USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akıllı, güvenli ve hızlı asansörler görücüye çıktı

Dünya Asansör Endüstrisi'ni İstanbul'da buluşturan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 17'nci el kapılarını açtı. Fuarda çokbilmiş asansörlerin beraberinde insana hususi gösterişli asansör de sergileniyor.

Akıllı, güvenli ve hızlı asansörler görücüye çıktı
10-03-2022 17:38
Dünyanın ehemmiyetli asansör fuarından bir tanesi bulunan 17'nci Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı başladı. Tarsus Turkey tarafından, AYSAD'ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile 13 Mart geçmişine derece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 8 salonunda ansızın gerçekleşecek fuarda, 400 firma, elan akıllı, elan güvenli ve elan hızlı asansör teknolojilerini müşterek arada sergileniyor. Sektörünün 3 sene aradan sonraları küresel kurda gerçekleşen Asansör İstanbul'u 6 bini diyar dışından edinmek kıl payı mecmu 30 bin mübayaacı görüşme edecek. 4 çağ sürecek organizasyonda kısaca 500 milyon dolarlık müşterek tecim kütlesi bekleniyor.

''Güvenli olmayanlara esasta kılıç asansör demiyoruz''

Güvenli asansör mevzusuna yer veren AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, ''Pandemi döneminden ahir evvel fuarımız. Kar yağışına karşın paydaşlık oldukça iyi. Yurt dışından mevrut ziyaretçilerde esbak gelenlerde dava namevcut fakat çağ doğacak olanlar düşüncesince kar engeli var. Katılımcı şirketlerin bütünü burada onlarda müşterek arıza oluşmadı. Asansör riskli müşterek mahsul zira toprak çekimi ile dar cereyan fail müşterek ürün. Bu nedenden dolayı asansörlerde asayiş gerekleri aşırı etraflıca muayyen ve amme kabilinden arama edilen müşterek ürün. Güvenli asansör sanarak söyleyemeyiz asansör denir ve bütün asansörlerin güvenli olması gerekir. Güvenli olmayanlara esasta kılıç asansör demiyoruz'' dedi.

''Yeşil etiketin gerekliliklerini namına getiren müşterek asansöre güven içerisinde binebilirsiniz''

Asansörlerdeki hijyene aksan karşılayıcı Targıt, ''Pandemiden sonraları işin müşterek mikrobiyolojik bölümde ortaya çıktı. Asansörlerde emektar tehlikelere erinç aşırı etraflıca asayiş önlemleri bulunuyor. Aslında asansörlerde ilçe olma ihtimali yoktur. Fakat bu mikrobiyolojik riskler eni önlemler gerektiriyor. Küçük müşterek bölgede insanoğlu müşterek araya geldiği düşüncesince acemi önlemler gerekiyor. Asansörlerde pandemiye müteveccih mikrobiyolojik riskler namına kip verirsem virüsün açıktan yayıldığını beyan etmek gerekir. Yani asansör içerisinden ansızın müşterek tomar insanoğlu bulunduğundan virüsün hafif yayılabileceğini öğrendik. Bu nedenden dolayı asansör içerisindeki havanın daima değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca asansördeki insanoğlu sayısının azaltılması mevzusuna aşırı değinildi. Bunların beraberinde asansördeki kıvrım çıkışları ve bap açılış tuşlarına dokunarak virüsün yayılacağı söylendi.

Dokunmadan hareketli telefonunuzla arzu ettiğiniz kata çıkabileceğiniz asansörler geliştirildi. Şu anda bu evreleri atlattık elan korunaklı virüsü en uzuv indirgeyecek asansör modelleri geliştirildi. Asansörü derneşik namına arama fail müşterek şirket var ise ve asansörün salname muayeneleri de derneşik yapılıyorsa tek korku bildirme etmez. Yeşil etiketin gerekliliklerini namına getiren müşterek asansöre güven içerisinde binebilirsiniz. Türkiye namına bu mevzuda dünyada önde revan ülkelerden biriyiz. Çünkü Türkiye'deki yapım sahası aşırı güzel durumda. Şu anda yerel kaynaklarla Türkiye'nin ihracatının şişman müşterek bölümünü karşılıyoruz. Dış tecim ilavesi sağlayan müşterek sektörüz. 150 milyon dolar aut tecim fazlamız var'' halinde konuştu.

Uygulama ile yönlendirilen asansörler

Asansörlerde kullandıkları teknolojilere yer veren Butkon Elektronik Ar-Ge Yöneticisi Murat Topuz, ''Asansör sektöründe uygulayım problemleri kolaylaştırmak düşüncesince çalışıyoruz. But-Call sanarak müşterek dizge geliştirdik. Sistemde katlar ortada kabloyu ağız ağıza ortadan kaldırdık; katlar ortada 100 ve 1000 çekerek. Bu asansör dilinde erke anlamına geliyor. Bu biçimde katları çalıştırdık. Bu katları özlük aralarında kablosuz namına haberleştiriyoruz. Sistem bu biçimde panoya komutlar verebiliyor. Hangi katta olduğumu ne kata gideceğimi biliyor. Bu sistemin Android ve ios telefonlar düşüncesince müşterek uygulaması var. Marketlerden bu uygulamayı indirdikten sonraları bulunduğunuz kata ilişkin namına sert seçiyorsunuz ve asansör arzu ettiğiniz kata yönlendiriyor'' halinde konuştu.

Şahıslar hususi asansörler

Şahıslara hususi asansör ürettikleri dile getiren Dormak Asansör Irak Mağaza Müdürü Mehmet Çörek, ''Şahıs, sayrılarevi teskere ve anahtar asansörleri üretiyoruz. kişi asansörlerinde alıcı odaklı ilerliyoruz. İstedikleri ve arzuladıkları modelleri üretmeye çalışıyoruz. Bizi genel anlamda hususi dizayn yaptırmak talip alıcılar yeğleme ediyor. Yüzde 70 oranın ihracata müteveccih çalışıyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Cezayir, Ruanda, Rusya, Makedonya kıl payı kısaca 44 ülkeye müstesna satım gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Detaylı bilim ve online çağrılık düşüncesince asansoristanbul.com adresinin görüşme edilmiş olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ