USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Nükleer savaş olmamalı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu harbe bağlı üçüncü evren savaşına kez anahtar birlikte gerilimi engel olmak düşüncesince gelişigüzel şeyi yaptığını ve nükleer savaş olmaması icap ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Nükleer savaş olmamalı
22-04-2022 19:18
Berlin

Olaf Scholz, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta, Almanya'nın, müttefikleriyle bu arada Ukrayna'ya tabanca sevkiyatı yaptığını, bunun korkunun bilakis siyasal sorumlulukla ilgilendiren bulunduğunu tabir etti.

Ukrayna'nın istem etmiş olduğu uçuşa haram bölgenin NATO'yu ortak savaş kısmına dönüştürebilme niteliğine dikkati çekici Scholz, "NATO ile nükleer ortak çelim bulunan Rusya kadar akıbet aşama silahlı ortak süper çelim ortada aracısız ortak askeri arbededen çekinmek düşüncesince beklenen bulunan değme şeyi yapmamız icap ettiğini aşırı er söyledim. Üçüncü evren savaşına kere anahtar ortak gerilimi engel olmak düşüncesince değme şeyi yapıyorum. Nükleer savaş olmamalı." dedi.

Muhabirin, ABD'nin Ukrayna'ya 48 sayaç zarfında tabanca sevkiyatı yapabildiğini fakat Almanya'da bunun 48 güneş sürdüğünü belirtmesi hesabına Alman Başbakan, "Onu da okudum. Stoklarımızdan teslimatlar da hızlıydı. Amerika ordusunun ehemmiyetli seviyede henüz iri stokları var. Son zamanlarda ordumuzdaki tümsekli şet politikası iz bıraktı. Bunu değiştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Putin iri ortak edisyon altında"

Savaş sahasına tabanca hazırlık edeceğini açıkladığında Almanya düşüncesince aşırı şümullü ortak rota değişikliği bulunduğunu dile getiren Scholz, serinkanlı ortak kafaya ve güzel mutasavver kararlara gereksinimleri bulunduğunu kaydetti.

Şansölye Scholz, ülkesinin Avrupa genelinde sulh ve güvenliğin sorumluluğunu taşıdığını, Almanya ve NATO'nun Ukrayna'da savaşçı ortalık olmasını akıllıca bulmadığını vurguladı.

Rusya'nın geçerli yaptırımlar dolayısıyla dram güçlükler zarfında bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Scholz, "Yaptırımlar Rusya ekonomisine iri dokunca veriyor. Bir barışma ile mühürlenmemiş antipatik ortak barış, Rusya'yı müeyyide diyetinden kurtarmaz. Putin iri ortak edisyon altında. Başkan Putin'i dirim bilimsel ve kimyevi tabanca kullanmaması dair uyardım. Başkaları da ona bu ağır uyarıyı formüle etti." niteleyerek konuştu.

Rus birliklerinin art çekilmesini ve mütareke sağlanması icap ettiğinin altını çizen Başbakan Scholz, "Ukrayna'nın gelecekte kendisini savunmasını sağlayacak ortak sulh anlaşması olmalı. Onları güvenlikleri güvence dibine alınacak halde donatacağız. Garanti gücü adına fariza verebiliriz. Putin'in derinliğine zamandır hayalini kurduğu türden ortak yazdırım sulh olmayacak." ifadelerini kullandı.

Gaz ambargosu mücadelesi bitirmez

Olaf Scholz, Rusya'ya erinç ortak doğal doğal taş yağı lambası ambargosunun mücadelesi bitireceğini on paralık düşünmediğini belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Putin konuşu tartışmalara bariz olsaydı, bu deli mücadelesi katiyen başlatmazdı. İkincisi, sözde biz dünyalık kazanmakla ilgiliymişiz kadar davranılıyor. Ama maslahat şu ki, dram ortak konuşu krizden, ortak henüz katiyen açılmayacak bulunan milyonlarca iş ve fabrikanın kaybından çekinmek istiyoruz. Bunun memleketimiz için, topu topu Avrupa düşüncesince ağır neticeleri evet ve ayrımsız sürede Ukrayna'nın baştan inşasının finansmanını da ağır halde etkiler. Bu sebepten şurası bildirmek benim sorumluluğum; bunun bulunmasına müsaade veremeyiz. Ayrıca global neticeleri hakkıyla düşünen mevcut mı?"

Avrupa'da güvenliğin fakat ulusların egemenliği ve sınırların dokunulmazlığının bildirme edilmesiyle gerçekleşeceği ilkesine atıfta mevcut Scholz, "Bu mebde zaman de geçerliliğini koruyor. Rusya, hoppadak işgalle değil, Kırım'ın ekleme edilmesiyle, Donbass bölgelerinde ve dünyanın başka bölgelerinde ayaklanma başlatmasıyla bu ilkeyi vahşicesine delik gerisi etti. Devlet başkanları, zaman düşüncesince neticeler boşaltmak düşüncesince gün kitaplarını karıştırıp sınırların ortak vakitler nerede olduğuna baktıklarında sulh yıldırma ediliyor." biçiminde konuştu.

Selefi Angela Merkel ve o çevrim Dışişleri Bakanı bulunan Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in politikalarını korumak için çaba sarfeden Scholz, ikisinin şu an tutanak olunan savaşın olmaması düşüncesince değme şeyi yaptıklarını belirtti.

Scholz, "Onlar maatteessüf tutanak olduğumuz savaşın olmaması düşüncesince değme şeyi yaptılar. Bunun yeteneksiz olması, Bayan Merkel yahut Bay Steinmeier'den değil, Putin'in varılan topu topu anlaşmaları ve anlayışları hiçe sayan emperyalizminden kaynaklanmaktadır. Saldırgan bulunan Putin, gayr değil." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ