USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AP Başkanı Metsola: “Ukrayna’nın AB adaylığı değerlendirilecek”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Ukrayna'nın Avrupa Birliği adaylığının değerlendirileceğini açıkladı.

AP Başkanı Metsola: “Ukrayna’nın AB adaylığı değerlendirilecek”
01-03-2022 18:34

Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına bağlı Brüksel'de dehşet toplandı. Rusya'nın saldırılarını kınayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, "Ateş ile itfaiye aracı aracı ortada yansız kalamazsınız. Avrupa Parlamentosu'nun mesajı net, bitmeme fail harp suçları soruşturmaları var, onlardan matematik soracağız. Bu Avrupa düşüncesince varoluşsal müşterek tehdit. İnsanlar Putin'in harp makinesine karşı, değerlerimiz düşüncesince savaşırken kelimesiz kalmayacağız" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın AB adaylığı değerlendirilecek

Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğinin değerlendirildiğini kail Metsola "Avrupa henüz ati gitmeye hazır. Ukrayna'nın Avrupa perspektifini tanıyoruz. Ukrayna'nın aday statüsü başvurusunu kıvançla karşılıyoruz ve bunun düşüncesince çalışacağız" sanarak konuştu. Metsola Putin'e seslenerek "Sayın Başkan, dünyaya ayağa kalkmanın ne düşünmek bulunduğunu gösterdiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Bize kayıtsızlığın tehlikelerini hatırlattığınız düşüncesince teşekkürname ederiz. Ukraynalılar dünyaya bizim hayat tarzımızın savunmaya değer bulunduğunu gösterdiler" laflarını ekledi.

Gelecek hedeflerini açıklanan Metsola, "Avrupa bundan sonra Kremlin'den mevrut gaza yayımcı kalmaya bitmeme edemez. Avrupa bundan sonra Kremlin parasını benimseme edemez ve tek şart yokmuş kadar davranamaz. Savunmamıza meydana getirilen yatırımlar laflarımıza akla yatkın olmalıdır. Avrupa'nın müşterek düzenlilik ve defans donanması olmalıdır" ifadelerini kullandı. Metsola, Kremlin'in dezenformasyon kampanyasıyla mücadelenin öneminden bahsederek, "Sosyal iletişim araçları ve uygulayım bilimi şirketlerini sorumluluklarını ciddiye almaya çağırıyorum" sanarak konuştu.

“NATO rastgele zamankinden henüz çok birleşti”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin rastgele zamankinden henüz çok birleştiğini belirterek, "Putin Avrupa Birliği'ni bölmek, NATO'yu yok etmek ve arsıulusal topluluğu gedmek istiyorsa, birlik tersini başardı. Her zamankinden henüz çok birleştik. Avrupa güvenliği ve savunması, sonuç 6 günde, sonuç yirmi yılda olduğu için henüz çok gelişti" dedi. Von der Leyen, "Bugün Rusya'nın yaptıklarına nite reaksiyon vereceğimiz arsıulusal düzenimizin geleceğini belirleyecek. Demokrasilerimizde yatan gücü göstermeliyiz" sanarak konuştu. Başka devletlere revan Ukraynalılar ile ilgilendiren açıklamalarda mevcut Von der Leyen, "Bu sığınmacılara emin müşterek statü, okul, tıbbi görev ve işe muvasala bildirmek düşüncesince iare himaye mekanizmasını etkinleştirmeyi öneriyoruz. Bunu adalet ediyorlar. Bunu demincek yapmalıyız" ifadelerini kullandı. Von der Leyen, “Bu feci savaşın hem ülkede bununla beraber sığınmacılar düşüncesince insanca sonuçlarıyla başa büyümek düşüncesince AB bütçesinden minimum 500 milyon euro ekleyeceğiz” dedi. "Hava alanını oligarkların hususi jetleri de müdahale kazanmak kıl payı Rus uçaklarına kapattık” diyen Von der Leyen, “Hiç şüpheniz olmasın öbür varlıklarını da donduracağız. Yatlar, aşırı otomobiller yahut aşırı mülkler olsun, hepsini beraberce donduracağız" dedi.

"Jeopolitik terörizm"

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ise Rus saldırılarını "jeopolitik terörizm" kendisine nitelendirdi. Michel "Saldırı altında bulunan hoppadak Ukrayna değil. Uluslararası hukuk, kurallara mebni arsıulusal düzen, demokrasi, insanoğlu onuru da hücum altında. Bu temiz ve sade jeopolitik terörizmdir. Rusya mücadelesi durdur. Evine dön. Konuşalım" dedi.

"AB caydırıcılık kapasitesini artırmalı"

AB'nin caydırıcılık kapasitesinin artırılması icap ettiğini kaydeden AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bence bu, jeopolitik birliğin doğduğu an. Barışmak düşüncesince dü can gerekir, fakat mücadele etmek düşüncesince müşterek kazanmak yeterlidir. Putin'in bizlere dediği bu. Savaştan gocunmak düşüncesince caydırıcılık kapasitemizi artırmalıyız. Bizim caydırıcılık kapasitemiz Sayın Putin'i caydırmaya yetmedi. İnsan hakları ve hürriyet savunmamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Melike Yazır

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ