USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, "Akkök Holding'i 2022'de de diyar içi ve diyar haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar bekliyor. DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak toy istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor." dedi.

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek
29-12-2021 11:45
İstanbul

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, kimya, taşınmazlar ve erke dalında çalışkanlık yayınlayan Akkök Holding'i 2022'de de habitat içi ve habitat haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini belirterek, "DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak toy istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz toy birlikte ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da toy birlikte satın alması gündeme gelebilir." dedi.

Ahmet Dördüncü, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022'den beklentilerini paylaştı.

2021'in, tamamı dünyada salgının etkilerinin bitmeme etmiş olduğu birlikte sene bulunduğunu özetleyen Dördüncü, kimya sektöründe dezenfektan kabak maddeleri ürettikleri düşüncesince epey derin tempoyla çalıştıklarını ve bu durumun performanslarını ivmelendirdiğini söyledi.

Dördüncü, bu sene kimya sektöründe ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiklerini tabir ederek, "Aynı biçimde erke alanındaki şirketlerimizin de 2021'deki neticeleri mutlu ediciydi. Diğer taraftan dağınık dalının müstevli kaynaklı yaşamış olduğu teessürat dolayısıyla alım satım merkezi yatırımlarımızın bulunmuş olduğu taşınmazlar sektöründe dayanıklı birlikte sene geçirdik." sanarak konuştu.

Akkök Holding'i 2022’de de habitat içi ve habitat haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini aktaran Dördüncü, şunları kaydetti:

"Gelecek hedeflerimiz doğrultusunda sürdürülebilir ve dosdoğru büyümemize ulama sağlayacak derinlemesine vadeli yatırımlara odaklandık. Stratejimizle mevzun ve mütemmim niteliğe cemaat yatırımlarla Türkiye'ye dış satım ve istihdam kabilinden bölgelerde kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Satın bildirme etme yatırımlarımız gelecekte de bitmeme edecek. Dünyanın mahdut karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak toy istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Dünyanın lider, Türkiye'nin ise birlikte tane akrilik elyaf üreticisi bulunan iştirakimiz Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz toy birlikte ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da toy birlikte satın alması bahis konusu gündeme gelebilir. Özetle, kadro şekilde senenin sonuna denli toplamda 300 milyon dolara benzeyen envestisman planlaması yaptık."

Dördüncü, yatırımları temdit stratejileri doğrultusunda istihdamlarını da yüzdelik 15 artırmayı öngördüklerini vurgulayarak, "Bu yatırımlarımız kararında bünyemize kattığımız kuruluşların katkısıyla 2022’de mecmu istihsal kapasitemizi de yüzdelik 16,8 artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sene çelimli yatırımları yaşama geçirdik"

Ahmet Dördüncü, Akkök Holding'in 70 senedir Türkiye hesabına ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiğini, bu doğrultuda 2021'de de çelimli yatırımları yaşama geçirdiklerini kaydetti.

Akkim Kimya'nın dünyanın önde mevrut karboksimetil selüloz üreticilerinden USK Kimya'yı bünyesine katarak anorganik çoğalma stratejileri doğrultusunda ehemmiyetli birlikte etap attığını anımsatan Dördüncü, 63 milyon dolar tutarındaki bu yatırımla Akkim'in yıllık dış satım ve cirosunu ehemmiyetli birlikte biçimde artırdığını tabir etti.

Dördüncü, bu sene faziletkâr ilişik değere cemaat katışık üretip ihraç fail Epsilon Kompozit'in yüzdelik 51'lik hissesinin de Akkök Holding ve anne ortakları kabilinden satın alındığına ayraç ederek, şunları söyledi:

"Epsilon, havacılık ve defans özellikle kazanmak az daha türlü sektörlere müteveccih faziletkâr teknolojili katışık kısımlar ve parçalarının istihsal ve montajını gerçekleştiriyor. Airbus, Bell ve KAI kabilinden arsıulusal iş ortaklarının beraberinde evcil defans şirketlerine de işlev veriyor. Epsilon'un katışık ihracatı da Türkiye'nin bu ehemmiyetli alandaki ithalatını ve dışa bağımlılığını azaltacaktır. Bu ortaklığımızın da sınai sektörlere karbon elyaf katışık çözümleri sağlayıcı birlikte başka iştirakimiz DowAksa özellikle kazanmak üzere, kadro şirketleriyle iş birliğini levent uzadıya bize ehemmiyetli avantajlar kazandıracağına inanıyoruz. Global müşterilere cemaat Epsilon ile katışık dalında arsıulusal yarışta liderliğe pekleşmek hedeflerimiz arasında."

Holding şekilde borsaya teferrüç dair yaklaşımlarından da bahseden Dördüncü, "Borsa, ırak olmadığımız birlikte alan. An bakımından Akkök Holding'in 4 sayı çecik açıkça iştiraki bulunuyor. Tabii ki borsada zamanlama baş döndürücü önemli. Şimdilik enerjik birlikte planımız olmasa da akla yatkın devir ve şartlar oluştuğunda toy birlikte hücum hazırlamaya hamam bakabiliriz." dedi.

"2022 sene sonu çoğalma tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında"

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, Türkiye ekonomisinin 2022'de gene müstevli evveliyat çoğalma payı bandına girmesini beklediğini belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2022 sene sonu çoğalma tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında. Önümüzdeki zamanın riziko haritasına bakarsak; geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği ile imzalanan yeşil mutabakatla gündeme mevrut ve sanayide hava değişikliğiyle ait alınacak önlemler dolayısıyla uran tarafında ağır ve dayanıklı birlikte inkılap sürecine tedarikli olmamız icap ettiğini söyleyebilirim. Ayrıca, kabak husus tutarları ve geri işlev maliyetlerdeki artışın beraberinde kurdaki dalgalanmalar da önümüzdeki sene ortaya çıkma ehemmiyetli riskler ortada toprak alıyor. Ancak bilançosu sert bulunan firmalar hesabına bu cins risklerin toy bazı fırsatlar doğuracağını derpiş etmek mümkün. Akkök Holding şekilde ister millî gerekse arsıulusal pazarlardaki yatırımlarımızla etkinliğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine bedel yaratmaya bitmeme edeceğiz."

Bu senenin birlikte başka ehemmiyetli hususi durumunun de iş modellerinde yaşanmış bulunan değişimler olduğu için bahseden Dördüncü, ev-ofis sistemi değme sabık gündüz yaygınlaşırken kendilerinin de çelimli sayısal ast yapıları sebebiyle engin çalışmayla işlerini kalburüstü biçimde yürüttüklerini kaydetti.

Dördüncü, kadro şirketlerinden Aktek Bilişim'in 1.400 çalışana tehlikesiz ve faziletkâr performanslı ast çatı hizmeti sağladığını, salgının alacağı seyre layıkıyla engin düzentileme modeliyle ait doğacak planlamalarını tamamlayacaklarını söyledi.

"Gelecek stratejimizin temelinde sürdürülebilir kalkınma var"

Ahmet Dördüncü, müstevli süreciyle sürdürülebilirlik teriminin öneminin şimdi dobra anlaşıldığını, tamamı kuruluşların doğacak planlarını sürdürülebilirlik ekseninde kurgulamaya başladığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla (SKA) belirlenen hedeflerin baş döndürücü uzağında olunduğuna dikkati çekici Dördüncü, "Bu sebeple bundan sonra geleceğimiz düşüncesince farkındalık yaratmaktan öteye geçerek herkesi taahhütlerini vermeye ve bu doğrultuda lüzumlu aksiyonları yaşama geçirmeye çağırma ediyorum." dedi.

Dördüncü, Akkök Holding'in doğacak stratejilerinin temelinde sürdürülebilir kalkınma bulunduğunu belirterek, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

"Çevresel ve içtimai tamamı boyutlarıyla ele aldığımız bu kavramı, kurumumuzun organizasyonel yapılanmasının tamamında beledi biçimde benimsiyoruz. hususi piyasanın sürdürülebilirlik alanındaki âlemşümul ilkelerinin belirlenmesine ve bildirme görmesine evleviyet fail Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin altında imzamız bulunuyor. Ayrıca, geçtiğimiz ilkgüz ayında dünyanın en iri sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact'in çağrısıyla dünyanın ciharıyek yanındaki iş liderlerince açılan Yenilenen Küresel İşbirliği Bildirisi'nin de imzacıları arasındayız. Böylelikle, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımımızı âlemşümul standartlarda tutmayı hedefliyoruz. 2008 yılından bu yana, değme sene derneşik şekilde Sürdürülebilirlik Raporu yayımlıyoruz. Açıklık, şeffaflık, feyiz ve aritmetik verebilirlik ilkeleriyle hazırlamış olduğumuz raporlarla çevresel performansımızı değerlendirme ve düzeltme imkanları yakalıyoruz. Öte taraftan Aksa Akrilik, Akkim, Akenerji ve başka tamamı iştiraklerimiz de öz sektörlerinde önderlik fail yöre dostu sürdürülebilirlik emekleri gerçekleştiriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ