USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa İlaç Ajansı: Takviye düze aşı, Omicron üstünde başta etkili

Avrupa İlaç Ajansı: Takviye düze aşı, Omicron üstünde başta etkili
03-02-2022 17:34
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Birliğinin (AB) çıkar yol düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), kuvvetlendirme düze aşıların, Kovid-19'a bozukluk bulunan virüsün Omicron varyantından kaynaklı rahatsızlıkların geniş atlatılmasında başta çarpıcı bulunduğunu açıkladı.

EMA'dan meydana getirilen matbuat açıklamasında, Paxlovid ve Veklury isimleriyle satılan "remdesivir" antiviral ilacın, Omicron kaynaklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılabileceği bildirildi.

Açıklamada, aşılamanın ve başta kuvvetlendirme dozların Omicron dolayısıyla yaşanmış bulunan rahatsızlıkların geniş semptomlarla geçirilmesini sağlamış olduğu da belirtildi.

Pfizer-Biontech'in aşısının kuvvetlendirme dozunun, 16-17 gözyaşı aralığında kullanması düşüncesince değerlendirmelerin sürdüğü dökme açıklamada, benzeyen sürede 12-15 gözyaşı düşüncesince de talepte bulunulacağı ve rastgele ikisi düşüncesince de çelimsiz müddet ortamında değişmeyen verileceğine ayraç edildi.

Açıklamada, EMA'nın bulunan aşıların ikinci kuvvetlendirme dozunun gerekliliği dair tetkik yapacağı, halihazırda buna ister duyulmadığı kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ