USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da polis şiddetine verilen artan Hamawi ailesi: Korku içindeyiz

Almanya'da dü polis memuru çeşidinden ırkçılığa ve şiddete verilen küsurat Suriyeli A. Hamawi, hala düşünce zarfında olduklarını söyledi.

Almanya'da polis şiddetine verilen artan Hamawi ailesi: Korku içindeyiz
17-09-2022 17:03
Berlin

Sol Parti Berlin mebus Ferat Koçak ile matbuat toplantısı düzenleyen Hamawi ailesi yaşadıkları şiddeti anlattı.

Polisin şiddet uygulayarak dar bilezik taktığı A. Hamawi yaşadıkları olayın hafızasından çıkmadığını belirterek, "Hala beklenmeyen ve kaygı içerisindeyiz. Yaşadığımız şiddetten ve sunulan kaldığımız ırkçılıktan sonradan hala hab problemi yaşıyoruz. Çocuklarımız bap zili çaldığında rahatsız oluyorlar." dedi.

Tramvayda biletsiz yakalandığı düşüncesince ukubet yediğini ve cezayı bildirme ettiğini özetleyen Hamawi, "Ancak eve geldiklerinde dünyalık cezasını ödeyeceğimizi söylememize karşın şiddete uğradık." sanarak konuştu.

Çocuklarının ilkin vakadan aşırı birlikte tomar etkilendiğine dikkati çekici Hamawi, "Çocuklarımız da beklenmeyen içindeler hala. Hala yaşadıkları travmanın arkası sıra istifham soruyorlar. Çocuklarımız okula gidiyorlar. Çocuklarını koruması müstelzim birlikte babanın, evlatlarının gözü uğrunda hakarete uğrayıp yere yatırılması ne birlikte ihtisas bunun güzel anlaşılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Olaydan sonradan savcılığa gidip şikayetçi olduğuna dikkati çekici Hamawi, "Şikayetçi olduğumda bile bizlere değme güneş polis kabilinden görüşme edilebileceğimiz söylendi. Sürecin böylecene polisin aritmetik vermesini istiyor ve görevinden alınmasını bekliyoruz." dedi.

A. Hamawi'nin uğramış olduğu şiddeti telefonla çekici benzeri de, görüntülerin toplanmış 30 çağ bulunduğunu ve topu topu görüntüleri savcılığa tasdik ettiklerini kaydetti.

Polisin önceki başlangıçta telefonla tasrif yaptığını ayırt etmediğini dile getiren ana Hamawi, "Çekim yaptığımı erkeğimin ellerini kelepçeledikten sonradan yerdeyken anladılar. Üç çocuğumuz evdeydi ve değme bilinçlilik onların gözü uğrunda yaşandı. Görüntüleri ego çektim şimdi sonradan ukubet miktarını ifa etmek düşüncesince telefonu oğluma verdim, o bitmeme etti çekmeye." dedi.

Sol Parti mebus Koçak da görüntüleri kendisinin toplumsal medyada paylaştığını ve kestirmece 10 milyon ferdin izlediğini anlattı.

Kurumsal rasizm ile uğraş etmeye bitmeme edeceklerini tabir fail Koçak, bu sürecin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

Sol Parti Berlin eyalet meclisi üyesi Elif Eralp ise yaşanmış olan olayın emsalsiz birlikte biçimde rasizm olduğuna dikkati çekerek, "Her şeyden evvela birlikte ana şekilde yaşananlardan çevre aşırı üzüldüm." dedi.

Eralp, Berlin polisinde kurumsal birlikte rasizm problemi bulunduğunu tez ederek, "Yapısal rasizm nice kat karşımıza çıktı. Berlin polisi zarfında bozulmamış görüşlü polislerin chat kanallarında yazıştıkları ortaya çıkmıştı. Şikayet komisyonuna meydana getirilen 700 şikayetin üçte bir tanesi rasizm ile ilgiliydi. Bunlardan da dörtte bir tanesi hemen polisin uyguladığı rasizm şikayetleriydi." sanarak konuştu.

Sol Partiden Niklas Schrader, görüntülerdeki ikinci polisin vakaya kelimesiz kalması ve amirlerine bildirmemesinin de başkaca birlikte töhmet oluşum ettiğini belirterek, "Polis görüntülerde aileye müteveccih Almanya’daki kurallara uymasını istiyor fakat kendisi uymuyor. Bu da polisin tutarsızlığı şekilde hücre çarpıyor." dedi.

Olayın geçmişi

Berlin'de 9 Eylül'de dü polis memurunun dünyalık cezasını ödemediği düşüncesince Suriyeli A. Hamawi'nin evine giderek, namına 3 çocuğunun uğrunda orantısız şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı.

Polis memurlarının Hamawi'yi gücün yere yatırarak dar bilezik ile bileklerini bağladıkları ve şiddete başvurdukları, başkaca "Burası benim ülkem, sen de misafirsin", "Burada ülkemin kurallarına uyacaksın!", "Çeneni kapa, bana haykırı ve zinhar dokunma, seni hapse tıkarım!" söylediği sahneler toplumsal medyaya yansımıştı.

Berlin polisi de dü polis üzerine ecnebi kini içeren hakarette bulundukları nedeni öne sürülerek anket açıldığını belirtmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ