USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ABD'li uygulayım bilimi şirketlerinden Apple, Amazon ve Intel bilançolarını açıkladı

ABD'nin önde mevrut uygulayım bilimi şirketlerinden Apple, ocak-mart devrinde dirimlik ve karını artırırken, Amazon hasılatını artırmasına karşın dokunca bildirdi. Intel de bire bir çağda gelirinin azaldığını fakat karının arttığını duyurdu.

ABD'li uygulayım bilimi şirketlerinden Apple, Amazon ve Intel bilançolarını açıkladı
29-04-2022 00:24
Washington

Apple, Amazon ve Intel 2022'nin ocak-mart zamanına ilişik bilançolarını açıkladı.

Apple'dan meydana getirilen açıklamaya göre, bu yılın ocak-mart devri bilançosunda firmanın geliri sabık yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 9 artarak 97,3 bilyon dolara ulaştı. Şirket, sabık yılın ocak-mart zamanında 89,6 bilyon dolar dirimlik elde etmişti.

Firmanın sabık yılın bire bir zamanında 23,6 bilyon dolar bulunan açık eş ise yüzdelik 6 artarak 25 bilyon dolara çıktı.

Şirketin pay başına eş da bu zamanda 1,40 dolardan 1,52 dolara yükseldi.

iPhone ve Mac satışları artarken, iPad satışları azaldı

Bu çağda Apple'ın çokbilmiş telefon ve elektronik beyin satışları artarken, tablet satışları azaldı.

iPhone satışlarının ücreti ocak-mart zamanında sabık yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 6 artarak 50,6 bilyon dolara yükseldi.

Aynı çağda iPad satışları yüzdelik 3 azalışla 7,6 bilyon dolara gerilerken, Mac satışlarının ücreti ise yüzdelik 14 artışla 10,4 bilyon dolara ulaştı.

Amazon'dan geçmiş çeyrekte 3,8 bilyon dolarlık zarar

Amerikalı e-ticaret devi Amazon ise geçmiş çeyrekte hasılatını artırmasına karşın 2015'ten beri geçmiş kere 3 maaş çağda dokunca bildirdi.

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, Amazon'un bu yılın ocak-mart zamanında elde etmiş olduğu dirimlik sabık yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 7 artarak 116,4 bilyon dolara ulaştı. Şirketin sabık yılın bire bir dönemindeki açık satışları 108,5 bilyon dolar adına kayda geçmişti.

Geçen yılın geçmiş çeyreğinde 8,1 bilyon dolarlık kar açıklanan Amazon, bu yılın bire bir zamanında 3,8 bilyon dokunca ettiğini duyurdu.

E-ticaret devinin sabık yılın geçmiş çeyreğinde 15,8 dolar bulunan pay başına eş da bu yılın geçmiş çeyreğinde 7,6 dolara geriledi.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Amazon Üst Yöneticisi Andy Jassy, "Salgın ve bunu arkasından Ukrayna'da çıkan savaş, alışılmamış çoğalma ve müşkülat getirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Intel'in satışlarında yüzdelik 7'lik azalış

Dünyanın en iri mikroçip üreticisi firmalarından Intel de bu yılın geçmiş çeyreğinde satışlarının azaldığını bildirdi.

Intel'den meydana getirilen açıklamaya göre, firmanın yılın geçmiş çeyreğinde elde etmiş olduğu dirimlik sabık yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 7 azalarak 18,4 bilyon dolara geriledi. Şirket, sabık yılın ocak-mart zamanında 19,7 bilyon dolar dirimlik sağlamıştı.

Firmanın geçmiş çeyrek açık eş ise sabık yılın bire bir zamanına gereğince yüzdelik 141 artışla 8,1 bilyon dolara yükseldi. Intel, sabık yılın geçmiş çeyreğinde 3,4 bilyon dolar açık kar açıklamıştı.

Şirketin sabık yılın geçmiş çeyreğinde 0,82 dolar bulunan pay başına eş da 1,98 dolara çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ