USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ABD ve Birleşik Krallık'ın ambargosu, Rusya'nın petrol ihracatının yüzdelik 2,8'ini etki

ABD ve Birleşik Krallık'ın ambargo sonucu Rus kaba petrol ve petrol ürünleri ihracatının kestirmece yüzdelik 3'ünü etkileyecek.

ABD ve Birleşik Krallık'ın ambargosu, Rusya'nın petrol ihracatının yüzdelik 2,8'ini etki
08-03-2022 20:11
Moskova

ABD ve Birleşik Krallık'ın, Ukrayna'daki harp dolayısıyla Rus petrolüne ambargo kararı, Rusya'nın bu devletlerin petrol ithalatındaki payını gündeme getirdi.

Rusya, dünyanın en aşırı müeyyide meri ülkesi olduBiden, ABD'nin Rusya'dan kâffesi enerji, petrol ve doğal taş yağı lambası lambası ithalatını yasakladıklarını duyurduİngiltere, 2022 sonuna derece Rus petrol ve petrol ürünlerinin ithalatını kademeli adına durduracakAB, enerjide Rusya'ya bağımlılıktan kaçma planı hazırladı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, ABD ve Suudi Arabistan'dan sonraları dünyanın en şişman petrol üreticisi konumunda mevcut Rusya'nın idmansız petrol ve petrol ürünleri ihracatı günce 10,5 milyon varil seviyesinde bulunuyor. Bu miktarın 7,8 milyon varilini idmansız petrol oluşturuyor.

Geçen sene idmansız petrol ve petrol ürünleri ihracatından kestirmece 180 bilyon dolar dirimlik elde fail Rusya, hep idmansız petrol ve petrol ürünleri ihracatının yüzdelik 1,5'ini Birleşik Krallık'a, yüzdelik 1,3'ünü ise ABD'ye yapıyor.