USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Almanya sene böylece Rus petrolünden hür bir duruma gelmeyi hedefliyor

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Habeck, ülkesinin bu senenin sonuna derece Rus petrolünden hür bir duruma gelmeyi hedeflediğini bildirdi.

Almanya sene böylece Rus petrolünden hür bir duruma gelmeyi hedefliyor
12-03-2022 18:19
Berlin

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine verdiği röportajda, Alman hükümetinin enerjide Rusya'ya bağımlılığı ortadan bozmak düşüncesince derin icraat yaptığını belirtti.

ANALİZ - Avrupa'nın Rus gazına metodları Yaptırım kıskacındaki Rus ekonomisini mütekait ortak devre bekliyorAlmanya, Rusya'dan erke ithalatı ambargosuna karşı

Bu senenin sonuna derece Rus petrolünden hür bir duruma gelmeyi hedeflediklerini anlatım fail Habeck, "Her gün, ayrıca değme saat, Rusya'dan ithalata veda ediyoruz. Sonbahara derece Rus kömüründen ağız ağıza vazgeçmeyi planlıyoruz. Yıl sonuna derece az henüz Rus petrolünden hür bir duruma gelebiliriz. Ancak en zoru Rus gazını reddetmek." dedi.

Robert Habeck, Avrupa Birliği çeşidinden Rusya'dan erke ithalatının ağız ağıza yasaklanmasına gönül rahatlığı olduğunu, bunun doğacak şita bildirme kıtlığına kere açacağını ve enflasyonu artıracağını anlatım etti.