USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Aliyev: 'Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Batı Azerbaycan'dan bulunan birlikte takım aydınla musahabe esnasında Laçın bölgesindeki vakalarla ait meydana getirdiği açıklamada, "Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur" dedi.

Aliyev: 'Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur'
25-12-2022 02:06

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sovyetler zamanında Ermenistan'dan eşkin edilen Azerbaycanlıların oluşturduğu Batı Azerbaycan Topluluğu üyesi ortak kol aydınla ortak araya geldi. Görüşmede mütekellim Aliyev, Laçın önünde yaşananların, Azerbaycan karşıtı ortak histeriye henüz illet bulunduğunu belirterek, "Burada çabucak Ermenistan değil ihtimal onlardan henüz fazla, diyar dışındaki patronları, arkalarında duran ülkeler Azerbaycan'a hakkında ortak müsvedde kampanyası başlattı. Birleşmiş Milletler'de de (BM) bizlere hakkında ortak kışkırtma henüz hazırlanıyor. Bazı ülkeler hususi ortak şevkle biraz gündür bizlere hakkında ortak ahir pis planlarını gerçekleştirmeye kararlı. Ama gine de ortak bilinçlilik alamadılar, biraz gündür uğraşıyorlar. Önümüzdeki hafta ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Laçın yolundaki fenomen çağ kabilinden ortada. Bu bizim yasal hakkımız. Doğal kaynaklarımız kullanılmaktadır ve taşınıyor. Doğal kaynaklarımızı sömürenler rastgele ortak uluslararası hukuk normuna göre suçludur. Çünkü bura uluslararası maşer çeşidinden maruf ortak bölgemiz. Kamuoyu temsilcilerimizin ve en önce büyüklük müesseselerinin temsilcilerinin denetleme yapması dair muhik ortak talebimiz var. Orada ne icraat yapıldığını görmeleri geçişsiz ve bu gayrikanuni çalışkanlık durdurulmalıdır. Bizim muhik talebimiz bundan ibarettir" dedi.

"Bu bizi tek şeyden vazgeçirmeyecek"

Laçın yolundaki durumun değiştirilerek sunulduğunu da anlatım fail Aliyev, "Yine yalan, gine iftira. Bunları kimin yaptığını biz biliyoruz. Tekrar söylüyorum, Ermenistan devleti burada geçmiş sıralarda arazi almıyor. Ancak bu bizi tek şeyden vazgeçirmeyecek. Bunu doğrusu nice defa kanıtladık. İkinci Karabağ Savaşı ve savaştan ahir dü sene bunu gösterdi. Kimse bizi etkileyemez. Aramalar olabilir, kimi izahat olabilir, bunlara ehemmiyet vermemize muktezi yok. Bu aramalara çabucak siyasal suhulet gereği yanıt veriyoruz. Ancak bu bizim konumumuzu en küçük ortak halde değiştirmeyecek" niteleyerek konuştu.

Laçın yolundaki protestolar 12 gündür bitmeme ediyor

Azerbaycan topraklarında madenlerin gayrikanuni işletilmesi ve bunun kararında çevreye maruz zararın araştırılması ile denetimi neredeyse Ermeni nüfusun yaşamış olduğu ve iare adına Rus güçlerin konuşlandırıldığı bölgeye, 10 Aralık'ta Azerbaycanlı uzmanlardan oluşan takımlar gönderilmiş fakat bu ekiplerin alana girişi Ermenilerce engellenmişti. Rus sulh gücünün bu hali hissiz tavırlarından tasalı bulunan Azerbaycanlı çevreci çıplak maşer kuruluşları üyeleri ile aktivistler, Azerbaycan topraklarındaki madenlerin gayrikanuni işletilmesinin önlenmesi isteğiyle 12 Aralık'ta Laçın Koridoru'nda gıcırtı gösterisi başlatmıştı. Aktivistler, kesintisiz demeden 12 gündür eylemlerine bitmeme ediyor.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ