USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: 'Savaş daha da tırmanacak'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'daki saldırıların daha da tırmanmasını beklediğini belirtirken, "Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin Ukrayna halkını rahatsızlık ediyor. Dramatik birlikte hale geldik. Ukrayna yaşamda eğlenmek düşüncesince savaşıyor" dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: 'Savaş daha da tırmanacak'
01-03-2022 18:01

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile matbuat toplantısı düzenledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e askerlerini çekmesi düşüncesince kuma defa daha çağrıda mevcut Scholz saldırıların daha da tırmanmasını beklediğini anlatım ederek, "Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin, Ukrayna halkını rahatsızlık ediyor. Dramatik kuma bir hale geldik. Ukrayna yaşamda eğleşmek düşüncesince savaşıyor" dedi. Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu evveliyat saldırıyı karşılamak düşüncesince elinden mevrut herhangi kuma şeyi yaptığını tamlayan Scholz, "Putin ile saatlerce telefonda görüştüm. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin kararını verdi. Avrupa olarak, el erki huzur ayrımsız fikirlere eş olduğumuz düşüncesince birlikteyiz. İlişkiler gelecekte de dobra işlemeye bitmeme edecektir. Enerji ithalatı ve seçenek erke kaynakları dair da bütünlük adına kuma akıntı edeceğiz. Putin'e ve destekçilerine kaba yaptırımlar uyguladık. Yaptırımlar dair baş başa akıntı etmeye bitmeme edeceğiz" dedi.

“Bu hücum bizi birbirimize kenetledi”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise, Rusya'nın Ukrayna saldırısı zımnında Putin'e huzur arsıulusal bütünlük çağrısında bulundu. Baerbock, Polonya ve Fransa'dan meslektaşlarıyla Polonya'nın Lodz kentinde kuma araya geldikten sonradan meydana getirdiği açıklamada, "Putin'in tankları su getirmiyor. Putin'in tankları banko sulh getirmeyecek. Putin'in tankları araç yahut çocuk maması getirmiyor. Ancak Putin'in tankları yegâne başına biberli ve katabolizma getiriyor. Bu dinamit günlerde birbirimize daha da yakınlaştık. Bu hücum bizi birbirimize kenetledi. Mümkün olduğunca ülkelerin Putin'in savaşına huzur renklerini göstermesini istiyoruz" diyerek konuştu.
 

Mehmet Koca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ