USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koltuğuna yavuklu üç ad vaatlerini açıkladı

Almanya'da 26 Eylül’de yapılacak umumi seçimlerde baştan yavuklu sıfır Başbakan Angela Merkel’in koltuğu düşüncesince yarışacak 3 aday, vaatlerini kamuoyuyla paylaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koltuğuna yavuklu üç ad vaatlerini açıkladı
23-09-2021 11:26
Berlin

Başbakan adayı, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz ile Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock, ülkenin geleceğini şekillendirecek planlarını ortaya koydu.

Merkel’in 2018’in böylece CDU umumi başkanlığı devrettiği Annegret Kramp-Karrenabauer’in partiyi toparlayamamasının arkası esna 2019’un hanuman ayında öğür liderliğine seçilen Armin Laschet'in şansölye seçilmesi yerinde Başbakan Merkel’in politikasını bitmeme ettirmesi bekleniyor.

Laschet ve vaatleri

Parti zarfında ve haricinde değişik grupları müşterek araya getirebilen ve uzlaşmacı müşterek yanay çizen Laschet, CDU'nun Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile hazırladığı seçme beyannamesinin birlikte iktidara ulaştığında 100 tarih zarfında gerçekleştirmeyi düşündüğü 6 maddelik müşterek programı kamuoyuyla paylaştı.

Çocuk parasını yükselteceğini ve 6 bin avroya denli bebek ihtimam harcamalarını dirimlik vergisinden düşüreceğini vadeden Laschet, düzenlilik dair da kamuya belirgin meydanlarda yılda bin alıcı yerleştirilmesini, manşet ve öbür düzenlilik güçlerine gönül rahatlığı meydana getirilen saldırılara minimum 6 ay hapishane cezası verilmesini ve stratejiler geliştirecek millî düzenlilik konseyini kurmak istediğini açıkladı.

2017’den bu yana Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı yerine fariza işleyen 60 yaşındaki Laschet, bürokrasiyi kısıntı ve karbondioksit salınımı düşürecek yatırımlara ihsan kolaylığı getirileceği vaadinde bulundu.

Laschet başvekil olduğunda vergilerin artırılmayacağı sözünü de verdi.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin seçme beyannamesinde, seçme kampanyasındaki tartışmalarda baş döndürücü müşterek tomar arazi almayan aut yöntem hikayelerinde izlenecek politikaya da arazi verildi.

Avrupa’nın hesaplı yerine en çelimli ülkesi bulunan Almanya’nın aut ve düzenlilik hikayelerinde mürşit gösteriş oynamasını talip CDU/CSU, AB'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sürekli üyesi olması arzu ediliyor.

CDU/CSU global yarışta AB’yi hâlâ çelimli bir duruma getirmeyi hedefliyor.

Laschet’in liderliğindeki CDU/CSU hükümetinde AB’nin sığınma ve muhaceret politikasını fark etmek ve Avrupa’nın aut sınırlarını hâlâ müşterek tomar korunması icap ettiğini savunuyor.

Alman ordusunun giderek güçlenmesi maksut seçme beyannamesinde ordunun silahlı insansız araçlarıyla güçlendirilmesi isteniyor.

Olaf Scholz ve SPD’nin vaatleri

Birinci Merkel hükümetinde 2007-2009 yıllarında Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı olan, 2011-2018 yıllarında Hamburg Eyalet Başbakanlık vazifesini üstlenen, 2018’den bu yana da 4. Merkel hükümetinde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı vazifesini yürüteç SPD’nin başvekil adayı Olaf Scholz, seçme kampanyasında ve televizyonlardaki rahat tavırlarıyla dikkati çekti.

Partide 2019’da umumi riyaset yarışını Sakia Esken ve Norbert Walter-Borjans’a gönül rahatlığı kaybeden 63 yaşındaki Scholz, anketlerde en yüzü sıcak içtimai demokrat politikacı çıkmış olduğu düşüncesince 2020’de başvekil talibi gösterildi.

Karizmatik olmamakla ve coşku donör konuşmalar yapamamakla eleştirilen Scholz, ihsan adaleti getirmeyi vadederek yılda 500 bin avrodan müşterek tomar elde eden çiftler düşüncesince dirimlik vergisini yüzdelik 3 artırmayı, dünya malı vergisini getirmeyi ve Avrupa Birliği düzeyinde mali muamelat vergisini yürürlüğe koymayı planlıyor.

Scholz, zaman başına minimal tutarı 12 avroya yükseltilmek yılda minimum 24 tarih hareketli emek vermeyi kanuni doğruluk yerine sağlamak istiyor.

İklimin korunmasına bağlı 2040 yılına denli elektriğin ağız ağıza yenilebilir erke kaynaklarından üretilmesi öngörülen SPD’nin seçme programında, Almanya’nın 2030 yılına denli müvellidülma teknolojilerinde alışveriş önderi olması düşüncesince tedbirlerin katılması öngörülüyor.

AB’nin, arsıulusal krizlerin önlenmesinde, sulh ve demokrasinin heveslendirme edilmesinde ve insanoğlu haklarının korunmasında mürşit gösteriş üstlenmesini talip Scholz’un partisi, Amerika ile iklimin korunmasında, global esenlik politikasında, ticarette ve düzenlilik sahalarında ilişkileri yoğunlaştırmayı planlıyor.

SPD, iç düzenlilik dalında inhibitör tedbirleri uygulanmasını isterken silahlı insansız dünya araçlarının şehir zarfında yapılacak şümullü münakaşanın arkası esna alınabileceğini savunuyor.

Yeşiller Partisinin talibi Annalena Baerbock ve vaatleri

Yeşiller halkoyu araştırmalarında, 2018'den bu yana erdemli oy payı alması nedeniyle öğür yönetimi, evvel kere başvekil adayını belirlemeye değişmeyen verdi.

Böylelikle başvekil talibi yayınlanan 40 yaşındaki Annalena Baerbock, partinin evvel başvekil talibi ve Merkel’den sonraları ikinci kere bu fariza düşüncesince sözlü yayınlanan ikinci eş yerine tarihe geçti.

Başbakan adaylarının en genci bulunan Baerbock, 2018’de partisinin eş başkanı seçilmesinden ilkin halkoyu kabilinden dayanıklı adsız müşterek isimdi.

Gençliğinde trambolin cimnastik sporunu yürütme ederek bu branşta 3 kere Almanya üçüncüsü bulunan ve 2013'ten bu yana Federal Mecliste arazi düzlük Baerbock, sözlü gösterildikten sonraları mebusluk maaşının indinde elde etmiş olduğu ek hasılatını meclise bildirmemesinin, öz geçmişinde hata bilgilerin arazi aldığının ve kitabında aşırma yaptığının ortaya çıkmasının arkası esna kamuoyunda dayanak noktası kaybetti.

Baerbock ve partisi seçme beyannamesinde en derinliğine bölümünü iklimin ve çevrenin korunmasına ayırdı.

Seçim beyannamesinde aceleci müşterek dünya esirgeme programını ortaya koymayı hedefleyen Yeşiller, bu programın temel noktasını Paris İklim Anlaşması ve Dünya İklim Konseyi’nin tutanağının oluşturmasını istiyor.

Kömür enerjisinin üretiminden 2030’a denli genişlemek talip Yeşiller, dört sene zarfında 1,5 milyon çatının tarih panelleri ile kaplanmasını hedefliyor.

Yeşiller mekân kirliğini ve eşme tüketimine hâlâ erdemli rüsum sağlamak düşüncesince ihsan sistemini baştan ayarlamak istiyor.

Yüksek gelirlilere dirimlik vergisini artırmayı vadeden Yeşiller, 200 bin ekü elde eden evli çiftlerden yüzdelik 45, 500 bin avronun üstünde kazananlardan da yüzdelik 48 dirimlik vergisi alınmasını arzu ediyor. Bunun birlikte 2 milyon avrodan müşterek tomar varlığı olanlardan yüzdelik 1 oranında dünya malı vergisi katılması planlanıyor.

Dış politikada AB kurumlarını pekiştirmek talip Yeşiller, AB’nin aut ve düzenlilik politikasında Sosyal Demokrat Parti üzere oy çokluğuyla kararların verilmesini istiyor.

İklim ve çevreye dokunca veren içeriklerin arazi alması yerinde arsıulusal tecim anlaşmaların yapılmasına gönül rahatlığı çıkan Yeşiller, NATO ile Rusya arasındaki diyaloğun baştan başlatılmasını arzu ediyor.

NATO’nun katışık ulusal hasılanın yüzdelik 2’si denli defans masrafı hedefini reddeden Yeşiller, NATO’yu önemli yerine baştan konumlandırmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ