USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'den İran'ın petrol ve petrokimya ticaret ağına yaptırım

ABD, İran'ın Doğu Asya'ya petrol ve petrokimya ürünleri satışına iane etmiş olduğu belirlenen insan ve kuruluşlardan oluşan müşterek ticaret ağına müeyyide uyguladığını duyurdu.

ABD'den İran'ın petrol ve petrokimya ticaret ağına yaptırım
07-07-2022 00:00

ABD, İran'ın petrol ve petrokimya ticaret ağına müeyyide uyguladı. ABD Hazine Bakanlığı'na ilişkin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) kabilinden meydana getirilen açıklamada, İran'ın Doğu Asya'ya petrol ve petrokimya ürünleri satışına iane ettikleri belirlenen ad ve kuruluşlara müeyyide uygulanmış olduğu aktarılarak, ABD yönetiminin bugünkü müeyyide eyleminin, hâlâ önceki 16 Haziran'da İran petrokimya satışlarını destekleyen arsıulusal müşterek ağabey meri yaptırımları izlem etmiş olduğu belirtildi.

Doğu Asya'ya beniz milyonlarca dolarlık mamüllerin teslimatını ve satışını kolaylaştırmak düşüncesince Körfez merkezli müşterek paravana firmalar ağı oluşturduğu düşüncesince müeyyide listesine katılan firmalar arasında, İran merkezli Jam Petrochemical Company, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Edgar Commercial Solutions FZE, Ali Almutawa Petroleum and Petrochemical Trading LLC, Petrokick LLC, Hong Kong merkezli Lustro Industry Limited ve Oligei International Trading Co.'nun arazi almış olduğu belirtildi.

Terörizm ve Mali İstihbarat Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson meydana getirdiği açıklamada, "ABD, İran ile Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na çapraz uyumu sağlamaya müteveccih müşterek anlaşmaya varmayı üstlenme ederken, İran petrol ve petrokimya ürünlerinin satışına müteveccih yaptırımları infaz etmek düşüncesince kâffesi yetkilerimizi kullanmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Yaptırımlar, ad ve firmaların ABD'deki varlıklarını dondurarak bunlardan rastgele müşterek çıkar sağlanmasını engelliyor.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ