USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Alman şirketleri, Türkiye'yi 1,5 bilyon nüfusluk piyasaya ulaşım düşüncesince özek kendisine görüyor

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Slevogt, "Türkiye, toptan tedbir zinciri faaliyetlerinde ehemmiyetli birlikte role cemaat olabilir. Türkiye'nin Avrupa istihsal merkezleri düşüncesince şimdi sert birlikte tedbir zinciri oluşturacağı düşünülüyor." dedi.

Alman şirketleri, Türkiye'yi 1,5 bilyon nüfusluk piyasaya ulaşım düşüncesince özek kendisine görüyor
18-10-2021 13:16
İstanbul

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Dr. Markus Slevogt, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye ile Almanya arasındaki hesaplı ilişkilerin aşırı çelimli bulunduğunu belirterek, Almanya'nın, Türkiye'nin en şişman tecim ortağı konumunda bulunduğunu söyledi.

Almanya ve Türkiye'nin, dü asırdan birlikte tomar birlikte sürenin ötesine güzeşte aşırı çelimli birlikte iş ve ticari birlikteliği bulunduğunu vurgulayan Slevogt, "Alman kapital iştiraki bulunan yahut Almanya ile iş ve tecim karşılayıcı 7 bin 500'den birlikte tomar şirketimiz var. Avrupa devletleri ve Batı devletleri ortada en çelimli teşrikimesai ve ortaklığa sahibiz ve bununla alım çalım duyuyoruz." halinde konuştu.

Slevogt, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin hâlâ da gelişeceğini tabir ederek, "İki diyar arasındaki envestisman ve ticaretin ana sevimsiz güçlerinden bir tanesi bulunan Gümrük Birliği'nin değişik alanlar ve sektörlerin engelleme edilip yenilenmesiyle Türkiye ile AB, başta de Almanya ve Türkiye arasındaki ticari alışveriş hâlâ birlikte tomar artacaktır." dedi.

Türkiye'nin Alman işletmeleri birbirine bağlayan şişman birlikte biçim bulunduğunu tamlayan Slevogt, Türkiye'nin natürel coğrafi konumundan çevre bu ülkede değişik pazarlarda ve değişik bölgelerde arazi alan, değişik fırsatlara eş Alman işletmelerin bulunduğunu aktardı.

Türkiye ve AB'nin izlemsel şürekâ şekilde birbirlerine gereksinimi bulunduğunu tabir fail Slevogt, "Bu bölgede en degaje ağabey ve en degaje etkiye eş diyar şekilde Türkiye, AB ve Almanya'nın da bu bölgede izlemsel kendilerini garanti dibine almasına asistan olacaktır." dedi.

"Türkiye ve Almanya ortada hâlâ birlikte tomar ticari aktivitenin olacağına inanıyorum"

Markus Slevogt, Türkiye ve Almanya arasındaki tecim kütlesinin 35 bilyon dolar yöresinde seyrettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İki diyar ortada aşırı ehemmiyetli oranda tecim yapılıyor. Türkiye'de Almanya ile bağlantılı, kapital iştiraki olsun yada ehemmiyetli birlikte ticareti olsun, 7 bin 500'den birlikte tomar şirketle bu temele sahibiz. Türkiye'nin bölgedeki izlemsel önemi ve Alman şirketlerinin hâlâ berk birlikte tedbir zinciri geliştirmesi gerektiği düşünüldüğünde, e-ticaret, amme alımları, ekincilik ve gayrı sektörlerin de arazi almış bulunduğu esnetilmiş birlikte Gümrük Birliği ile natürel birlikte tosbağa eş bulunan Türkiye ve Almanya ortada hâlâ birlikte tomar ticari aktivitenin olacağına inanıyorum. Bu, aşırı birlikte tomar önlemle infaz kılmak durumunda olduğumuz birlikte nesne değil. Bu, bahsettiğim şerait menfez önüne alındığında hudayinabit şekilde gerçekleşecektir."

Türkiye'nin, global tedbir zinciri faaliyetlerinde ehemmiyetli birlikte role eş olabileceğini vurgulayan Slevogt, "Türkiye'nin Avrupa istihsal merkezleri düşüncesince hâlâ berk birlikte tedbir zinciri oluşturacağı düşünülüyor. Asya'da Kovid-19 ile münasebetli tedbir zincirinde yaşanmış bulunan problemleri gördük. İlgili virüsün şu anda ne varyantı olursa olsun ağırlıklı şekilde Vietnam ve Bangladeş'i ağırbaşlı biçimde etkilediğini görüyoruz. Üretim alanlarını bloke buyurmak durumunda kaldılar. Tekstil, spor giysi yahut spor pabuç istihsal şirketleri şu anda aşırı aksi etkileniyorlar. Asya'da global nesiç ve spor üreticileri kabilinden geçer istihsal yerlerinin olması dolayısıyla bu şita ve Noel'de spor ayakkabısı problemi olabilir." halinde konuştu.

"Türkiye, pandemide istihsal sahalarıyla ilgilendiren rastgele şeyi aşırı güzel yönetti"

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, Türkiye'de pandemi süresince politikaların, işletmeler ve fabrikaları meşgul vaziyette tutmaya müteveccih olmasının önemine ayraç ederek, "Üretici ki olursa olsun, piyasası ne olursa olsun, Türk fabrikalarında en gene buyana en efdal hıfzıssıhha standartlarına sahiptik. Türkiye, pandemide istihsal sahalarıyla ilgilendiren rastgele şeyi aşırı güzel yönetti. Türkiye'nin, istihsal sahaları ve sınai faaliyetlerini süresince bulunduğumuz pandemi durumunun hâlâ da ağır şartlarında bile bitmeme edebilecek düzeye getirmede aşırı kalburüstü bulunduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Türkiye'de aşırı güzel müesses istihsal faaliyetleri bulunduğunu aktaran Slevogt, devamla şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa ile aşırı güzel müesses tedbir zincirlerimiz var. Avrupa, ehven kaynaklardan tedbir buyurmak namına emektar günlerde Asya'da bulmuş bulunduğu en makul değerli hal düşüncesince arayış içindeydi. Avrupa'da üretime müteveccih yaklaşımlar 'tam vaktiyle üretim' odaklı. Bu, rastgele birlikte önemsiz kesintinin Avrupa'daki istihsal tesislerinin kesintiye uğramasına ve durmasına kere açabileceği anlamına geliyor. Çünkü Asya'dan Avrupa'ya mevrut rastgele nesne vaktiyle üretime uyarınca düzenleme edildi. Dolayısıyla rastgele birlikte kesinti, üretime bitmeme edilememesine sebep olabiliyor. Bu, koskoca birlikte maliyet sorunudur ve onu baştan düzenlenmesi gerektiği anlamına gelir. Belki hâlâ sağlam, coğrafi şekilde hâlâ benzeyen konumlara akla yatkın ilerlenmesi anlamına gelir."

"Gümrük Birliği'nin çamaşır azgını olması Türkiye'nin birlikte tane dezavantajı"

Markus Slevogt, maliyet denklemini ani muhavvil ayrıksı birlikte etkenin de navlun ve geri hizmet maliyetlerinin efdal seviyelere akla yatkın ehemmiyetli seviyede çoğalması bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa istihsal sahaları düşüncesince bu mevzuda ek birlikte avantaja eş bulunduğunu söyledi.

Gümrük Birliği'nin çamaşır azgını olmasının Türkiye'nin birlikte tane dezavantajı bulunduğunu vurgulayan Slevogt, "1995-1996'daki Gümrük Birliği, akla yatkın yönde atık aşırı güzel birlikte adımdı ve Avrupa ile Türkiye ortada ehemmiyetli yatırımları ve ticarette ehemmiyetli birlikte artışı tetikledi. Ancak bu Gümrük Birliği eskidi. Bu arada Avrupa tarafı ve Türk tarafı hâlâ birlikte tomar prospektüs dışı bariyer ekledi. Herkes çabucak himayecilik modellerini uyguladı. Bu az buçuk da pandeminin sebep bulunduğu birlikte şey, giderek hafifleyeceğine inanıyorum. Gümrük tarafı ve prospektüs dışı bariyer de çözüldüğünde, Türkiye'nin hâlâ birlikte tomar fonksiyon göreceğini düşünüyorum." halinde konuştu.

Slevogt, Boehringer Ingelheim ile Türkiye'nin en şişman çare üreticisi Abdi İbrahim'in eş teşebbüste olması dolayısıyla alım çalım duyduklarını tabir ederek, "Bu da Alman şirketlerinin ülkenin potansiyelini aşırı güzel anladığını gösteriyor. Alman şirketler, konumun potansiyelini aşırı güzel anlıyorlar. Türkiye'yi hemen şişman birlikte evcil mahveden pazarı şekilde değil, bire birlikte sürede 1,5 bilyon sözü geçen lehçe piyasaya muvasala sağlayıcı birlikte biçim şekilde görüyorlar." dedi.

"Türkiye'de ekincilik sektörünü banko birlikte doğacak trendi şekilde görüyoruz"

Türkiye'de dikkate alınabilecek nice değişik kol olduğuna dikkati doğurgan ayraç fail Slevogt, şunları kaydetti:

"Her şeyden evvel Almanya alışılmış sektörlerle tanınır. Burada dünkü birlikte şeyden bahsediyoruz. Tarımsal kimya, Alman şirketlerinin ilgilenilmiş bulunduğu ayrıksı birlikte alandır. Gümrük Birliği'nin geliştirilmesi Türkiye'nin ekincilik potansiyeli ile ilgili. Yenilenmiş birlikte Gümrük Birliği'nde Türkiye'nin geleceği kendisince uzun boylu bilim sahibi olunduğunda ne sektörlerin öne çıkacağını görebiliriz.

Türkiye'de ekincilik sektörünü banko birlikte doğacak trendi şekilde görüyoruz. Çünkü Türkiye'nin bu bölgede aşırı birlikte tomar potansiyeli var. Alman şirketleri, önümüzdeki fasıl düşüncesince Türkiye pazarında bu fırsatı değerlendiriyor."

Türkiye'de geri hizmet sahasının gayrı ehemmiyetli birlikte düzlük olduğuna ayraç fail Slevogt, "Türkiye'nin İstanbul Havalimanı ile icra ettiği yatırımı aşırı kıvançla karşılayan Alman geri hizmet firmalarımız var. Bu envestisman ile Alman asıllı gayrı geri hizmet firmaları da buradaki yatırımlarını hâlâ da genişlettiler. Bakın navlun tutarları yükseliyor. Dolayısıyla bu firmalar gün batısı ile şarki arasındaki köprüyü birlikte biçimde hâlâ da güçlendirmeleri icap ettiğini görüyor ve Türkiye o köprü." ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST, Türkiye'nin yenilikçi teknolojiler üreten birlikte diyar olma arzusunu gösteriyor"

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, Türkiye üzere büyümekte bulunan birlikte pazarda mali hizmetlerin de ehemmiyetli birlikte envestisman bölgeyi olduğunu, bu sektördeki firmaların büyümekte bulunan birlikte pazardaki rastgele birlikte büyümeden aşırı faydalandığını söyledi.

Slevogt, otomotiv dalında hayattaki mega trendlerin Alman-Türk iş donanmasına kâr sağlayacağını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Öne çıkan sektörler ortada yenilenebilir enerjiyi de görüyoruz. Yenilenebilir enerji, Almanya'nın aşırı nazarıitibar gösterdiği birlikte alan. Bu bölgede şişman Alman yatırımlarımız var. Almanya, yenilenebilir erke teknolojisinde ve başkaca yenilenebilir erke yatırımlarında da ön saflarda arazi almaktadır. Çekici pozisyonu ve bire birlikte sürede birlikte erke merkezi olması dolayısıyla taşınmazlar dışından Türkiye'ye hâlâ birlikte tomar alakanın geldiğini görüyoruz ve bu yüzden yenilenebilir enerji, banko hâlâ birlikte tomar doğurgan gördüğüm ayrıksı birlikte envestisman alanı."

TEKNOFEST'in, Türkiye'nin hâlâ yenilikçi teknolojiler üreten birlikte diyar olma arzusunu gösterdiğini aktaran Slevogt, havacılık ve defans sektörlerinde de Türkiye'de gelecekte yatırımların artacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ