USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arap ülkelerindeki milyonlarca Müslüman sefa namazında Mescid-i Aksa'yı unutmadı

Arap ülkelerindeki Müslümanlar, neşe namazlarında karışma altındaki Doğu Kudüs'te mevcut Mescid-i Aksa düşüncesince afsun etti.

Arap ülkelerindeki milyonlarca Müslüman sefa namazında Mescid-i Aksa'yı unutmadı
02-05-2022 20:53
İstanbul

Cezayir'de Kovid-19 salgını sonrası dü senedir önceki el engellemeler yoksa kılınan sefa namazında Mescid-i Aksa'ya dayanak çağrıları yükseldi.

Başkent Cezayir'de arazi düzlük Büyük Cami'deki sefa namazına Başbakan Eymen bin Abdurrahman, bakanlar ve ecnebi ülke büyükelçileri katıldı.

Ülkedeki hepsi camilerde okunan sefa hutbelerinde Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya dayanak çağrıları yapıldı; Cezayir'in Filistin davasına ve Kudüs'e dayanak verdiği vurgulandı.

Büyük Cami mortocu hatibi Muhammed Migatili, hutbesinde, İsrail'in dünyanın gözü uğrunda Mescid-i Aksa'ya hürmetsizlik ettiğini belirtti.

Ürdün

Ürdünlüler sefa namazı düşüncesince hükûmet merkezi Amman'daki El-Hüseyin Gençlik ve Spor Kompleksini doldurdu.

Bayram namazı, kompleksin halı bölgesinde binlerce bireyin katılımıyla kılındı. Bayram hutbesinde ise Filistin'e dayanak vurgusu yapıldı.

Hutbeyi okuyan Zeyd İbrahim el-Keylani, Ürdün ve Filistin kardeşliğine değinerek, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya herhangi ortak ayrışık desteğin verilmesi icap ettiğini belirtti.

Keylani, "Mescid-i Aksa'daki kardeşlerimizi katiyen unutmayacağız. Bu uğurlu günde onlar düşüncesince hayırlar ve bereketler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ürdün Vakıflar Bakanlığı, hepsi camilerde okunan sefa hutbelerinin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa mevzulu olması emri verdi.

Fas

Fas’ta dü sene aradan sonradan yüzbinlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını camilerde ve bariz bölgelerde şive etti.

Kovid-19 salgını sonrası önceki el genç, yaşlı, kadın, bebek binlerce Faslı, sefa namazını buyurmak düşüncesince camilerin birlikte meydanlarda ortak araya geldi, salat sonrası bayramlaştı.

Fas Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığının duyurduğu sefa namazı vaktine karşın ülkedeki hepsi camilerde değişik saatlerde salat kılındı.

Başkent Rabat civarlarındaki Sela kentinde salat düşüncesince belirlenen bariz bölgeye on binlerce Faslı akış etti.

Çeşit cins anadan görme giysileriyle salat sahasına mevrut Faslılar, mülevven sahneler oluşturdu. Bayram namazı ve hutbesinin peşi esna cemaate kahvaltı ağırlama edildi.

Rabat’taki Buhilal Camisi’nde kılınan sefa namazı sonrası okunan sefa hutbesinde ise Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına dayanak vurgusu yapılarak, karışma altındaki Harem-i Şerif ve uğurlu Filistin topraklarının özgürlüğü düşüncesince afsun edildi.

Ülkenin hepsi kentlerinde dü sene aradan sonradan iri ortak cümbüş ve mutlulukla sefa namazı şive edildi.

Filistin

İşgal altındaki Batı Şeria'da canlı binlerce Filistinli, sefa namazını El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nde kıldı.

Harem-i İbrahim Camisi'ni dolduran Filistinliler, sefa namazını İsrail güçlerinin derin önlemleri ortada şive etti. İsrail askerleri, caminin girişinde etiket kontrolü yaptı.

El Halil Vakıflar Bakanlığı Müdürü Nidal el-Caberi, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kısaca 3 bin Filistinlinin sefa namazını burada kıldığını belirtti.

Caberi, İsrail'in Filistinlilere müteveccih baskıcı uygulamaları olmasaydı sayının aşırı hâlâ ortak tomar olacağını söyledi.

Mısır

Mısırlılar, ülke genelindeki iri camilerde Ramazan Bayramı namazını şive etti.

Bayram namazı düşüncesince camilerde ortak araya mevrut kadın, erkek, genç, buğulu aşırı sayıda Mısırlı, meydanlara taştı.

Özellikle evlatların derin paydaşlık gösterdiği bayramlaşma etkinlikleri mülevven sahneler oluşturdu.

Mısır resmi ajansı MENA'da arazi düzlük habere göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de sefa namazını hükûmet merkezi Kahire'deki Mareşal Hüseyin Tantavi Camisi'nde kıldı.

Tunus

Tunuslular, anadan görme "Bayram Şenliği" etkinliğiyle Ramazan Bayramı'na başladı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında dü senedir yapılamayan Bayram Şenliği bu sene yüzlerce Tunuslunun katılımıyla hükûmet merkezi Tunus’un Eski kent bölgesinde gerçekleştirildi.

Kadın, eş ve çocuklardan oluşan canlı grup, tekbirler ve naatlar okuyarak, surlarla kuşatılmış başkentin antre kapılarından Bab el-Hadra bölgesinde arazi düzlük Sahib et-Teba Camisi'ne akilane yürüdü.

Şenlik kapsamında, kılınan sefa namazının peşi esna şişman bayramlaşma ve aykırı hediyeleşme yapıldı.

Sahib et-Teba Camisi'nde evlatların Mescid-i Aksa ile el birliği düşüncesince Filistin bayrakları taşımış olduğu görüldü.

Bayram namazı evveliyat Eski Şehir'in zamanı sokaklarında tekbirler ve Hazreti Muhammed düşüncesince okunan naatlar ile revan Tunuslular, Bayram Şenliği etkinliğini senelerdir bitmeme ettiriyor.

Yemen

Yemenliler, ülkenin değişik kentlerindeki camilerde ve meydanlarda Ramazan Bayramı namazını şive etti.

Genç, buğulu milyonlarca Yemenli sefa namazı düşüncesince Kovid-19 kısıtlamaları yoksa cami ve meydanlarda ortak araya geldi.

Her yaştan Yemenlinin katılmış olduğu sefa namazı ve bayramlaşma anları mülevven görüntülere oyunluk oldu.

Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Konsey üyeleri, Başbakan Muin Abdulmelik ile aşırı sayıda mezun sefa namazını ülkenin iare başkenti Aden'deki ortak ortada kıldı.

Bayram namazının peşi esna Alimi, yetkililer ve yurttaşlar ile bayramlaştı.

Alimi, Yemenlilere, "kardeşlik ve yârenlik ruhunu güçlendirme; başlığı tolerans ve uzlaşma bulunan toy ortak sahife açma" çağrısında bulundu.

Libya

Libyalılar, Ramazan Bayramı namazı düşüncesince anadan görme giysilerini giyerek, cami ve meydanları doldurdu.

Binlerce Libyalı, hükûmet merkezi Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda sefa namazını Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ve birtakımı hükümet yetkililerinin katılımıyla kıldı.

Libyalı adamların bir aşırı bayramda pantolon, levent boylu batın ve geniş ceket yahut yelekten oluşan evcil dilde "zıbın" ismi sunulan 3 modüler anadan görme giysilerini giydi.

Bayram namazında Libya'nın istikrarı düşüncesince dualar edildi.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da Mekke kentinde arazi düzlük Mescid-i Haram (Kabe) ve Medine kentindeki Mescid-i Nebevi ilkin edinmek kabil ülkedeki hepsi camilerde sefa namazı kılındı.

Ülkenin resmi ajansı SPA'da arazi düzlük habere göre, Kral Selman bin Abdulaziz sefa namazını Kabe'de şive etti.

Lübnan

Lübnan'da da Kovid-19 salgını dolayısıyla tedbirlerin gölgesinde sabık dü senenin peşi esna ahali sefa coşkusu yaşadı.

Yüzlerce Lübnanlı, ülkenin hepsi kentlerindeki camilerde sefa namazını kıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ