USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD ve AB’den Kosova-Sırbistan gerilimine ilişkin açıklama

ABD ve Avrupa Birliği (AB) çeşidinden Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime müteallik meydana getirilen eş açıklamada, “Herkesi maksimum ölçülülük göstermeye, hali lakayıt koşulsuz hafifleştirmek düşüncesince hemen harekete geçmeye ve provokasyonlardan, tehditlerden yahut kork

ABD ve AB’den Kosova-Sırbistan gerilimine ilişkin açıklama
28-12-2022 20:06


Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim bitmeme ederken, ABD ve Avrupa Birliği (AB) dü dünya arasındaki gerilime ilişkin meydana getirilen kuma yazılmış açıklama yayınladı. Açıklamada, AB ve ABD'nin Kosova'nın kuzeyinde bitmeme fail sinirli halden ide duyduğu aktarılarak, “Herkesi maksimum ölçülülük göstermeye, vaziyeti umursamaz koşulsuz hafifleştirmek düşüncesince hemen harekete geçmeye ve provokasyonlardan, tehditlerden yahut korkutmalardan kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

AB ve ABD'nin Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile değini biçiminde bulunduğu tabir edilen açıklamada, “Gerginlikleri razı etmek ve hepsi yerli toplulukların istikrarı, güvenliği ve refahı hesabına ileriye çevrik yanında defa üstünde barışmak gibi siyasal yanında hal üzerine Cumhurbaşkanı Vucic ve Başbakan Kurti ile baş başa çalışıyoruz” denildi.
Kosova'nın barışçıl protestolar/barikatlar zımnında tutuklanacak yahut kovuşturulacak Kosovalı Sırp vatandaşlarının listelerinin bulunmadığını doğrulayan güvencelerini kıvançla karşılandığı dökme açıklamada, “Hukukun üstünlüğüne hürmet gösterilmelidir. Şiddetin tek şekli onama edilemez ve tolere edilmeyecektir” denildi.
ABD'nin AB Kosova Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX) marifetiyle AB'nin çalışmalarını destekleyeceğine aksan meydana getirilen açıklamada, “EULEX, yetkisine makul olarak, insanoğlu haklarına saygıyı yükseltmek düşüncesince hepsi soruşturmaları ve müteakip işlemleri yakından izlemeye bitmeme edecektir” ifadeleri kullanılarak, “Tüm Diyalog yükümlülükleri gecikmeksizin dört dörtlük şekilde uygulanmalıdır” denildi.

Kosova-Sırbistan gerilimi
Kasım ayında görevinden istifa fail emektar Sırp manşet memuru Dejan Pantic, 10 Aralık'ta Kosova polisi kabilinden gözaltına alınmış, bir hale tepkime yayınlayan Kosovalı Sırplar, Jarinje ve Bernjak son geçişlerine barikatlar kurmuştu. Yollara kurulan barikatlar zımnında ülkenin güneyine getirilemeyen Pantic, Jarinje civarlarındaki yanında karakolda gözaltında tutuluyordu. Bugün maruz değişmeyen ile Pantic'in cezası ev hapsine çevrildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ