USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır

Son senelerde büro ve para aktarımı merkezlerinde dijitalleşme yatırımlarına odaklanan Aras Kargo, mütebeddil mahveden alışkanlıklarıyla baş başa uğurlama paketlerinin küçülmesiyle, ıvır zıvır oylumlu paketleri ayrıştıran sorter sistemi yatırımlarına himmet verdi. Toplam

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır
03-11-2021 14:25

Türkiye'nin önde mevrut kargo şirketlerinden bulunan Aras Kargo, yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor. Aras Kargo 2016 senesinde başlamış bulunduğu sayısal inkılap yatırımlarına, pandeminin de etkisiyle mütebeddil mahveden alışkanlıklarını ve kalan e-ticaret hacmini en güzel biçimde yönetebilmek düşüncesince yenilerini ekliyor. Transfer merkezlerini teknolojiyle bütünleşmiş fail kargo şirketi, önemsiz paket ayrıştırma sistemi şekilde bildik ‘mi sorter' yatırımlarına odaklandı. Mevcut sorterlarına arttırma şekilde İstanbul'daki Boğaziçi ve Orhanlı, İzmir'deki Ege aktarma merkezlerinde yatırımlarını bütünler kargo şirketi, Marmara ve Antalya aktarma merkezlerinde ise sistemi devreye kabul etmek üzere. Bu yatırımlarla beraberce kargo şirketinin ‘mi sorter' sayısı 15'e çıkarken, saatlik paket ayrıştırma kapasitesi de 300 bin bandına yaklaştı.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, dizi eylem şirketinden uygulayım bilimi şirketine inkılap sürecinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Pandemi süreci, kalan e-ticaret hacmi, mütebeddil mahveden trendleri işimizde dünkü yanında manken oluşturdu. Artık baş döndürücü elan yanında tomar adrese uğruyor ve elan önemsiz paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası önemsiz paket uğurlama hacmini elan güzel yönetebilmek düşüncesince geçtiğimiz dü yılda İstanbul'un dü yakası ile İzmir, Ankara, Bursa ve Adana'da önemsiz paketleri ayrıştıran araba yatırımlarını devreye aldık. Bu yatırımlarımızda en önce e-ticaret kütlesinin en yoğun bulunduğu İstanbul'a odaklandık. 2016'da yapıldığı çağda Avrupa'nın en derinlemesine sorter sistemi bulunan İkitelli Transfer Merkezimize yaptığımız 2 sayı mi sorter yatırımı ile buradaki saatlik el işi kapasitemizi 30 bin bandına taşıdık. Yine Avrupa yakasında Beşiktaş ve Şişli kadar ticaretin yoğun bulunduğu bölgelerimize dağıtma önleyen Boğaziçi Transfer Merkezimize yaptığımız loop mi sorter yatırımı ile kapasitemizi 20 bine çıkardık. E-ticaret depolarının yoğun bulunduğu Anadolu yakısındaki dü aktarma merkezindeki mi sorter yatırımlarımızla buralarda da gelişigüzel birinde saatlik 20-25 bin el işi kapasitesine ulaştık. İstanbul'un yanı esna gene ticaretin yoğun bulunduğu iri şehirlerimizde yaptığımız benzeri yatırımlarla İzmir'de saatlik el işi kapasitemizi 25 bine, Ankara'da 20 bine, Adana ve Bursa'da 10'ar bine çıkardık. İstanbul Marmara ve Antalya'da ise mi sorter yatırımlarımız devreye tahavvül etmek üzere. Transfer merkezlerimize bu sene yaptığımız arttırma yatırımlarla önemsiz paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete andıran seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 direkt dağıtma depomuz ile kalan muamele hacmini elan da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. Önümüzdeki çağda de Anadolu'daki ayrımlı şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz.”

“Yeni soy sop mi sorterlarımız bire yanında sürede yer dostu”
İyi fail yanında ekonominin, çevrenin, başta de katıksız kaynakların korunması ve velut kullanılmasına ilişkin bulunduğunu hatırlatan Ayyarkın, “Türkiye'nin kılavuz gemisi ve yenilikçi kargo şirketi şekilde çevresel riskleri organ azaltmak hesabına üzerimize düşeni yapmayı sürdürüyoruz. Boğaziçi ve Marmara Transfer Merkezleri'mizde devreye alacağımız dünkü soy sop loop mi sorterlarımızın gelişigüzel birinde saatlik 12 binin üstünde kapasiteye cemaat olmanın yanı sıra; düşüt erke tüketimi ile sürdürülebilir yanında çevreye dayanak oluyoruz. Daha da düşüt neva seviyesi düzentileme arkadaşlarımızın konforuna da kâr sağlıyor” dedi.

“Günde 3 milyon adrese uğrayabilecek kapasitedeyiz”
Aras Kargo'nun geçmişten bugüne yerleşen gurur kültürünün ehemmiyetli yanında bileşeninin enerjik ve ihtiyaca akla yatkın misyon modeli sunabilmek bulunduğunun altını çizen Ayyarkın, “Bu doğrultuda günümüzün gerektirdiği birtakım sistemsel değişimleri ilkin yaşama geçirdik. Hizmet kalitemizi, verimliliği ve veri yönetimini düzeltmek kıl payı dizi eylem ve uygulayım bilimi altyapımıza envestisman yaptık. Saatlik el işi kapasitemizde gerçekleştirdiğimiz 3 katlık artışla piyasanın otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu durumuna geldik. Yatırımlarımızın meyvesini e-ticaret ve kargo sektörlerinin miktar ve sıklık tarafından iri artışlar kaydettiği çağda topluyoruz. Tam kapanmada, online alışverişin en yoğun bulunduğu çağda günde 2 milyonun üstünde adrese uğrayarak üstün dereceli seviyeye ulaştık. Şu anda ise dünkü yatırımlarımızla aktarma merkezlerimizde ulaştığımız saatlik 300 bine andıran uğurlama el işi sığa ile günde 3 milyon bap çalabilir durumdayız. Yılın akıbet çeyreği, e-ticaret kampanyalarının da etkisiyle kargo dalının en cıvıl cıvıl dönemi. Son çeyrekte güzeşte senenin üstünde yanında miktar bekliyoruz. Bu zamanın hazırlığını senenin en kökeninden itibaren planladık. Tüm bu yatırımlarımızla ulaştığımız sığa ve operasyonel yetkinliğimiz ile senenin en cıvıl cıvıl zamanına hazırız” niteleyerek konuştu.

5 yılda 1 bilyon TL'lik yatırım
Süregelen yatırımları ve operasyonel tecrübeleri sebebiyle dakika piyasanın en ehemmiyetli oyuncularından bir tanesi olduklarını anlatım fail Ayyarkın, “Önceliğimizi ‘kalite' şekilde belirledik. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dalavere sistemleri yatırımları ile kalitemizi elan da ati yanında seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Değişen gerekseme ve mahveden alışkanlıklarına uyarınca kendimizi yenilemeye bitmeme edeceğiz. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz yanında zamanın içerisindeyiz. Bu değiş ve dönüşümün en çelimli oyuncularından bir tanesi şekilde önümüzdeki 5 sene içinde ise IT altyapımızı güçlendirme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çalışmalarımıza müteveccih 1 bilyon TL envestisman planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarla kapasitemizi elan da artırmayı, alıcı deneyiminde birinci sınıf misyon anlayışımızı elan da ati seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ