USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da ehliyetli afiyet hizmeti alamayan Türk hastalanmış Türkiye'ye nakledildi

Almanya'nın Kassel kentinde yaşayıp karaciğerinde ur belirleme edilen Ahmet Demiray, ambulans uçakla Türkiye’ye nakledildi.

Almanya'da ehliyetli afiyet hizmeti alamayan Türk hastalanmış Türkiye'ye nakledildi
04-02-2022 00:05
Kassel

Demiray, Sağlık Bakanlığına ilgili ambulans uçakla domestik saatle 20.00'de Kassel kentinden tedavisine bitmeme edileceği İstanbul'a atıf edildi.

Ambulansta AA muhabirine açıklamalarda mevcut Demiray, tam keyif hizmeti alamadığı hastaneyi ve çalışanlarını eleştirerek "Vatanıma gidiyorum. Allah bunların eline kimseyi düşürmesin. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun Sağlık Bakanımızdan da kâffesi iane fail herkesten Allah razı olsun. Benim de dualarım onlar düşüncesince olsun. Allah'ım devletimize kudret ker versin. Beni bunlardan kurtardı ya devletimiz, Allah razı olsun, aşırı teşekkürname ederim." dedi.

Demiray, hastanede aşırı biberli çektiğini anlatarak "Çağırıyorsun, bacı 15 bugün sonradan geliyor. Hep geçiştirme yapıyorlar. Hele ameliyathanedeki iş telefonla sıkıntısız olsaydı ego bu hastaneyi mahkemeye verirdim, elimde tutanak olurdu. Beni acıdan hoplattılar. Öğrencileri koymuşlar. 4 defa dem kabul buyurmak istediler alamadılar. Sonra hekim geldi fakat o aldı." diyerek konuştu.

Reyhan Demiray da babasının rahatsızlanması ilişkin ambulans çağırdığını fakat mevrut ekibin, babasının aciliyet mucip müşterek hastalığı olmadığını öne sürerek kendilerine, eş hekimine gitmelerini haber mektubu ettiğini aktardı.

Ambulans görevlilerinin, kendisinin zorlamasıyla babasını Kassel Üniversite Hastanesine kaldırdığını özetleyen Demiray, şöyleki bitmeme etti:

"Hastanede beş altı iş yapılmış oldu ayrıca önceki kişileştirme midede karha bulunduğu yönündeydi. Ancak arkası sıra karaciğerde 6 santimlik müşterek yığın bulunduğunu ve faziletkâr ihtimalle dokunmabana bulunduğunu ilettiler. Tüm bunlara karşın acele müşterek karışma yapılmadı. Babama dü adet tefcir taktılar. Hatta müşterek tefcir yerinden çıkmış, enjeksiyon vurmadan takmaya çalışmışlar, aşırı biçimsiz biberli çekmiş."

Doktorun babası karşı bilgelik özgülemek düşüncesince aradığını tamlayan Reyhan Demiray, "Arayan hekim 'babanız kanser; öd aracılığıyla irtibatlı uykuluk kanseri' dedi. Ben de doktora sormuş oldum tedavi mevcut mı? Yok. Ameliyat peki? O da yok. 'Babanızı Türkiye'ye mi iletmek istiyorsunuz' dedi. Ben de ha dedim. Sonra bana babanızın nerede ölmesini istiyorsunuz diyerek sordu, ego orada bundan sonradan dayanamadım." ifadelerini kullandı.

Babasının Türkiye'ye nakli düşüncesince Frankfurt Başkonsolosluğuna istida verdiklerini kaydeden Demiray, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye başvurma ettik, dü günde ambulans uçak geldi. evvel uçak Frankfurt Havalimanı'na gelecekti, aradaki aralık dolayısıyla ambulans vermediler. Kendi imkanlarımızla ambulans isticar kılmak istedik, 4 bin ekü servet ödeyecektik fakat 'İki günden ilkin bulamayız' dediler. Hastane de babamı Türkiye'ye itme sonucu alınca kendisini bizimle görüştürmediler bile."

Ahmet Demiray'ın benzeri Gönül Demiray da Almanya'da keyif sistemi diyerek müşterek nesne olmadığını belirterek "Burası sıfır. Türkiye'de yaşayanlar görsünler duysunlar. Almanya, emektar Almanya değil. Sağlık sistemi bitik. Eşimi öldürüyorlardı. Onu öldürmeyi yeğleme ettiler. Bakım yok, ilgilenmediler. Vatanımızın taşına toprağına kurban olurum. Çoluk çocuğum olmasa burada on paralık durmayacağım. Vatanımız iyi olsun. Büyüklerimiz de iyi olsunlar. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız kimin yardımı mevcut ise hepsinden Allah razı olsun." dedi.

"Türkiye vatandaşlarına daima el uzattı"

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ise Ahmet Demiray'ın Türkiye'ye nakli düşüncesince mukteza yazışmaları yaptıklarını ve Sağlık Bakanlığının hemen ambulans uçak atıf ettiğini söyledi.

Ambulas uçak ile pestil sevkinin dünkü müşterek dayanıklı olmadığına ayraç fail Tunçer, "Ülkemiz Avrupa ve öbür devletlerde canlı ve keyif sorunu canlı vatandaşlarına daima el uzattı. İnşallah Ahmet Demiray amcamızın tedavisi müspet olur, iflah bulur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin keyif anlamındaki kapasitesinin altının çizilmesini itibarıyla bu naklin aşırı iyi müşterek dayanıklı bulunduğunu aktaran Tunçer, "Alman muhataplarımız bunun bu denli çabuk olacağını düşünmediler fakat tığ bunu sağlayabiliyoruz. Türkiye amme sağlığı dair aşırı ehemmiyetli adımlar attı. Burada emeği sabık her insana teşekkürname buyurmak lazım. Herkes seferber oldu, el birliğiyle Ahmet amcamızı geçici ettik." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ