USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Alanya, tropikal sonuç bahçeleriyle seçenek turizme görev ediyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde, çiftçiler düşüncesince çıkar kapısı bulunan tropikal sonuç bahçeleri, turistler düşüncesince de görüşme edilecek bölgeler ortada arazi alıyor.

Alanya, tropikal sonuç bahçeleriyle seçenek turizme görev ediyor
28-12-2021 12:38
Antalya

Sıcak iklimiyle tarıma ergonomik yerler ortada arazi alan Alanya, turizmde bulunduğu kabilinden tropikal ürün üretimiyle de ön plana çıkıyor.

İlçede, 2 bine yaklaşan üreticinin kısaca 24 bin 553 dekarda ürettiği 39 cins tropikal ve subtropikal meyve, hem agro (tarım turizmi) aynı zamanda gastro turizm (yemek turizmi) düşüncesince ehemmiyetli müşterek potansiyeli ortamında barındırıyor.

Turizmciler, üreticiler ve akademisyenler, tropikal bahçelerin seçenek turizm potansiyeline dönüştürülmesiyle ayrımlı kültürleri deneyimleme arzusunda olan, tabiat ve tabii ürünler ile beraberce ikamet etmek isteyenlerin ekincilik turizmini hareketlendireceğini değerlendiriyor.

Bu manada Alanya'nın gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışı tanıtımlarına, tarih, kültür, deniz, kum, güneşin birlikte tropikal bahçelerin de eklenmesi isteniyor.

Üreticiler ile turizmciler, çekicilik çeşitliliğinin artırılmasıyla ilçenin sene süresince turizm hedefine şimdi da yaklaşacağına inanıyor.

Üreticiler ve turizmciler, muz, avokado, ejderha meyvesi, mango, papaya, passiflora kabilinden tropikal ürün bahçelerinin projelerle seçenek turizm düşüncesince acemi müşterek dirimsel kapısı olacağını düşünüyor.

"Agro ve gastro turizmi Avrupalıları heyecanlandırıyor"

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Alanya HEP Üniversitesi) Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Başkanı Dr. Esra Mankan, Alanya denince akla deniz, kum, çağ turizminin geldiğini söyledi.

Alanya'nın yunak iklimi ve velut topraklarının tropikal ürün yetiştirmeye ergonomik olduğuna dikkati çekici Mankan, semt tarımında ehemmiyetli arazi markajcı mango, avokado, muz, ejderha meyvesi kabilinden mamüllerin agro ve gastro turizm ile iklim ekonomisine şimdi müşterek tomar dirimsel getirebileceğini tabir etti.

Mankan, Alanya'nın bu manada güzel müşterek destinasyon olduğuna ayraç ederek, "Yurt dışından doğacak misafirlerle konuştuğumuzda gastro-agro turizm gerçekleştirmek istiyorlar. Bölgedeki seraların, bahçelerin gezilmesi, dalından meyvelerin koparılması mevrut Avrupalı ecnebi turistleri bunca heyecanlandırıyor." niteleyerek konuştu.

Tropikal bitkilerin Alanya'da gastro turizminin zenginleştirmesi açısından da akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Mankan, şöyleki konuştu:

"Biz bu mevzuda kendimizi ak yazılı hissederiz zira avokadodan papayaya, ejderha meyvesinden passifloraya, genişliğinde az şimdi kâffesi tropikal meyveler burada yetişiyor. Bunu gastronomide, mutfaklarımızda ürün geliştirmede kullanıyoruz. Yani tabakta müşterek et yemeğinin indinde mango, papaya ile müşterek birleştirme sağlayabiliyoruz."

"Tarım turizmini de portföyümüze aldık"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de İspanya ve Yunanistan özellikle iktisap etmek nerede ise nice turizm ülkesinin agro turizmine ehemmiyet verdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Alanya ile bu bölgede avantajlı bulunduğunu tamlayan Sili, "Avrupa'da yetişmeyen tropikal meyvelerin ergonomik iklimi dolayısıyla Alanya'da yetiştiriliyor olması, değerlendirilmesi müstelzim müşterek durumdur. Spor, sağlık, deniz, kum, çağ olgusunun birlikte ekincilik turizmini de portföyümüze aldık. Agro ve gastro turizmi ile ayrımlı talepleri de karşılayarak sezonu bollatmak beklenen olacak." halinde konuştu.

"Yeni tropikal bahçelerin açılması düşüncesince çalışıyoruz"

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise Akdeniz kıran şeridindeki Alanya'nın, dar iklimleme cihazı özelliği ile derin biçimde tropikal ürün yetiştirilen müşterek kaymakamlık bulunduğunu kaydetti.

Burada muz ve avokadoyu öne aldıklarını dile getiren Göktepe, sonra mango, ejderha meyvesi, passiflaro ve papaya yetiştiriciliğinin de başladığını dile getirdi.

Agro turizmde çabucak tropikal mamüllerin akla gelmemesi icap ettiğini tabir fail Göktepe, "Lavanta, safran, zencefil bahçelerinin kurulması da giriş döndürücü ağırbaşlı yardım sağlayacaktır. İlçemiz filhakika literatür giriş döndürücü ağırbaşlı gezgin ağırlıyor. Gelen turistler burada Avrupa'da müşahede şansı bulamadıkları ürünleri görebiliyor. Bu da ilçemiz düşüncesince ehemmiyetli müşterek dirimsel deposu olabilir. Biz göz kendisine filhakika müşterek senedir yerli yönetimlerle acemi tropikal ürün bahçeleri açılması düşüncesince çalışıyoruz." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ