USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, Ukrayna'ya Rusya zarfında atılım ayarlamak kabil bilim sağlamış olduğu iddialarını reddetti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD'nin Ukrayna'ya Rus topraklarındaki hedeflere saldırması düşüncesince istihbari bilgelik verdiği iddialarını reddetti.

ABD, Ukrayna'ya Rusya zarfında atılım ayarlamak kabil bilim sağlamış olduğu iddialarını reddetti
03-03-2023 08:06
Washington

Ukrayna'dan ortak grubun Rusya'nın Klimovski nahiyesine ilişkin Bryansk sahasına baltalama gerçekleştirmek gibi sızdığı ve Ukrayna ordusunun Rus topraklarındaki birtakımı hedefleri vurmuş olduğu iddiaları üstüne Kremlin'in saldırıların ABD'nin desteği ile yapıldığını tez etmesi Pentagon'da tepkiyle karşılandı.

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Ryder, "Rus yetkililerin, gelişigüzel şeyden önceki ABD'nin ortak biçimde bu çeşit saldırıları kabil etmek düşüncesince bilgelik sağladığını tez fail birtakımı olup bitenleri gördüm. Ukraynalılara nereyi vuracaklarını söylemiyoruz. Şunu kesme ortak biçimde anlatım edeyim Ukraynalılara Rusya içerisindeki bölgeleri amaç almaları düşüncesince ihsas yahut bilgelik sağladığımız düşüncesi saçmalık. Rusya ile muharebede değiliz, Rusya ile ortak harbe girmenin de ardında değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

Ryder öbür yandan Ukrayna'ya sunulan silahların hemen Ukrayna süresince ve Ukrayna topraklarının savunulmasında kullanılması düşüncesince danışma ettiklerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ