USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da polis şiddetine maruz kalan Suriyeli aile: 'Hala korku içindeyiz'

Almanya'nın başkenti Berlin'de evlatlarının gözü uğrunda polis şiddetine maruz kalan Suriyeli aile, yaşadıklarını anlatarak hala korku zarfında olduklarını söyledi.

Almanya'da polis şiddetine maruz kalan Suriyeli aile: 'Hala korku içindeyiz'
17-09-2022 19:03

Almanya'nın başkenti Berlin'de dü polis memuru, şişman nakil araçlarına gümrüksüz binmiş olduğu düşüncesince almış olduğu mülk cezasını ödemeyen Suriyeli ailenin evini bastı. Polisler, aile babası A. Hamawi'ye çocuğunun gözleri uğrunda şiddet uygulayarak tutmak istedi. Anne Hamawi de polis çeşidinden geçerli orantısız şiddeti kayda aldı. Görüntülerin içtimai medyada 9,9 milyon erkek çeşidinden izlenirken, videoda polisin "Burası benim ülkem, siz burada misafirsiniz" lafları aksülamel çekti.

Sol Parti Berlin Milletvekilleri Ferat Koçak, Elif Eralp ve Niklas Schrader, aileyle beraberce kuma matbuat toplantısı düzenledi. Sol Parti seçme ofisinde meydana gelen toplantıya Hamawi ailesi, ailenin içtimai danışmanları, milletvekilleri ve matbuat personelleri katıldı. A. Hamawi olayın etkisinden çıkamadıklarını söyleyerek, "Hala olayın şokunu yaşıyoruz. Özellikle füru aşkın etkilendi ve sonsuz olayın hastalık bulunduğunu soruyorlar. Her bap çaldığında korkuyorlar" dedi. Anne Hamawi ise icra ettiği açıklamada, "Borcumuzu taksit taksit durdurmak istediğimizi izinli kuruluşa bildirdik. Borcumuzu ödeyeceğiz dememize rağmen, polisler şiddet uyguladılar. Ailecek iri kuma sarsıntı yaşadık. Ben eşim yapılmaksızın evde eğleşmek istemiyorum. Görüntüleri videoya aldığımı gören polisler, şikayetçi olursak evimize elan polis geleceğini söyleyerek bizi zılgıt etti." diyerek konuştu.

"Polisin içinde kurumsal rasizm var“

Basın toplantısında yalan alan Sol Parti Milletvekili Ferat Koçak, Almanya'da polis teşkilatı içinde senelerdir kurumsal kuma ırkçılığın mevcut bulunduğunu söyleyerek, "Videoda, dü polisin Hamawi ailesine rasist kuma saldırıda bulunduğunu görüyoruz. Berlin'de mülk cezası zımnında polis ecnebi menşeli ailenin evine girerek rasist kuma atak düzenledi. Siz burada misafirsiniz, bura bizim ülkemiz. Sizin bizim dediğimizi yapmanız gerekiyor üzere söylemlerle kullanıcılarını hem dışladılar, bununla beraber sert direnerek tutukladılar. Bunun gerisinde yatan madde hemen kuma mülk cezası" dedi.

"Hükümetle, ırkçılıkla rastgele bölgede uğraş ika dair kuma değişmeyen aldık"

Sol Parti Milletvekili Elif Eralp da icra ettiği konuşmada, polis içindeki kurumsal ırkçılığa ilgi çekti. Eralp, geçtiğimiz zamanlarda kimi polisler çeşidinden kuruluş içinde baş döndürücü sağcı chat grupları oluşturulduğunun ve kimi ferdî verilerin baş döndürücü sağlıklı gruplara aktarıldığının görüldüğünü kaydetti. Videoyu evvel izlediğinde aşkın kızdığını ve aşkın üzüldüğünü dile getiren Eralp, "Irkçılığa dirlik uğraş fail kuma insanoğlu ve kuma Türk yerine burada kuma rasizm yaşandığına aşkın üzüldüm. Aynı sürede kuma ana yerine da üzüldüm. Nasıl hakeza kuma obje evlatların uğrunda yapılır. Hükümetle, ırkçılıkla rastgele bölgede uğraş ika dair kuma değişmeyen aldık ve kontrat imzaladık" ifadelerini kullandı.

"Siyahi, Arap yada Türk üzere görünen insanoğlu elan kalın arama ediliyor"

Kurumsal ırkçılıkla mücadelede türlü yöntemlerin bulunduğunu kail Eralp, "Daha kuma tomar muhacir menşeli insanoğlunun rastgele yerde olmasını istiyoruz. Bu otomatik şekilde elan az ırkçılığın olması erişmek değil, ancak kuma yol. İkinci yol, eksiksiz bölgelerde poliste de olsa eğitimin değiştirilmesi lazım. Irkçılığın ağırbaşlı kuma dava bulunduğunu ve ikrar edilmeyecek kuma gidiş bulunduğunu bireylere ikrar ettirmemiz lazım. Kontrol mekanizmaları aşkın önemli. Polise dirlik az evvela konuştuğumuz üzere videolar yapılması, bu videoların mahkeme, polis ve kaymakamlık çeşidinden ikrar edilmesi aşkın önemli. diğer taraftan mecliste iri kuma alt kurul ihdas etmek istiyoruz, ırkçılığa karşı. Tüm mevzuları konuşalım tartışalım diye. Ve elan ayrıksı neler yapabiliriz bunu dönmek için. Aynı sürede zeval duyurusunda bulunabilir. Ama hemen poliste ve yargıda değil, bu zeval duyurusunu yakınma komisyonuna başvurulabilir. Bunu pekiştirmek istiyoruz. Çünkü bu yakınma komisyonu şahısların indinde olarak, dayanak noktası yerine uğraş edecek bu mevzuda ayrı ayrı yöntemler. Ama kuma güruh ayrı ayrı yöntemlere başvurmamız lazım. Almanya'da aşkın derinliğine zamandır ağırbaşlı kuma sorun, Berlin'de de ağırbaşlı kuma sorun. Bunu ayrıksı bölgelerde da görüyoruz. Siyahi, Arap yada Türk üzere görünen insanoğlu elan kalın arama ediliyor. Bu mevzularla ilgilendiren yollar arıyoruz. Bazı şekilleri anlaşmada da yazdık ve şekilleri de yürütmeye sokmamız geçişsiz artık" halinde konuştu. Polisler üzerine sormaca açıldığı bildirilirken, Hamawi ailesi meydana getirilen tehdide karşın polislerden şikayetçi olma dair azimli olduklarını açıkladı.

Mahmut Tosun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ