USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, semt yurtlarını Azerbaycan ile Ermenistan ateşkesi düşüncesince etkilerini kullanmaya çağırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların durdurulması düşüncesince özellikle Rusya edinmek üzere, semt ülkelerine ortalık üstünde yararlı etkilerini kullanımı çağrısında bulundu.

ABD, semt yurtlarını Azerbaycan ile Ermenistan ateşkesi düşüncesince etkilerini kullanmaya çağırdı
14-09-2022 01:03
Washington DC

Günlük matbuat toplantısında, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara müteveccih değerlendirmelerde mevcut Price, taraflara saldırıları tevkif çağrısı yaptı.

Price, hem ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bununla birlikte alanda ait ABD diplomatlarının muhatapları ile görüşmeye bitmeme ettiğini söyledi.

İki dünya arasındaki çatışmaların ne tarafların ne de bölgedeki tek ülkenin menfaatine bulunduğunu kaydeden Price, "Bölgedeki topu topu ülkeleri, etkilerini nötr adına kullanmaya çağırıyoruz." dedi.

Rusya'nın hem Azerbaycan bununla birlikte Ermenistan üstünde ehemmiyetli ortak etkiye ehil olduğuna dikkati çekici Price, Rusya'yı, bu tesirini çatışmaların durdurulması ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tansiyonun düşürülmesi düşüncesince kullanmaya çağırdıklarını belirtti.

AA muhabirinin, "Ermenistan, Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütünü müdahaleye çağırdı. ABD'nin bu konudaki tepkisi nedir" sorusuna ise Price, "Tüm ülkeler, etkilerini çatışmaların durdurulması ve tansiyonun düşürülmesi üstüne anlaşma gelmek düşüncesince yararlı ortak biçimde kullanmalı. Tabi ecnebi güçleri çatışmanın ortak bölümüne dayanaklık etmek özgülemek neredeyse irsal etmenin buna elbette yardım sağlayacağını tahmin etmek zor." cevabını verdi.

İsrail'in Ebu Akile raporu

İsrail'in, Batı Şeria'da İsrail güçlerince maktul Filistin kökenli Amerikalı gazeteci Şirin Ebu Akile'nin ölümüne müteveccih şümullü incelemesini tamamladığını hatırlatan Price, İsrail soruşturmasının da ABD'nin meydana getirdiği tetkik ile benzeri bulgular belirleme ettiğini dile getirdi.

Price, İsrail incelemesinde de Ebu Akile'nin, İsrail ordusunun attığı kurşun ile öldürüldüğünün ortaya konulduğunu kaydetti.

Sözcü Price, "İsrail karışma topu topu devletlerin sivilleri dayanaklık etmek olmak düşüncesince müstelzim her şeyi yapmasının ehemmiyetli bulunduğunu baştan sona söyledik. Elbette ki matbuat personelleri da sivildir ve katiyen gaye alınmamalılar. İsrail soruşturması da bire ortak ABD Güvenlik Koordinatörünün incelemesi neredeyse o vakada rastgele ortak istek olduğuna değgin delil bulamadı ve İsrail ile siyasa ve uygulamalarının evcil durumunda yürütme edilmiş olduğu üstüne matematik verebilirliğin önemini konuşmaya bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Hesap verebilirlikle ait ısrarlı sorular üstüne Price, ABD'nin matematik verebilirlikten kasıtlarının cezai ortak muamele olmadığını belirterek, "Hem ABD incelemesinde hem İsrail soruşturmasında burada (Akile'nin) şuurlu ortak biçimde öldürüldüğüne değgin delil yok." laflarını sarfiyat etti.

Price, vurguladıkları noktanın, İsrail'in öz yöntem ve uygulamalarının muhasebesinin hesabını gerçekleştirmek bulunduğunu savundu.

İsrail ordusu, 5 Eylül Pazartesi günü, Ebu Akile'nin öldürülmesiyle sonuçlanan vakaya bağlı soruşturmasının sonuncu raporunu yayımlamıştı.

Ebu Akile'nin, "yanlışlıkla İsrail ordusunun ateşiyle maktul olma olasılığının faziletli olduğu" vurgulanan raporda, şu ifadelere toprak verilmişti:

"Özel ortak fariza gücü çeşidinden hesaplı ortak saf soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Sayın Ebu Akile'yi vuran silahın kaynağını stabil adına belirlemenin beklenir bulunmadığı görülüyor. Ancak, Ebu Akile'nin, İsrail ordusu askerlerine dirimsel zarar bildirme fail rastgele yaylak ateşi açıldığı ortak arbede sırasında, Filistinli silahlı eşhas adına tanımlanan şüphelileri gaye meydan İsrail ordusunun ateşiyle bilmeyerek maktul olma olasılığı yüksektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ