USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğünü belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür
18-07-2022 00:04
Berlin

Scholz, Frankfurter Allgemeine gazetesi düşüncesince kaleme almış bulunduğu makalede, siyasetin gerçeğin görülmesiyle başladığının altını çizerek "Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya arka döndüğüdür." ifadesini kullandı.

Birçok ülkenin andıran iktisadi ilişkilerin ve çapraz bağımlılıkların bire ortak sürede balans ve güvenliği sağlayacağını umduğunu fakat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya erinç yürüttüğü savaşla bu arzusu gözle görülmekte biçimde bulunmayan ettiğini tamlayan Scholz, Rus füzelerinin hemen Ukrayna'yı değil, bire ortak sürede Avrupa ve arsıulusal sulh düzenini de moloz durumuna getirdiğini vurguladı.

Putin'in doğal doğal kavara yağı lambası sevkiyatını durdurarak enerjiyi ortak tabanca yerine kullandığını kaydeden Scholz, Sovyetler Birliği'nin caba Soğuk Savaş esnasında bunu yapmadığını tabir etti.

Alman ordusunun ve sivil polis polis defans yapılarının hali ile Rus enerjisine bulunan baş döndürücü bağımlılığa ayraç fail Scholz, hepsi bunların Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonraları hata ortak düzenlilik duygusu zarfında olunduğunu gösterdiğini belirtti.

"Ne denli fazla erke tasarrufu yaparsak o denli iyi*

Scholz, Almanya'yı henüz emin ve dirençli, Avrupa Birliği'ni de henüz hâkim ve arsıulusal düzeni henüz sürdürülebilir bir duruma getirmeleri icap ettiğini vurguladı.

Küresel ekonominin onlarca senedir görülmeyen ortak güçlükle erinç karşıya bulunduğunu kaydeden Scholz, şöyleki bitmeme etti:

"Kırık tedbir zincirleri, kıt kabak maddeler, savaşın sebep bulunduğu erke piyasalarındaki belirsizlik, hepsi bunlar evren çapında tutarları artırıyor. Dünyada uğur boncuğu diyar hakeza ortak gelişimin karşısında ortak tane başına duramaz. İşverenler, sendikalar, bilgelik ve politik değişmeyen müşteriler arasındaki mevzun eylemin ortak parçası yerine bu ülkede kararlaştırdığımız gibi, birbirimize ilişkin kalmalı ve el ele vermeliyiz. O devir krizden girdiğimizden henüz çelimli ve hür çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz bu."

Scholz, Alman halkına da seslenerek "Önümüzdeki aylarda hepimiz; sanayi, haneler, kasabalar ve topluluklar ne denli fazla erke tasarrufu yaparsak o denli iyi." çağrısında bulundu.

Putin'in saldırganlığına erinç koyulması icap ettiğini vurgulayan Scholz, "2008'de Gürcistan'ın işgali, arkası sıra 2014'te Kırım'ın ilhakı, Doğu Ukrayna'ya meydana getirilen hücum ve binnetice bu senenin gücük ay ayında hepsi ülkeye meydana getirilen saldırıda bunu gördük. Putin'in bundan kurtulmasına müsaade vermek, şiddetin yasaları az henüz uğur boncuğu son olmaksızın çiğneyebileceği anlamına gelir. O devir sonunda özlük özgürlüğümüz ve güvenliğimiz de tehlikede olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor"

Son yıllarda, AB'nin jeopolitik ortak oyuncu durumuna gelmesi düşüncesince kalın pıtrak ve muhik yerine çağrılar yapıldığını dile getiren Scholz, AB'nin kararlılıkla Putin'in neo-emperyalizminin değerli olmayacağını belirttiğini tabir ederek şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Avrupa'da fazla derinlemesine süredir analizör düşüncesince savaşım ettiğimiz hepsi bölgelerde saflarımızı sıklaştırmak olmalıdır; söz gelişi hicret politikasında, söz gelişi ortak Avrupa savunmasının inşasında, teknolojik komut ve demokratik dayanıklılıkta. Jeopolitik ortak AB düşüncesince kararımızın sonuçlarının fazla farkındayız. Avrupa Birliği, yayılımcılık ve otokrasinin canlı antitezidir. Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor. Birliğimizi kesinlikle korumamız ve derinleştirmemiz gerekiyor. Rakip iri güçlerin bulunduğu ortak dünyada sesimizi duyurmaya sürdürmek istiyorsak, söz gelişi aut politikada bundan hakeza millî vetoları hücre alamayız."

Putin'in Ukrayna ve Doğu Avrupa'daki gayrı ülkelerle ilişkilerinin acemi kolonyalist özelliklere ehil bulunduğunu kaydeden Scholz, Putin'in açık açık Sovyetler Birliği yahut Çarlık İmparatorluğu modeline ait acemi ortak ilhanlık hayalini kurduğunu savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ