USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya defans masraflarını artıracak

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı zımnında defans masraflarını şişman seviyede açık açık tezyit sonucu aldığını söyledi.

Almanya defans masraflarını artıracak
27-02-2022 15:46
Berlin

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te planlı hususi celsede meydana getirdiği konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının peşi sıra defans masraflarını bariz belirgin tezyit sonucu aldıklarını belirterek, "Savunma masrafları düşüncesince 100 bilyon avroluk hususi birlikte görüntü kuruyoruz. Fonları lazım yatırımlar ve silahlanma projeleri düşüncesince kullanacağız." dedi.

Alman Şansölye bundan hakeza gelişigüzel sene katışık yurtiçi hasılanın yüzdelik ikisinden fazlasını savunmaya yatıracaklarını kaydetti.

Alınan önlemlerin hürriyet ve demokrasinin korunması düşüncesince bulunduğunu tabir fail Scholz, "Ülkemizin güvenliğine ehemmiyetli seviyede elan aşkın envestisman yapmamız gerekecek. Bu iri birlikte ulusal çaba." diyerek konuştu.

Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısını kaba halde kınayarak "Dünya bundan hakeza önce dünyayla ayrımsız değil" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Scholz, Putin'in bu saldırıyla demokratik ve özgür birlikte ülkeyi evren haritasından gidermek isteğini belirterek "Putin kendisini arsıulusal toplumda ofsayta düşürüyor." dedi.

Buradaki probleminin "gücün yasaları ihlal yazar etmeyeceği" ve "Putin'in saatleri iri güçlerin devri bulunan 19. yüzyıla arka çevirip çeviremeyeceği" bulunduğunu özetleyen Scholz, "Putin denli harp çığırtkanlığı yapanlara sınırlar koyabilme enerjisini toparlayabilir miyiz?" ifadesini kullandı.

Tarihin akla yatkın tarafındayız

Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya dayanak vereceğini kaydederek "Demokratlar ve Avrupalılar yerine tarihin akla yatkın tarafında sizin (Ukraynalıların) yanındayız." halinde konuştu.

Alman hükümetinin cemaziyelevvel Ukrayna'ya tabanca verilmesini kararlaştırdığına ayraç fail Scholz, "Putin'in saldırganlığına ayrıksı birlikte yanıt verilmez." ifadesini kullandı.

Scholz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıyı kınayan değişmeyen tasarısını veto ettiğini hatırlatarak, Rusya'nın burada bekâr kalmasını hicap donör yerine niteledi.

"Putin birlikte Rus İmparatorluğu ihdas etmek istiyor"

AB'nin Rusya'ya kaba yaptırımları kararlaştırdığına ve buna belli Rus bankalarının SWIFT mal sisteminden çıkarılmasının da engelleme olduğuna dikkati çekici Scholz, Putin'in tarafını birlikte gecede değiştirmeyeceğini, fakat Rus yönetiminin DOĞRU vakitte ne denli iri değer karşılayacağını hissedeceğini söyledi.

Scholz, bu savaşın Ukrayna düşüncesince sıkıntı olacağını, fakat ayrımsız vakitte Rusya düşüncesince de birlikte sıkıntı olacağının görüleceğini belirterek, Avrupa'da barışın garanti dibine katılması düşüncesince gerekseme mahsus gelişigüzel şeyin yapılacağını vurguladı.

Putin'in Avrupa kıtasındaki şartları kafasına layıkıyla temelden baştan ayarlamak istediğini ve bunun düşüncesince askeri kuvvet uygulamaktan arka durmadığını vurgulayan Scholz, "Putin'in tarihselleştirdiği makaleleri okuyan, onun Ukrayna'ya harp ilanını izleyen yahut benim denli onunla saatlerce mütekellim on paralık kimsenin ayrıksı şüphesi olmaz. Putin birlikte Rus İmparatorluğu ihdas etmek istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın teknolojik yerine kadem uydurması önemli

Yatırım kararları kabul etmek icap ettiğinin altını çizen Scholz, Avrupa'nın teknolojik yerine bir hale kadem uydurmasının ve Avrupalı ​​ortaklarla, ilkin Fransa ile dünkü döl harp uçakları ve tanklar üretmesinin ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Şansölye Scholz, "Bu planlar bizim düşüncesince en iri önceliğe sahip" dedi.

Avrupa'da üretilecek insansız iklim ara bulucu (Euroa drone) düşüncesince sözleşmelerin bu hafta imzalandığını anımsatan Şansölye, "İsrail'den silahlı Heron insansız iklim aracının satın katılması düşüncesince de ilerliyoruz." dedi.

Scholz uran ve içtimai yerine siber saldırılara ve dezenformasyon kampanyalarına, eleştiri enfrastrüktür ve haberleşme kanallarına müteveccih saldırılara gönül rahatlığı da önlemler alacaklarını belirterek, "Avrupa'da sulh sağlanana denli dinlenmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Diplomatik kanallar bariz kalacak

Rusya ile diplomatik kanaların bariz tutulması icap ettiğini tabir den Scholz, "Putin'in mücadelesi birlikte dönüm noktasıdır. Bizim aut politikamız düşüncesince de." dedi.

Şansölye Scholz, Almanya'nın mühim kavara rezervleri oluşturacağını belirterek, en çelimsiz müddette 2 sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali düz yazı edeceğini açıkladı.

Scholz, "Rus katıksız gazına bulunan bağımlılığı indirmek düşüncesince Almanya'da dü sıvılaştırılmış katıksız kavara (LNG) terminali düz yazı edeceğiz." dedi.

Terminallerin Brunsbüttel ve Wilhelmshaven kentlerinde düz yazı edileceği bilgisini paylaşan Scholz başkaca birlikte kömür ve kavara rezervi oluşturulacağını bildirdi.

Federal Meclis'teki Ukrayna mevzulu oturumu, emektar Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk de izleme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ