hapse attığını aktardı.

Rusya'daki harp karşıtı barışçıl protestolarda fail binlerce bireyin gözaltına alındığına değgin haberlere yer veren Blinken, “Rus yetkililer, iklim basınına, saldırıdan ‘saldırı, nehiy yahut harp ilanı' namına bahseden rastgele ortak haberin, bambaşka ortak deyişle gerçeği kail iletişim araçları müesseselerinin engellenmesine ve dünyalık cezasına çarptırılmasına defa açacağı hesabına ortak uyarıda bulundu” dedi.

“Şimdi ortak araya gelemeyeceksek ne devir ortak araya geleceğiz?”

Savaş karşıtı Rusların hapisle zılgıt edildiğini tabir fail Blinken, “Rusya Savcılığı, ecnebi ortak ülkeye, ecnebi kuruma yahut arsıulusal kuruma sanki ‘operasyon' esnasında iane fail rastgele ortak Rus'un 20 yıla denli hapishane cezasına çarptırılabileceğini söyledi. Bunlar, bu Konseyin kapatmak düşüncesince ortak araya geldiği insanoğlu hakları ihlalleridir. Şimdi ortak araya gelemeyeceksek ne devir ortak araya geleceğiz?” dedi.

“Failleri mesul avlamak düşüncesince adımlar atmalıyız”

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih hasbi saldırısını şartsız namına durdurması ve Rus güçlerini Ukrayna'dan hemen art çekilmesi düşüncesince azimli ve bileşik ortak ileti gönderilmesi icap ettiğini vurgulayarak, “Rusya'nın demokratik namına seçme ortak hükümeti devirme girişimini, ağırbaşlı insanoğlu hakları ihlallerini ve arsıulusal sıcakkanlı ahbaplık ihlallerini değişmez ve kupkuru ortak biçimde kınamalıyız. Failleri mesul avlamak düşüncesince adımlar atmalıyız. Bu Konseyin Ukrayna'daki çöküntü kendisince çabuk ortak güruh kodifikasyon kararı, dokümantasyon ve matematik verebilirliğin sağlanmasına müteveccih ehemmiyetli ortak adımdır ve bunu destekleyen nice üyeye teşekkürname ediyorum” dedi.

Konsey üyelerinin, ortak tarafın kışkırtılmamış saldırısından topu topu tarafların denktaş sorumluluğa erbap bulunduğunu anıştırma fail ortak kıstak kullanmayı bırakmalı icap ettiğini tabir fail Blinken, “Rusya'nın bu saldırıyı insanoğlu haklarını korumak düşüncesince hata ortak biçimde muhik teşhir girişimlerini reddetmeliyiz” dedi.

Rusya hükümetine edisyon yapılması çağrısında mevcut Blinken, “Kremlin'e topu topu Rusların insanoğlu haklarına hürmet duyması düşüncesince ve sevdiklerinin kaderini bilmeyi doğruluk fail ve Putin'in seçtiği muharebede öldürülmüş Rus askerlerinin ailelerine bilgelik vermesi düşüncesince edisyon yapmalıyız” dedi.

Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine yer veren Blinken, Rusya'nın dinamit insanoğlu hakları ihlalleri gerçekleştirirken, şişman insanca acılara illet olurken ve bambaşka ortak BM üyesine saldırırken, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'nde kalmasına müsaade verilip verilmeyeceği akıllıca ortak biçimde sorulabileceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ