USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Antalya Havalimanı'nda Diplomasi Forumu önceleri çabukluk yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak Antalya Diplomasi Forumu zımnında hareketliliğin arttığı Antalya Havalimanı'nda asayiş tedbirleri fevk düzeye çıkarıldı.

Antalya Havalimanı'nda Diplomasi Forumu önceleri çabukluk yaşanıyor
09-03-2022 17:48
Antalya

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" anne temasıyla 11-13 Mart'ta Belek Turizm Merkezi'ndeki Nest Convention Center'da gerçekleştirilecek toplu tartışma kapsamında hazırlıklar sürüyor.

Dünyanın gözü Antalya'da

Uluslararası münasebat bağlamında nice mevzunun masaya yatırılacağı toplu tartışma düşüncesince ecnebi konukları haiz uçaklar, Antalya Havalimanı'na inmeye başladı. Yoğunluk yaşanmış olan havalimanında rastgele çeşitli düzenlilik önlemi alındı.

Yabancı heyetlerin karşılandığı VIP ve CIP bölümlerinin önüne bariyerler yerleştirildi, baş döndürücü sayıda kolluk görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Antalya Valiliği yetkililerinden oluşan takımlar de ecnebi heyetleri karşılayarak konaklanacak otellere yönlendiriyor.

"Bu mevzuda doğrusu tecrübeliyiz"

Havalimanında liderleri karşılayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, toplu tartışma düşüncesince icap salonda gerekse havalimanında önlemlerin artırıldığını söyledi.

Yazıcı, "Zaten tecrübeliyiz bu konuda. Bir mutluluk başkanı, 5 dışişleri bakanı geldi. Bugün 10 dışişleri bakanı henüz bekliyoruz. Diplomasi Forumu cuma namazı haset açılacak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da cuma namazı haset burada olacak." dedi.

"4 gündüz süresince kesafet olacak"

Antalya Havalimanı Hudut Mülki yönetim Amiri Suat Seyitoğlu da şehrin ehemmiyetli birlikte organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, "Yoğun izlence olacak. Liderler, mutluluk başkanları, siyasetçiler, hükümet başkanları, dışişleri bakanları adım adım gelmeye başladı. Bu yoğunluğu havalimanımızda ağırbaşlı halde görmekteyiz. Karşılamaları Dışişleri Bakanlığımızın yetkilileriyle bu arada yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Kente ahit bakımından cumhurbaşkanı, mutluluk başkanı ve dışişleri bakanı düzeyinde 10 ülkeden gelişlerin bulunduğunu bildiren Seyitoğlu, şunları kaydetti:

"Uluslararası örgütlerin başkanları da AGİT, NATO yetkilileri de geliyor. Çok derin birlikte diplomatlık trafiği olacak, rastgele çeşitli tedbiri aldık. Zirve düşüncesince doğacak Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları düşüncesince de kâffesi önlemler yukarı düzeyde. Sayın Valimizle bu arada rastgele çeşitli tedbiri aldık. Herhangi birlikte sıkıntı yok. En güzel halde karşılayıp, Diplomasi Forumu'na yönlendiriyoruz. Misafirleri Antalya'da en güzel halde karşılayıp konuk edeceğiz. 4 gündüz süresince kesafet olacak. Bazen geceleyin geç saatlerde de liderler geliyor, tığ onları istikbal etmek gibi görevimizin başındayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ