USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği'nin (AB), kendisini genişlemeye hazırlaması icap ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı
19-06-2022 01:03
Berlin

Scholz, Alman Haber Ajansına verdiği röportajda, AB'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana Ukrayna'yı beraberce ve azimli yan yana biçimde desteklediğini belirterek, AB'nin bu bütünlük ruhu içre akım etmeye bitmeme etmesini istedi.

Ukrayna'ya AB'ye namzetlik statüsü verilmesine bağlı yan yana soruya cevaben Scholz, AB'ye revan yolun emeksiz olmadığını, bu yola genişlemek talip herhangi yan yana adayın nice şartı hesabına getirmesi icap ettiğini anlatım etti.

Scholz, AB çeşidinden adaylara aksiyon olduğuna ilişikli konkre şeyler sunulmasının da ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Aksi takdirde namzetlik statüsünün tek şeye götürmediği duygusu ortaya çıkar. Batı Balkanlardaki devletlere ağırbaşlı olduğumuzu göstermeliyiz. Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, AB üyeliğine bağlı konkre müzakerelere gelmek düşüncesince hepsi koşulları hesabına getiriyor. Bu (müzakereler) demincek başlamalı." sanarak konuştu.

AB'nin de kendisini yenilemesi icap ettiğini kail Scholz, "AB, genişlemeye kendisini hazırlamalı. Bunun düşüncesince yapılarını ve değişmeyen kabul etme süreçlerini modernize etmeli." dedi.

Scholz, bugün oy birliğiyle değişmeyen tahsil edilen herhangi yan yana bilinçlilik düşüncesince herhangi yan yana devir oy donanması gerekmediğini, bunu, AB Liderler Zirvesi'nde bambaşka konuların indinde ele alacaklarını kaydetti.

AB'ye iştirak şartlarının acele hesabına getirilmesinin, devletlerin ve bu devletlerin vatandaşlarının elinde bulunduğunu dile getiren Scholz, "Eski Makedonya, Yunanistan ile yan yana anlaşmazlığı halletmek düşüncesince ismini Kuzey Makedonya adına değiştirdi ve bunu icra ettiği düşüncesince ödüllendirilmedi. Böyle yan yana bilinçlilik yan yana henüz olmamalı. Adaylık statüsü ile rüya görüntülemek ve umudun hayalet kırıklığına kez açmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "BM Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorları açım çabalarını destekliyoruz"

Başbakan Scholz, hayattaki gıda krizine bağlı adına da değerlendirmede bulundu. Scholz, Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu savaşın hepsi evren düşüncesince neticeleri bulunduğunu belirtti.

Bu mevzuda toptan dayanışmaya gerekseme olduğuna ayraç fail Scholz, "Gıda güvenliği peylemek düşüncesince toptan yan yana hücum başlattık. Ukrayna'daki hububat ambarları dolu. Milyonlarca titrem hububat ihraç edilmeyi bekliyor." dedi.

Ukrayna'nın Karadeniz'den mevrut Rus saldırılarına gönül rahatlığı tevakki etmek düşüncesince limanlarını mayınlamak durumunda kaldığını tamlayan Scholz, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorlarını açım çabalarını destekliyoruz. Müzakereler derinliğine süredir bitmeme ediyor ve gidip geliyor. Bir geçim sağlanmasını evren düşüncesince beklenti buyurmak lazım. Rusya, güvenli nakliyata olanak vermesi ve ayrımsız sürede doyurucu yan yana biçimde hakeza yan yana koridoru obstrüksiyon düşüncesince kullanmayacağı güvencesi vermelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz, Ukrayna limanlarına muvasala düşüncesince Birleşmiş Milletler misyonunun fariza almasının düşünülüp düşünülmeyeceği sorusuna, bu konuların tümünün şu anda etüt edildiği, fakat bunlar kendince halkoyu uğrunda anahtar yapmanın bu güçlü müzakereleri olduğu için henüz da komplike bir duruma getireceği cevabını verdi.

- G7 Zirvesi

Şansölye Scholz, Almanya'nın çevrim başkanlığında 26-28 Haziran'da Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak G7 Zirvesi'nde ele alınacak mevzular ortada hava değişikliği, dijitalleşme ve demokrasinin olacağını anlatım etti.

Bu zirveden yan yana bütünlük sinyali çıkmasından aşırı kıvançlı olacağını tamlayan Scholz, "Zirve demokratlık yaşamına dünkü yan yana ayn bildirmek düşüncesince yan yana giriş ​​noktası olabilirse bu, hususi yan yana muvaffakiyet olur." sanarak konuştu.

Dünyanın 30 sene sonradan bugün olduğu için henüz yan yana tomar aşırı kutuplu olacağını kail Scholz, "Birçok çelim merkezi olacak. Sadece dü yahut üç değil. Buna karşın bu dünyanın beraberce çalışmasını ve burada demokrasilerin merkezi gösteriş oynamasını başarırsak bu, ileriye akıllıca şişman yan yana etap olur." dedi.

Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'e icra ettiği ziyarete de değinerek, Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı yürüttüğü savaşın hırslı yıkımları geride bıraktığını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya tehacüm kararıyla hırslı yan yana suçu üstünde aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ