USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya dayanak vermesi yerinde değer karşılayacağını Çin'e ilettik

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşındaki konumuna müteveccih kıymetlendirme yapmayacağını fakat kendilerinin bu mevzuda Çin bölümüne mesajlarını kemiksiz birlikte halde ilettiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya dayanak vermesi yerinde değer karşılayacağını Çin'e ilettik
17-03-2022 00:29
Washington

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD heyetinin Roma'da Çinli diplomatlar ile görüşmesinde, Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaştan ötürü Rusya'ya meri yaptırımların sebep bulunduğu kayıpların Pekin yönetimi çeşidinden telafi edilmesi olasılığından düşünce duyduklarını ve hakeza müşterek vaziyette Çin’e başlıca bedeller ödetileceğini Çin bölümüne ilettiklerini söyledi.

Price, günce matbuat toplantısında Roma’daki Çin-ABD heyetlerinin görüşmesine müteveccih sorular üzerine, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşındaki konumuna müteveccih kıymetlendirme yapmayacağını fakat kendilerinin bu mevzuda Çin bölümüne mesajlarını belirgin müşterek biçimde ilettiklerini söyledi.

Üst dozaj Çin heyeti ile müşterek araya hulul sebeplerinin haberleşme yayınlarını gizlemeden avlamak bulunduğunu tamlayan Price, "Bu mahsus hayattaki en ehemmiyetli düet ilişkidir. Sorumlu müşterek diyar adına ilişkimizi karakterize fail rekabetin çatışmaya dönüşmemesini sağlamakla yükümlüyüz." dedi.

Birçok ülkenin Ukrayna’ya desteğini bildirme ettiğine ve Rusya’nın saldırısına erinç çıktığına dikkati çekici Price, Çin’den bu yönde belirgin müşterek izah yahut davranış görmediklerini dile getirdi.

Price, "Çin’e, Rusya'nın finansal ve konuşu kaybını telafi etmeleri yahut Rusya’nın savaşına materyal desteği vermeye müteveccih rastgele müşterek çabaya girişmeleri dair başlıca endişelerimiz bulunduğunu ve hakeza müşterek vaziyette hemen ABD çeşidinden değil hayattaki eş ve müttefiklerimizden de başlıca bedeller ödetileceğini gizlemeden belirgin belirttik." ifadesini kullandı.

İran ile anlaşmaya yakınız

İran ile Ortak Kapsamlı Eylem Planı (OKEP) adına da aşina İran çekirdeksel anlaşmasına dönmeye müteveccih müzakerelere de yer veren Price, İran ile ABD tarafı arasındaki düşünce farkının giderilebileceğini söyledi.

Price, "Söylediğimiz kabilinden ehemmiyetli müşterek gelişim kaydettik. Olası müşterek anlaşmaya yakınız fakat daha o noktada değiliz. Çok kırılan müşterek etapta olduğumuz düşüncesince düşünce farklılığı bulunan mevzular kendisince rastgele müşterek değerlendirmede bulunmayacağım." sanarak konuştu.

Anlaşmaya fark etmek kıl payı ellerinden mevrut değme şeyi yaptıklarını özetleyen Price şunları söyledi:

"Tahran'ın kaydettiği çekirdeksel ilerlemeler menfez önüne alındığında, sürecin uzamasıyla OKEP’in sağlamış bulunduğu çekirdeksel silahların yayılmasını önleme faydalarının ortadan kalkacağı düşünüldüğünde, baş döndürücü az devir kaldı. Bu nedenle, bu bap çabucak üstünde çalışılması müstelzim müşterek konudur. Bir süredir çabucak odaklandığımız müşterek konudur. Hala anlaşmaya çapraz adına dönüşün gizlemeden belirgin bizim çıkarlarımıza olacağına inanmaya bitmeme ediyoruz.”

Price, ABD yönetiminin İran'ın alanda gerilimi düşürmeye müteveccih vereceği müşterek üstlenme karşılığında İran Devrim Muhafızlarını ecnebi yıldırı örgütü listesinden çıkarmayı organize ettiği iddialarına müteveccih soruları ise cevapsız bıraktı.

Sözcü, bu mevzunun müzakerelerin gündeminde olmadığını, görüşmelerin merkezinde İran’ın kusursuz müşterek biçimde OKEP’e uyması ve Tahran’a müteveccih yaptırımların gevşetilmesi bulunduğunu dile getirdi.

İran’ın halen ABD ve ortakları düşüncesince zılgıt oluşum ettiğinin altını çizen Price, çekirdeksel tabanca sağlamış müşterek İran ile alanda milis güçlere ve yıldırı örgütlerine verdikleri dayanak ve balistik roket programları kabilinden sorunları çözmeyi baş döndürücü şimdi zorlaştıracağına aksan yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ