USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Afrikalı iş müşterilerini İstanbul'da dünkü ortaklarını arıyor

Tanzanya Endüstri, Tarım ve Ticaret Odası Başkanı Paul Koyi, 'Türkiye'deki ürünler, Avrupa standartlarında ve bire bir sürede henüz akıllıca pahalı ürünler. Bu, bizim düşüncesince avantaj.' dedi.

Afrikalı iş müşterilerini İstanbul'da dünkü ortaklarını arıyor
22-10-2021 12:05
İstanbul

Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu'na eklenen Afrikalı iş insanları, ayrımlı sektörleri eş araya getiren forumda baş başa çalışacakları dünkü ortaklarını arıyor.

Foruma Afrika'daki 45 diyar ve lehçe örgütten kısaca 3 bine yaklaşan Afrikalı ile Türk iş insanı katıldı.

Türkiye, Afrika ile ilişkilerini "kazan-kazan" prensibi temelinde şekillendirirken Afrika'nın gelişigüzel bölgede kalkınmasına ve toptan sistemde doğruluk etmiş bulunduğu noktayı bulmasına yardım sağlıyor.

Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği (AfB) iş birliğiyle planlı forumda gıdadan inşaata, turizmden enerjiye derece ayrımlı bölgelerde çalışkanlık yayınlayan Afrikalı firmalar, Türkiye ile tecim gerçekleştirmek amacıyla İstanbul'da buluştu.

Panellerin ve firmalar arası görüşmelerin yapıldığı forumda süpermarketi düşüncesince tedarikçi arayanlardan sayısal tahsile intikal düşüncesince eş arayanlara derece ayrımlı kollardan Afrikalı iş insanları, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'deki mahsulat Avrupa standartlarında"

Tanzanya Endüstri, Tarım ve Ticaret Odası Başkanı Paul Koyi, Türkiye'nin endüstrileşmiş eş diyar olduğuna dikkati çekti.

Koyi, "Türkiye'deki ürünler, Avrupa standartlarında ve bire eş sürede elan akıllıca pahalı ürünler. Bu, bizim düşüncesince avantaj." ifadelerini kullandı.

Tanzanya ile Türkiye arasındaki tecim kütlesinin gelişigüzel güzeşte gündüz arttığına ayraç fail Koyi, "Bugün burada dü diyar iktisadi ilişkilerinin elbette artabileceği dair konuşuyoruz. Mesela uygulayım bilimi ve istihsal ile ait aşırı dişi görüşmeler yaptık. Türk yatırımcılar, Tanzanya'da besin üretimi, teknolojik ürünler, esenlik malzemeleri dalında tecim ve envestisman yapabilirler. Öte taraftan yapım ve gezim dalında yatırıma açıkça eş ülke." dedi.

Etiyopya'da sayısal eğitimi yaygınlaştırmak istiyor

Etiyopyalı iş insanı Feyissa Ararssa, yetişek dalında icraat yürüttüklerini ve dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla yaygınlaşan sayısal yetişek dair Türk firmaları ile teşrikimesai gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Ararssa, "Addis Ababa ve Adema şehirlerinde kampüsleri mevcut hususi Harambee Üniversitesi'nin sahibiyim. Üniversite kendisine devre içi yetişek ve dijitalleşme dair çalışıyoruz. Bu forumda yetişek sektöründen deneyimli kişilerle eş araya gelip katılım kurarak üniversitemizi sayısal bölgede yükseltmek istiyoruz." biçiminde konuştu.

Etiyopya'nın Afrika'nın en hareketli ikinci ülkesi bulunduğunu kail Ararssa, "Ülkemizde iri eş alışveriş potansiyeli var. talebe değişim işlemi programları ve uygulayım bilimi transferi öteki ruzname maddelerimiz." dedi.

Afrikalı iş insanları, Türk firmalarla teşrikimesai gerçekleştirmek istiyor

Su sektöründe Uganda'da envestisman önleyen Eritreli iş insanı İsalas Berhe Habtezghi, hususi ve amme sektörüne su pompaları, tankları ve benzer ürünleri tedbir ediyor.

Türkiye'den su pompaları ihraç ettikleri bilgisini paylaşan Habtezghi, foruma katılarak Türkiye'den doğacak malzemelerle istihsal sürecine tahavvül etmek istediğini ve bunun düşüncesince Türk firmalarıyla teşrikimesai arayışı süresince bulunduğunu söyledi.

Afrikalı iş hanımları Türkiye ile dünkü eş sahife ayırmak istiyor

Foruma Afrika'nın ayrımlı ülkelerinden eklenen iş kadınlarının yoğunluğu da dikkati çekti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden (KDC) Angelique Nganza Wa Tshiongo, Kinşasa'da aşçı ve iri mağaza işlettiğini fakat ülkesinde Türk ürünlerinin yayılmış olmadığını dile getirdi. Tshiongo, "KDC'de elan aşırı Fransa ve Belçika ürünleri kullanılıyor. Bu forumdaki iş görüşmelerinde dünkü tedarikçiler ve şürekâ bularak ülkeme dönmeyi amaçlıyorum." biçiminde konuştu.

Zambiya'dan mevrut ve gezim dalında icraat yürüteç iş adamı Mujinga Muna Sapallo da Türkiye ile Zambiya ortada gezim dalında teşrikimesai gerçekleştirmek düşüncesince foruma katıldığını kaydetti.

Zambiya'nın saf zenginlikleri ve çandır yaşamına dikkati çekici Sapallo, "Zambiya kendisine ayrımlı direk türlerine sahibiz ve bu ağaçlardan memleketimizdeki fil, zebra, çita ve arslan kıl payı efsanevi figürleri ile bezek eşyaları yapıyoruz. Ayrıca saf parklarımız da gezim düşüncesince aşırı önemli." dedi.

Sapallo, Çin ilkin iktisap etmek kıl payı nice ülkeye ihraç ettikleri mamüllerin el inşası bulunduğu bilgisini paylaşarak, Kovid-19 dolayısıyla akıbet dü sene aşırı başağrısı çektiklerini fakat Türkiye ile ilişkileri ekincilik ve gezim sektörlerinde geliştirerek dünkü eş sahife ayırmak istediklerini laflarına ekledi.

Hedef 50 bilyon dolar

Türkiye'nin Afrika ile tecim kütlesi 2003'te 5,4 bilyon dolar iken atık adımlarla 2020'de 25 bilyon dolara ulaştı.

Türkiye, Afrika ile çapraz tecim hacmini 50 bilyon dolara yükseltmeyi hedeflerken Japonya, Almanya, Fransa ve Macaristan kıl payı ülkeler, Afrika kıtasında düzentileme dah etmek düşüncesince Türkiye ile teşrikimesai gerçekleştirmek istiyor.

2003'te 2,1 bilyon dolar bulunan dış satım payı 2020'de 15,2 bilyon dolara ulaşırken 2003'te 3,3 bilyon dolar bulunan dış alım payı 2020'de 10 bilyon doları aştı.

Afrika'daki Türk yatırımları da güzeşte sene 6 bilyon dolar seviyesine ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ