USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de rastgele 3 Müslümandan 2’si İslamofobik davranışa sunulan kalıyor

ABD’de canlı değme 3 Müslüman'dan 2’sinin hayatında minimum ortak kere İslamofobik davranışa verilen kalmış olduğu bildirildi.

ABD'de rastgele 3 Müslümandan 2’si İslamofobik davranışa sunulan kalıyor
29-09-2021 21:09
New York

California Üniversitesi Berkeley Ötekileştirme ve Aidiyet Enstitüsü çeşidinden meydana getirilen ankette, Müslüman iştirakçilerin yüzdelik 67,5’i, yaşamlarında minimum ortak kere İslamofobi tecrübesi yaşadığını söyledi.

Müslüman hanımlarda bu miktar yüzdelik 76,7'ye çıkarken, Müslüman adamların ise yüzdelik 58,6’sının İslamofobik yaklaşıma sunulan kalmış bulunduğu kaydedildi.

Ankete katılanların yüzdelik 93,7'si ise Amerikan topluluğunda yaşanmış olan İslamofobinin umumi namına hissî ve zihnî sağlıklarını etkilediğini tabir etti.

Her 3 Müslüman'dan 1'i dini kimliğini sakladı

Ankette, İslamofobik eylemlere sunulan tükenmek düşüncesince iştirakçilerin kısaca yüzdelik 33’ü, kimi anlarda dini kimliklerini gizlemeye çalıştığını, yüzdelik 88,2’sinin ise tepkime ile maç korkusundan çevre kimi görüşme ve eylemlerden sakındığını belirtti.

Özellikle 18-29 gözyaşı grubu ortada dini kimliğini saklamaya çalışanların oranının yüzdelik 45'leri bulmuş bulunduğu kaydedildi.

Çalışmayı tay tay arabası Enstitünün Küresel Adalet Programı Direktörü Elsadıg Elsheikh, "Bu anket, ortak Müslüman direkt İslamofobik ortak eyleme uğramasa bile, 11 Eylül'den sonraları medyamızda ve kültürümüzde toprak meydan İslamofobinin, Müslümanların izlendikleri, yargılandıkları yahut dışlandıklarını hissettikleri ortak hava yaratıyor." değerlendirmesinde bulundu

Diğer taraftan ankete dahil olan Müslümanların kısaca yüzdelik 73’ü, toplumdaki İslamofobik yaklaşımlara karşın Müslüman olmayanlarla günce ilişkileri sürdürdüğünü, yüzdelik 93.7’sinin ise evlatlarının Amerikalı namına bildirme edilmesini ehemmiyetli gördüklerini belirtti.

Ankete, ABD’de canlı gelişigüzel budunsal kadro ve yaştan ½ si avrat bin 123 Müslüman katıldı.

ABD’de canlı Müslüman nüfusun 3,5 milyon yöresinde bulunduğu kestirim ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ