USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akaryakıt, antre noktasından pompada tüketiciye satışına denli izlenecek

Kaçakçılıkla savaş kapsamında akaryakıtın, antre noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına derece bulunan dönemini verim ve doküman hareketleri üstünden enstantane fotoğraf izleyebilecek.

Akaryakıt, antre noktasından pompada tüketiciye satışına denli izlenecek
10-11-2021 11:09
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla birim numara müddet ilk Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirler Genelgesi yayımlanmıştı. Buna göre, akaryakıt kaçakçılığıyla savaş çalışmalarında koordinasyonu bildirmek ve katılması müstelzim gelişigüzel kabil tedbiri tespit etmek şartıyla Ticaret Bakanı koordinasyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, İçişleri, Sanayi ve Teknoloji ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlarından oluşan "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Kurulu" oluşturulmuştu.

Genelge doğrultusunda Ticaret Bakanlığı kabilinden 2021-2023 yıllarına bağlı "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı" da hazırlandı.

AA muhabirinin bu plandan meydana getirdiği derlemeye göre, akaryakıtın, antre noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına denli bulunan sürecini, distribütörler arası satışlar ve akaryakıt transfer araçlarının hareketleri karışma edinmek üzere, verim ve doküman hareketleri üstünden enstantane izleyebilecek, acemi çocuk ifa imleç aygıt (ÖKC) ve e-belge (e-fatura, e-irsaliye, e-arşiv fatura) verileriyle karşılaştırılabilir ve riziko analizine akla yatkın toplulaştırılmış veriyi üreten birim numara meslek kurulacak. Bu sistem, kabil kurumların kullanımına açılacak.

İlgili kanunlarda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kabilinden yürütülmesi öngörülen işlemlere bağlı Ticaret Bakanlığı kabilinden işletilen Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Bilgi Sistemi'nde (AKBİS) bulunan ait bilgiler, EPDK kabilinden geliştirilen Saha Denetim Sistemi'ne (SDS) aktarılacak. Denetim faaliyetleri SDS üstünden bitmeme ettirilecek. İlgili bakanlıklar, kişi fariza endüstrisi çerçevesinde kullandıkları kabil sistemlerle SDS ortada data paylaşımı düşüncesince lüzumlu emek harcamaları meydana getirecek ve bu sistemin ait bakanlıklardan personelin erişimine açılması sağlanacak.

Özellikle inşaat, taşımalık ve eroin firmalarına bayiler kabilinden meydana getirilen aut satışların bayi pompa satışlarına oranlanarak aut adanmış miktarlarına belli başlı birim numara sınır konulmasına değgin kombinezon yapılacak.

Akaryakıt kaçakçılığıyla savaş ait bulunan mevzuat hükümlerinin uygulanmasına müteveccih kökler ve esasları içeren yönetmelikler ve gayrı düzenlemeler, ait bakanlıklar ile amme gurur ve kuruluşları kabilinden hazırlanarak yürürlüğe konulacak.

Kamuoyu bilincinin artırılmasına müteveccih amme spotu denli icraat yapılacak.

Petrol piyasasında, millî marker denetimleri ile yazarkasa ve özişler sistemine karışma yahut gerçek olmayan satmaca ibrazı şeklindeki gayrı finansal ve yönetimsel usulsüzlüklerin tespiti düşüncesince yönetimsel ve finansal anlamda meydana getirilen ortalık denetimlerine bitmeme edilecek, birim numara düzenlenen denetimler gerçekleştirilecek.

Riskli firmalara denetim

İmalatta kıymetlendirmek şartıyla akaryakıt harici yer yağı ürününü gerçekleştirme yahut ithal fail riskli şirketlerin belli başlı periyotlarla denetimi yapılacak. Akaryakıt adına değerlendirilebilen mamüllerin (karışımlı akaryakıt) yapımında kullanılabilecek ürünleri gerçekleştirme yahut ithal fail kuşkulu şirketler ise lüzumu halinde, organizasyon mevcudiyeti, sığa yeterliliği, canlılık tüketimi, etkin sayısı denli hususlar anlamında denetlenecek. Bu denetimler kararı elde edilmiş bulgular ilgisine mucibince gayrı kurumlarla paylaşılacak.

İllerde, valiler koordinasyonunda, savaşımcı birimlerin katılımıyla yılda minimum birim numara kez güruh yapılacak, toplantılara adli makamlar da çağırma edilecek ve neticeler Ticaret Bakanlığına iletilecek.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelede etkinliğin artırılması, acemi yöntemlerin tartışılması ve teşrikimesai kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla, yılda birim numara kez, akaryakıt sektöründe meydana gelen kaçakçılıkla mücadeleden mesul ve mezun birimler ile ilçe çalışanlarının katılacağı şümullü birim numara çalıştay düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ