USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkök Holding’den ‘Kadın Enerjisi’ projesi

Türkiye'nin DOĞRU endüstri kuruluşlarından Akkök Holding, hanımlara bağlı dünkü müşterek projeyi yaşama geçiriyor. Enerji grubu şirketleri Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji çeşidinden kolektif yürütülecek ‘Kadın Enerjisi' projesi kapsamında, çalışanların rüştiye ve o

Akkök Holding’den ‘Kadın Enerjisi’ projesi
01-12-2021 17:09

Akkök Holding, hanımlara bağlı dünkü yan yana projeye başladı. Holdingin erke grubu şirketlerinin kolektif yürütecekleri üç proje, ‘Kadın Enerjisi' yapı adlı yan yana araya getirildi. Çeşitli eğitimler, sohbetler ve işlik çalışmaları, mentorluk, yetişim ve burs imkanları içeren Kadın Enerjisi projesi; Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji çeşidinden yaşama geçirilecek. Enerji sektöründeki avrat istihdamını artırmayı ve avrat çalışanlara kariyer yolculuklarında dayanak olmayı amaçlayan projenin gaye kitlesi; ortaokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri ile birlikte, erke sektöründe etkin kadınlar. Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su hasret Ataünal, projenin ayrıntılarını paylaştı.

“Kadın Enerjisi'ni Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz”
Projenin ortaokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri ile iş yaşamındaki avrat çalışanlara müteveccih planlandığını tamlayan hasret Ataünal, proje düşüncesince seçtikleri logoyu da şu laflarla anlattı: “Logomuz, önündeki duvarı iten yan yana avrat figüründen oluşuyor. Kadınlar bu günlerde de yetişek hayatından iş yaşamına derece muhtelif engellerle karşılaşabiliyorlar. Bu düş ile iş yaşamında önüne konulmuş bulunan engelleri namevcut etmeye çalışmanın ve dolayısıyla cesurca bitmeme etmenin önemine aksan gerçekleştirmek istedik. ‘Kadın Enerjisi' ile maşeri eşey eşitliği ve baş başa punt eşitliği çalışmalarımıza konkre adımlar ekleyebileceğimiz düşüncesince aşırı heyecanlıyım.”

Enerji grubu mensuplarının rüştiye ve ortaöğretim çağındaki kız çocukları, değişik üniversitelerde yetişek gören öğrenciler ve erke grubu şirketlerinde fariza fail hepsi avrat çalışanlar eş anlı yürütülecek projelerden faydalanabilecek. 2022 sonuna derece minimum 550 insana direkt kâr sağlayacak biçimde kurgulanan Kadın Enerjisi projesinin, 2023 bakımından Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Akenerji ve Sepaş Enerji de WEPs imzacısı olacak
Enerji piyasasının iş yaşamına başlamış olacak canlı hanımlar düşüncesince şimdi alımlı duruma getirilmesini istediklerini dile getiren Ataünal, Kadın Enerjisi projesi ile erke sektöründe hanımı odağına meydan ve ayırt gerçekleştiren yenilikçi uygulamaları yaşama geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ataünal, projenin evvel aşamasında SEDAŞ'ın imzacısı olduğu, Birleşmiş Milletler İnisiyatifi Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne (WEPs) Akenerji ve Sepaş Enerji'nin de imza atacaklarını kaydederek, “Araştırmalara gereğince toptan iş gücünün yüzdelik 48'ini gerçekleştiren hanımefendilerin erke sektöründeki payı hemen yüzdelik 22'nci ‘Erkek işi' biçim yargısından kurtularak, bu payı yukarılara çekmemiz lazım. Enerji ekip şirketlerimiz Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji'nin hanımlara müteveccih çalışmalarını yegâne yapı altında, şimdi çelimli biçimde ve kuma çabayla yürüteceğiz. Projemiz yardımıyla hanımefendilerin birbirlerine dayanak olma ve el birliği örneklerini çoğaltacağız” dedi.

Enerji ekip şirketleri neler yapacak?
Akenerji'nin 'Kadın Enerjisi - Kampüste' projesi, erke sektöründe avrat istihdamıyla bu arada avrat önder sayısını da artırmayı ve eşey eşitliği dair farkındalık kurmayı hedefliyor. Bu amaçla, Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Yenibirlider Derneği'nin beraberce yürüttüğü Genç Kadın Liderler Programı ile Bahçeşehir Üniversitesi ve UNITAR'ın (Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü) Yönetici ve Liderler düşüncesince Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL İstanbul ortaklığında yetişek programları başlatılıyor. Yaklaşık 100 darülfünun öğrencisinin faydalanacağı eğitimlerin böylelikle değerli olanlara, mentorluk ve yetişim imkânı sağlanacak.

SEDAŞ'ın yürüteceği ‘Kadın Enerjisi - Next' projesi, ana ortaklık erke grubu mensuplarının kız evlatlarının ortaöğretim ve darülfünun eğitimlerinde cazibe bölümlerini seçmelerini motivasyon ediyor. İstatistiklere gereğince rastgele sene bu bölümlerden izinli bulunan kız öğrencilerin payı yüzdelik 18 seviyesinde. Teşvik edici uygulamalarla kız evlatların erke sektöründe ufkunu açmayı planlayan proje ile bu oranın artırılması hedefleniyor. Projeye katılacak öğrencilere, tarz gezileri, kılgısal uran eğitimler ve mentorluk kanalıyla gelişim, yetişim ve burs imkânları sağlanacak. Programı tamamlayanlara, holdingin erke grubu şirketlerinde işe alımlarda evleviyet tanınacak. Proje ile rastgele sene gaye kütle kendisine tanımlanan 150 kız öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Sepaş Enerji çeşidinden kurulan ‘Kadın Enerjisi - Bi'şey Olmalı' maşeri el platformu ise holdingin erke grubunda etkin hanımefendilerin zatî eylem ve öğrenme fırsatlarına odaklanacak. Bi'şey Olmalı ile erke sektöründe fariza fail avrat çalışanların dünyadaki rollerini şimdi dobra tanımlamaları ve kariyer gelişimlerini müspet yönde etkileyerek sektördeki avrat önder sayısının artırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, evvel aşamada avrat yöneticiler ve avrat çalışanların kavuşma toplantıları, hanımları sponsor mevzularda sabah yeli donör sohbetler, yaratıcı acıklı tekniğiyle gösteriş ve dirim dengesi işlik emekleri derece etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir sene ortamında 4 değişik programla gaye kütle kendisine tanımlanan 300 hanıma minimum 1 kez değinme edilmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ