USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret kütlesi 2021'de üstün dereceli seviyeye çıktı

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, güzeşte sene Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret kütlesinin 41,1 bilyon dolar ile üstün dereceli seviyeye çıktığını belirterek, "Bu, Türkiye ile 27 AB ülkesi arasındaki bulunan ticaret kütlesinin az daha dörtte biri." dedi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret kütlesi 2021'de üstün dereceli seviyeye çıktı
28-02-2022 11:41
İstanbul

İAlman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Dr. Markus Slevogt, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Almanya ve Türkiye'nin birbirleri düşüncesince ehemmiyetli partnerler bulunduğunu aktararak, Türkiye'nin ihracatında sabık sene 18 bilyon dolar ile Almanya'nın önce tam toprak aldığını, Almanya'ya ihracatın 17,1 bilyon dolarının endüstri sektöründen bulunduğunu bildirdi.

Türk endüstri dalının Almanya'ya ihracatında lokomatif bu piyasanın otomotiv sektörü bulunduğunu vurgulayan Slevogt, şunları kaydetti:

"Genel şekilde kâffesi sektörler düş vadetmekle bu arada halihazırda en iri paya cemaat bulunan endüstri dalının gelişimi otomotiv dalının gelişimiyle akla yatkın orantılıdır. Otomotiv dalının elektrikli araçlara akla yatkın müşterek değiş ortamında bulunduğunu delik uğrunda bulunduracak olursak Türkiye'nin bu aşamada şu anki cazibesini gelecekte piyasaya bilgili olacak elektrikli vasıtalar hesabına koruması ve çoğaltması biçiminde bu alandaki potansiyelin iri bulunduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de bulunan ihracatçıların Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda uyumlaştırılmasının da ticari faaliyetleri ehemmiyetli seviyede etkileyeceğinin altını yemek isterim."

"Türkiye'de doğacak vadeden start-upların sayısı iyice fazla"

Dr. Markus Slevogt, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası şekilde gerçek hedeflerinin Türk ve Alman şirketlerinin diyalog ve ticari faaliyetlerini imar etmek olduğunu, bu mevzuda gelişigüzel dü dünya asıllı unsur firmalara azami yarar sağlamaya hız gösterdiklerini aktardı.

Slevogt, gelişigüzel hafta ayrımlı mevzularda yetişek ve workshoplar düzenleyerek üyelerine hem ağ tevlit hem de acemi afak açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'de doğacak vadeden start-upların sayısının iyice müşterek tomar bulunduğunu tamlayan Slevogt, bu start-upların akla yatkın adımları atmalarına olanak sağlanması ve akla yatkın akçalanmış edilmesiyle AB'de çalışkanlık teşhir potansiyellerinin faziletli bulunduğunu gördüklerini vurguladı.

Start-upların AB'deki anayasa ve düzenlemeleri dobra strateji etmelerinin önemine ayraç fail Slevogt, "Avrupa'daki karbon emisyonunun sıfıra indirilmesine müteveccih atılmış adımlar acemi sunma fırsatları oluşturmaktadır. AB'de çalışkanlık teşhir gayesi bulunan kâffesi kuruluşların Avrupa Yeşil Mutabakatı hesabına araştırmaya, bilgiye gereksinimi bulunduğu yadsınamaz müşterek gerçek. Bu hususta AHK Türkiye şekilde üyelerimizin kâffesi süreçlerde Avrupa ile senkronik ilerleyebilmesi hesabına takibimizi sürdürüyoruz ve lazım faaliyetleri yürütmekteyiz." niteleyerek konuştu.

Tarihi yaklaşan ilişkilerin Türkiye ile Almanya'yı birbirine bağladığını tabir fail Slevogt, "Bu sebeple bugünlerde Almanya, Türkiye'nin en ehemmiyetli ticari ortağıdır. Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla çapraz ticaret kütlesi 2020 senesinde geriledi. Buna mukabil sabık sene dü ülkenin iş birlikleri derinleşti. Devam fail salgına mukabil Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret kütlesi 41,1 bilyon dolar kabilinden üstün dereceli müşterek değere çıktı." dedi.

"Türkiye'de küsurat müşterek envestisman ve çalışkanlık öngörülüyor"

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, AB ve Türkiye arasındaki ticaret kütlesinin sabık sene 178,5 bilyon dolarla çöküntü öncesindeki düzeyini aştığını aktararak, "Türkiye ile 27 AB ülkesi arasındaki bulunan ticaret kütlesinin az daha dörtte birtanesini Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret kütlesi oluşturuyor." ifadesini kullandı.

World Business Outlook anketinin sonuçlarının, Almanya ile Türkiye arasındaki ticaretin istikbaline müteallik müşterek bakış sunduğunu tamlayan Slevogt, şunları kaydetti:

"AHK World Business Outlook, DIHK'nin global müşterek soruşturma formatı olup Almanya aut ticaret odaları ve bunların üyeleriyle ortaklaşa yılda 2 el gerçekleştiriliyor. Sonbahar 2021'a ilgilendiren akıbet World Business Outlook çerçevesinde, AHK Türkiye'nin Almanya'dan kapital iştirakine cemaat şirketleri, 'Türkiye'de hazırlık zincirinde ve lojistikte Kovid-19 global salgını dolayısıyla oluşan sorunları, ticaret kütlesinin gelişmesinin önündeki engeller' şekilde değerlendirdi. Buna mukabil bu şirketler, müşterek halis muhlis şekilde ticari durumlarını ve ticari faaliyetlerinin gelişmesini müspet şekilde değerlendirdi. Bu sebeple ayrımsız senenin ilkbaharında meydana getirilen anketle kıyaslandığında, Türkiye'de küsurat müşterek envestisman ve çalışkanlık öngörülüyor."

"Rusya ve Ukrayna'dan dünyalık meydan ülkeler, dengeli ve emniyetli seçenek arayışına girebilir"

Dr. Markus Slevogt, Kovid-19'un, hararetli aksaklıklar dolayısıyla hazırlık zincirinde istihsal bölgeleri hesabına kaydırmalar yapılabileceğini ortaya koyduğunu, bu yüzden akıbet 2 sene ortamında birtakım kuruluşların hazırlık zincirlerini dengeli bir vaziyete bildirmek şartıyla geri hizmet merkezlerini apayrı ülkelerden Türkiye'ye taşımaya değişmeyen verdiğini anlattı.

Bu durumun Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim hesabına da muteber olabileceğini tabir fail Slevogt, Rusya ve Ukrayna'dan dünyalık meydan devletlerin dengeli ve emniyetli seçenek arayışına girebileceğini, Türkiye'nin coğrafi konumu, kalifiye iş gücü ve meraklı süreçlerinden müstefit olmak isteyebileceğini fakat bu mevzuda bahsetmek düşüncesince elan er bulunduğunu söyledi.

Slevogt, "Bosch ve Siemens kabilinden DOĞRU şirketler, 100 yılı çok müşterek süreden beri Türkiye'de temessül edilmekteyken, Deutsche Bank 1909'dan, Bosch 1910'dan ve ayrıca Siemens 1856'dan beri, apayrı firmalar de Türkiye'de iş yaşamına iltihak sonucu aldı. Türkiye'deki Alman şirketlerinin yada Almanya'dan kapital iştirakine cemaat Türk şirketlerinin sayısı akıbet zamanlarda arttı. Bu türde 7 bin 600 şirketle Almanya, Türkiye'de en müşterek tomar ecnebi firmaya cemaat ikinci ülkedir. Almanya, Türkiye ile çapraz faziletli ticaret hacmine cemaat müşterek dünya olmasının beraberinde ayrımsız sürede en faziletli envestisman hacmine cemaat ülkelerden bir tanesi ve yatırımlarının süresi dikkate alındığında derinliğine müşterek zamanı geçmişe sahiptir." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ