USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Son devirde sunulan askeri dayanaklık etmek baharda Ukrayna'nın sahada ayırt yaratmasını sağlayacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, akıbet çağda sağlanan ağırbaşlı tabanca desteğinin Ukrayna'nın ilkbahar aylarında harp branşında ehemmiyetli ayırt yaratmasına olanak vereceğini söyledi.

ABD: Son devirde sunulan askeri dayanaklık etmek baharda Ukrayna'nın sahada ayırt yaratmasını sağlayacak
16-02-2023 00:06
Brüksel

Austin, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın arkası sıra Brüksel'deki NATO karargahında düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısına, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgilendiren mesajıyla başladı.

ABD Savunma Bakanı, "Öncelikle, ABD adına, NATO müttefikimiz Türkiye'ye, Türkiye ve Suriye halkına ve güzeşte hafta meydana mevrut yıkmacı depremin arkası sıra matem markajcı ve biberli çekici her insana birlikte kat elan en yoğun taziyelerimi sunuyorum. Hepimizin kalbinin kurbanların aileleriyle bulunduğunu biliyorum. Türk müttefiklerimizin en evgin gereksinimlerini istikbal etmek ve bölgedeki hırslı acıları teskin etmek düşüncesince andıran çalışmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaş

NATO'nun savaşın üstünden birlikte sene geçmiş bulunduğu bu zamanda değme zamankinden elan bileşik ve elan azimli bulunduğunu vurgulayan Austin, "Tüm bölgelerde topu topu risklere huzur caydırıcı peyda etmek ve müdafaa etmek düşüncesince levent boylu vadede kabiliyetlerimizi güçlendiriyoruz. Savunma planlarımızı güncelliyoruz ve elan fazla, kuvveti elan faziletli tedarik seviyelerine yerleştiriyoruz." dedi.

Austin, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta orak ayı ayında düzenlenecek NATO zirvesinde liderlerin ittifakın toy planlarını gerçekleştirecek kaynaklara ehil olmasını bildirmek düşüncesince toy birlikte defans envestisman taahhüdü üstünde anlaşacağı söyledi.

ABD Savunma Bakanı, "Bu üstlenme kendisince dişi görüşmeler yaptık ve kuma güvenliğimize envestisman gerçekleştirmek düşüncesince her insanın elan fazlasını yapmasını bildirmek düşüncesince kıymetli müttefiklerimizle emek harcamayı dört gözle bekliyoruz. Mühimmat stokları tekvin ve savunma, sınai kapasiteyi açık açık tezyit mevzusundaki ilerlememizi de ele aldık." değerlendirmesini yaptı.

Austin, "Daha meydana getirecek aşırı işimiz var. Önümüzdeki nazik aylarda Ukrayna'yı sübvanse etmek düşüncesince çabuk etsek güçlü levent boylu vadede caydırıcılığımızı ve savunmamızı perçinlemek düşüncesince bizler stoklarımızı yenilemeliyiz." diyerek konuştu.

Ukrayna'da sahadaki gündeş durumla ilgilendiren istifham ilişkin Austin, şunları aktardı:

"Rusya'da gördüğümüz şey, aşırı sayıda insanı harbe sokmaya bitmeme ettiği. Bu insanoğlu dobra eğitilmiş ve kuvvetli değiller. Bu nedenden onların aşırı sayıda kayıplar verdiklerini görüyoruz. Muhtemelen bunun sürdüğünü görmeye bitmeme edeceğiz. Onların gücü de bu. Bir güruh kullanıcılarını var. Amacımız, Ukrayna'ya ek kabiliyetler sağladığımızdan sakıncasız olmaktır."

"(Sağlanan dayanaklık etmek yardımıyla Ukrayna'nın) İlkbaharda huzur saldırılarında ince ehemmiyetli birlikte ayırt yaratacağını düşünüyorum" diyen Austin, "Bir harp dalında ince ehemmiyetli birlikte ayırt yaratma, öncecilik kabul etme ve bu inisiyatifi ileriye çevrilmiş kendisine istimal dair hakkıyla dobra birlikte şansa ehil olacaklarını düşünüyorum." biçiminde konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği

ABD'li Bakan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğiyle ilgilendiren birlikte istifham üzerine, "Katılmaya hazırlar. Bunlar, katıldıklarında ittifaka aşırı birlikte tomar bedel katacak, sonuç adım dirayetli dü ülke." dedi.

İki ülkenin NATO'ya katılacağından sakıncasız bulunduğunu vurgulayan Austin, "Ne devir ve ne katılacakları hakkıyla değme dü ülkenin de liderliğine ilişkin olacak." ifadelerini kullandı.

ABD iklim sahasında düşürülen cisimler

Austin, sonuç 24 vakit zarfında ABD'de Huron Gölü üstünde F-16'ların birlikte iklim cismi düşürmesiyle ilgilendiren birlikte soruya "Son 48 vakit zarfında uzayda çalışkanlık gösterdiği bildirilen rastgele birlikte ek nesnenin bilincinde değilim. Enkazın ehemmiyetli olup bulunmadığı açısından ise banko mühim bir şeydir ve şayet mümkünse enkazı çevirmek düşüncesince elimizden mevrut değme şeyi yapacağız. Bu, bu nesnelerin ne işe yaradığını bilmemiz düşüncesince aşırı elan birlikte tomar bilinçlilik öğrenmemize araştırma görevlisi olacaktır." cevabını verdi.

ABD Savunma Bakanı, "Bu nesnelerin ne bulunduğu ve illet bu bölgelerde çalışmış oldukları kendisince elimizden geldiğince aşırı bilinçlilik öğrenene genişliğinde deşmeye bitmeme edeceğiz. Her devir ihtiyatkâr davranacağız. Ama gine de ileriye çevrilmiş öğrenilecek aşırı bilinçlilik var." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ