USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa devletleri Türkiye'ye istirdat kadrosu gönderiyor

İngiltere, İsviçre, İtalya, İspanya, Malta , Avusturya, Finlandiya, Hollanda ve Estonya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çöküntü altında kalanların kurtarılması düşüncesince Türkiye'ye kontrol ve istirdat kadrosu gönderileceğini açıkladı.

Avrupa devletleri Türkiye'ye istirdat kadrosu gönderiyor
06-02-2023 19:06
Londra

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Türkiye'ye 76 nefis istirdat kadrosu göndereceklerini bildirdi.

AB üyesi 13 yurt Türkiye'ye kontrol istirdat ekipleri gönderiyor

Cleverly, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, çabuk dayanak noktası düşüncesince Türkiye'ye 76 nefis arama-kurtarma görevlileri ile istirdat ekipmanı ve kontrol köpekleri göndereceklerini duyurdu.

Suriye'ye de yardım gönderileceğini tamlayan Cleverly, İngiltere destekli Beyaz Baretliler örgütünün imkanlarını seferber edeceğini kaydederek, "Daha birlikte tomar yardım düşüncesince de hazırız." ifadelerini kullandı.

İsviçre İnsani Yardım Birimi'nin Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda da, "Düşüncelerimiz, Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut alevli depremden etkilenen insanlarla birlikte. İsviçre, 'İsviçre Kurtarma Zincirini' Türkiye'nin depremden müteessir bölgelerine gönderiyor." denildi.

İsviçre basınında arazi düzlük haberlerde, İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda 80 denli arama-kurtarma kadrosunun bu tün ezanı saatlerinde Türkiye'ye akıllıcasına yola çıkmasının öngörüldüğü kaydedildi.

İsviçre, bire birlikte halde Suriye'deki deprem mağdurları düşüncesince de yardım hazırlamaya hazırlanıyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de Twitter’da meydana getirdiği paylaşımda evcil saatle 14.15’te Sivil Savunmaya ilişkin birlikte sezinleme kadrosunun yola çıktığını ve çelimsiz müddet ortamında arama-kurtarma faaliyetlerine katılacağını tabir etti.

Türkiye'deki deprem mağdurlarına desteğe Malta da dayanak noktası vereceğini açıkladı..

Malta İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Eşitlik Bakanı Byron Camilleri, Facebook hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Malta, sonuç aylarda bu mevzuda terbiye almış insanlardan oluşan birlikte takım gönderecek." dedi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer de, toplumsal iletişim araçları hesabında meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ve Suriye'den korkutucu görüntülerin geldiğini, depremin ağırbaşlı yıkıma kez açtığını ve aşırı sayıda dirilik kaybı bulunduğunu belirterek, "Bu çetince sürede Türk ve Suriye halklarının yanındayız." görüşünü paylaştı.

Nehammer, Avusturya'nın 3 milyon ekü yardım kurumlarına destekte bulunacağını başkaca ferda 80 askerin depremin yaşandığı alana atıf edileceğini bildirdi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Avusturya'dan 25 nefis hususi birlikte kontrol istirdat kadrosunun de deprem alanına kullanmak kıl payı yola genişlemek kıl payı bulunduğunu açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter'da meydana getirdiği açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un direktifiyle çırçıplak defans ve güvenlikten 139 kontrol istirdat görevlisinin Avrupa Dayanışma Mekanizması kapsamında Türkiye'ye bu tün ezanı uçakla gideceğini aktardı.

Darmanin, Fransa'nın bu heyecan şartlarda Türkiye ile dört dörtlük el birliği ortamında bulunduğunu belirtti.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles de, basına meydana getirdiği açıklamada, dü askeri uçakla 90'dan birlikte tomar istirdat ve keyif kadrosunun Türkiye'ye gönderileceğini duyurdu.

Robles, dü askeri uçağın bu tün ezanı Türkiye'ye akım edeceğini kaydetti.

İspanyol uçaklarında Askeri Acil Müdahale Birliği, Madrid mahalle muhtarı yönetiminden Acil Müdahale Ekibi, itfaiye aracı aracı erleri ve keyif önce yardım ekiplerinden 90'dan birlikte tomar ad olacağı, başkaca kontrol ve istirdat çalışmalarına dayanak noktası verecek köpeklerin de gönderileceği bildirildi.

İspanya'da "Sınırsız İtfaiyeciler" örgütü derece kimi çırçıplak yardım ekipleri de 10-15 nefis gruplarla yardım düşüncesince Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut deprem dolayısıyla yaşamını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Şimdi çabuk desteğe gerekseme var." ifadelerini kullandı.

Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçesi Maxima, depremlerde etkilenen her insanın halini dikçe paylaştıklarını söyledi.

Kral ve Kraliçe, toplumsal iletişim araçları hesabından şu mesajı paylaştı:

“Türkiye ve Suriye tahripkâr birlikte saf afetten aşırı etkilendi. Etkilenen her insanın halini dikçe paylaşıyoruz. Kurbanlar ve ailelerinin beraberinde kişilerin güvenliği düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini fail kurtarıcılar da aklımızda. Her muhtelif desteği doğruluk ediyorlar.”

Hollanda'daki Kızıl Haç ise resmi genel ağ sitesi üzerinden, "Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım edin" kampanyası başlattı.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, depremlerin peşi esna Türkiye'ye yardım etmeye anık olduklarını tabir etti.

Reinsalu, Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü belirtti.

Depremde yaşamını kaybedenlerin ailelerine taziyet dileklerini ileten Reinsalu, "Yaralılara çabuk şifalar diliyorum. Estonya, Türkiye ile el birliği içindedir. Türkiye'ye desteğe hazırız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ