USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'nin "Rusya'ya acemi müeyyide paketinin" bilgileri muhtemelen oldu

AB'nin
15-02-2023 16:09
Brüksel

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya müteveccih acemi müeyyide paketi, sanayi ve teknoloji ürünleri, türlü redif parçalar ile hem askeri-sivil maksatla kullanılabilecek ürünlere dış satım yasakları ile baş başa bulunan yaptırımların ihlal edilmesi yahut çevresinden dolaşılmasını karşılamak düşüncesince acemi önlemler içeriyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, içtimai iletişim araçları hesabından, Rusya'ya müteveccih hazırladıkları 10'uncu müeyyide paketi teklifinin bilgileri kendisince videoteyp paylaşımda bulundu.

Rusya'nın savaşın bedelini ödemesi icap ettiğini tabir fail von der Leyen, "Bugün 10'uncu müeyyide paketiyle baskıyı artırıyoruz." dedi.

Von der Leyen, "İlk olarak, Rus ekonomisini nazik teknoloji ve sanayi ürünlerden yoksun tasarruf geçirmek düşüncesince 11 bilyon avroyu aşan oranda dış satım yasakları öneri ediyoruz." sanarak konuştu.

Yeni yaptırımların, artık bir tomar sansasyonel olması düşüncesince Rusya'nın gereksinim duyan ve Çin denli apayrı ülkelerden gerçekleştirme edemeyeceği nice sanayi ürününü kapsadığını tamlayan von der Leyen, elektronik, hususi araçlar, araba ve motosiklet parçaları, kamyon ve tepkili uçak motorları düşüncesince redif parçalar denli dirimlik mahsulat ile yapım piyasasının Rusya ordusuna yönlendirilebileceği duyarga yahut vinç denli ürünleri maksat aldıklarını söyledi.

Von der Leyen hem askeri hem taharri memuru polis maksatla kullanılabilecek ürünlere de haram getireceklerini belirterek, "Rusya'ya çift kullanımlı ve sonra teknoloji mamüllerin ihracatını artık da kısıtlayacağız." yorumunu yaptı.

İnsansız iklim uzlaştırıcı (İHA), roket ve helikopter de dahil, Rusya'nın tabanca sistemlerinde kullanılabileceği 47 acemi elektronik bileşen ile baş başa belli başlı bulunmaz arsa elementleri ve termal kameralara da kontroller getireceklerini özetleyen von der Leyen, sonunda harp dalında belirleme ettikleri halis muhlis teknolojik mamüllerin yasaklanmış olacağını vurguladı.

Von der Leyen, yasaklanan mamüllerin Rusya'ya ayrımlı yollardan gitmesini önleyeceklerine ayraç ederek, bundan dolayı Rusya'ya müteveccih çift kullanımlı verim yaptırımları kapsamına evvel kez üçüncü yurt kuruluşlarını da eklediklerini anlattı.

Hassas teknoloji ürünlerinin satışına yasaklama

"İran Devrim Muhafızları, Ukrayna'daki taharri memuru polis altyapıya saldırması düşüncesince Rusya'ya Shahed İHA'ları sağlıyor. Bu nedenle, demincek çift kullanımlı mahsulat müeyyide diyetimize 7 İran kuruluşunu ekliyoruz." diyen von der Leyen, bu firmaların Rusya'ya alıngan teknoloji ürünleri satmalarının ağız ağıza yasaklanacağını vurguladı.

Von der Leyen, "Rusya'ya alıngan teknoloji sağlayıcı gayrı üçüncü yurt kurumlarını listelemeye hazırız." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaymaca ordusu ve dezenformasyon ağlarıyla kamusal bölgede da harp yürüttüğünü kail von der Leyen, bunların toplumları kutuplaştırmak düşüncesince müzahrefat yaydıklarını tabir etti.

Von der Leyen, bundan dolayı yaymaca faaliyetinde bulunanlar, askerler ve siyasileri içeren baş döndürücü sayıda ferdin AB müeyyide listesine ekleyeceklerini belirtti.

AB'nin Rusya'ya müteveccih kaba yaptırımlar uyguladığını anımsatan von der Leyen, "Yaptırımların inceden inceye uygulandıklarından güvenli olmalıyız. Bu nedenle, 10'uncu paketimiz yaptırımların çevresinden dolaşılmasını karşılamak düşüncesince acemi önlemler getiriyor." sanarak konuştu.

Oligarkların izini süreceğiz

Von der Leyen, "Yaptırımlardan uzaklaşmak düşüncesince varlıklarını saklamaya yahut satmaya etkin oligarkların izini süreceğiz." dedi.

AB devletleri ile birlikte, Rusya Merkez Bankası'nın AB'de tutulan halis muhlis dondurulmuş varlıklarını gözden geçireceklerini özetleyen von der Leyen, "Varlıkların nerede bulunduğunu ve değerinin ne denli bulunduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu, Rus amme varlıklarının Ukrayna'nın baştan inşasını akçalanmış geçirmek düşüncesince mümkün kullanması açısından baş döndürücü önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptırımların delinmesi yahut çevresinden dolaşılmasını karşılamak düşüncesince eş ülkelerle çalıştıklarına dikkati çekici von der Leyen, doğacak hafta Yaptırımlar Koordinatörleri Forumu düzenleyeceklerini vurguladı.

Von der Leyen, acemi yaptırımları savaşın sene dönümü bulunan 24 Şubat geçmişine denli hataya geçirmeyi amaçladıklarını laflarına ekledi.

AB Komisyonu kabilinden öneri edilen müeyyide paketinin yürürlüğe girmesi düşüncesince örgen 27 ülkenin buna onayı gerekiyor. AB harp dolayısıyla şimdiye denli Rusya'ya müteveccih 9 müeyyide paketi yaşama geçirdi.

Rusya'ya müteveccih yaptırımlar ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve gösterişli ürünleri de içeren degaje yelpazeye yayılıyor.

Ayrıca, bahir kanalıyla taşınan incelmemiş arsa yağı ile bazısı arsa yağı ürünleri, bazısı Rus bankalarının arsıulusal ifa sistemi SWIFT'ten çıkarılması ile baş döndürücü sayıda ad ve yapı AB müeyyide listelerinde arsa alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ