USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Amsterdam’da konut sıkıntısı ve faziletli kiralar gıcırtı edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da birleşen yüzlerce gösterici, kentte ve diyar genelindeki ev sayısının yetersizliğini ve kiraların aşırı faziletkâr olmasını gıcırtı etti.

Amsterdam’da konut sıkıntısı ve faziletli kiralar gıcırtı edildi
26-02-2023 20:06
Amsterdam

Amsterdam'daki Dam Meydanı’nda planlı protestoya dahil olan yüzlerce gösterici, hükümetten şimdi aşkın konut yapılmasını ve az kiralı toplumsal evlerin sayısının arttırılmasını istem etti.

Göstericiler, adlı sanlı mağazaların bulunmuş olduğu alım satım caddesi Kalverstraat üstünden Amstel'deki şehremaneti binasına derece yürüdü. "Yaşam protestosu" ismi maruz gösteride, küsurat konut fiyatları, kiraların yükselmesi, toplumsal konut bekleme sürelerinin uzunluğu ve hususi sektörde ekonomik duruma akla yatkın ev bulmanın zorluklarına dikkati çekti.

Gösteriyi düzenli fail kuruluşlar yerine AA muhabirine izah karşılayıcı Mustafa Issaaviyen, konut sıkıntısı haysiyetiyle “kent hakkı” isminde müşterek üstünlük başlattıklarını belirterek, "Yeni evlerin yapılması ve kiracıların hakkının korunmasıyla konut krizinin bitirilmesini istiyoruz." dedi.

Protestocular, üstünde "Barınma hakkı insanoğlu hakkıdır", "Kiraların yükselmesini durdurun", "Özel piyasaya organizasyon getirin", "Ticareti değil, topluluğun barınmasını önceleyin" ve "Sadece mevcut olma hakkımı istiyorum" yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

Gösterideki konuşmalarda, ülkede kestirmece 315 bin acemi konuta gerekseme duyulduğu kaydedilerek, Hollanda hükümetinin konut politikasını gözden geçirmesi istendi.

Dar gelirlilere ve öğrencilere aldığı kadar konut sağlanmasını talip konuşmacılar, konutların hususi şirketlerce satın alınarak kira alanının tekelleşmesinin önüne geçilmesini istem etti.

Konut satışları ve kiralamalarda ayrımcılık yapılmamasını talip göstericiler, hükümetin konut işlerinden mesul yetkililerini soruna ilaç bulmaya çağırdı.

İçlerinde bebekli ailelerin de bulunmuş olduğu protestocuların müşterek bölümü kartondan icra ettiği maket lüp üzerine, "Ancak bu eve param yetiyor" yazarak yükselen tutarları karikatürize etti.

Yoğun asayiş önlemleri altında sabık protesto, hadisesiz sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ