USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de müşterek hafta zarfında ikinci iri kar fırtınası bekleniyor

ABD'de güzeşte haftanın böylelikle ülkenin kuzeydoğusunu etkileyen kar fırtınasının izleri silinmeden, iklim genelinde sansasyonel olacak ikinci müşterek itici iklim dalgasının beklendiği belirtildi.

ABD'de müşterek hafta zarfında ikinci iri kar fırtınası bekleniyor
01-02-2022 23:53
New York

CNN Meteoroloji Servisinin bildirdiğine göre, birlikte hafta geçmeden acemi birlikte kar fırtınasının Rocky Dağları'ndan başlayarak ülkenin kuzeydoğusuna akıllıca 3 bin 200 kilometreden aşkın bölgeye yayılmasının beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Hava kestirim raporlarına mucibince acemi antipatik iklim dalgası, giriş noktasından New England alanına denli 21 eyalette alevli kar yağışları ve sakıncalı soğuklar halinde kendisini hissettirecek.

Yeni kar fırtınasının en çarpıcı olabileceği bölgelerden Indiana ve etrafında kar kalınlığının 45 santimetreyi geçebileceği ve bunun ölçümlerin yapıldığı 1900 yılından beri en aşkın kar yağışına cevap geleceği tabir edilirken Ohio'nun Toledo şehrinde de akıbet 100 senenin en dip kar yağışının beklendiği kaydedildi.

Teksas ve etrafında fırtınanın geçmiş günlerinde buzlanma ve canlılık kesintilerinin yaşanacağı, buzlanma kaynaklı trafikte arıza yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Tennessee ve Kentucky üstünden maşrık eyaletlerine ilerleyecek antipatik iklim dalgasının başta cumadan itibaren tesirini artıracağı ve hafta sonu New York sahasında sıcaklığın sıfırın altında 6'lara denli düşeceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ