USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa medyası AB sınırlarındaki mültecilerin arka itilmelerini belgeledi

Avrupa’daki matbuat kuruluşları, çırçıplak maşer örgütleriyle Avrupa Birliği sınırlarında mültecilerin art itilmelerini belgeledi.

Avrupa medyası AB sınırlarındaki mültecilerin arka itilmelerini belgeledi
07-10-2021 15:39
Berlin

Alman Spiegel dergisi, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin Monitor programı, Fransız gazetesi Liberation, Sırp gazetesi Novosti ve RTL Hırvatistan Lighthouse Report, SRF Rundscha ve ARD Viyana ofisi kadar matbuat kuruluşları, 8 aydan aşkın Hırvatistan ve Yunanistan’da tetkikat yaptı.

Gazeteciler, mevzuyu araştırırken balıkçı kılığına girerek pusuda bekledi.

İnsansız iklim ara bulucu (İHA) dronelerle uç bölgelerinde kaynak meydan gazeteciler, bu görüntüleri yayımladı.

Görüntülerde, maskelenmiş ve üniformaları insanların coplarla Hırvatistan ile Bosna Hersek arasındaki nehirde birlikte ekip sığınmacıyı Bosna-Hersek’e akıllıca itmiş olduğu görülüyor.

Sığınmacıların ormanda darbedildiği tanıdık görüntülerde, şahısların acı çekmelerinden ötürü çıkardıkları çığlıklar duyuluyor.

Spiegel dergisinde toprak meydan haberde, yüzlerce peyk ve videoteyp görüntülerinin değerlendirildiği ve onlarca kişiyle konuşulmuş olduğu bilgisi paylaşılarak “Araştırmalar birlikte sistemi ortaya koyuyor. Başka yıllarda holigan ve narkotik baronlarının ardında bulunan Hırvatistan ve Yunanistan'dan mevrut hususi kuvvetler, başta mültecileri AB'den kovalıyor. Bunlar duyurulmayan çalışıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Bu olayların hoppadak Hırvatistan ile hudutlu bulunmadığı dökme haberde, “Ege Denizi’nde maskelenmiş kişiler, daim birlikte halde mültecileri ıkıl ıkıl denize götürerek botlara bindiriyor." denildi.

Mağdurlar anlatıyor

Afganistan’dan gelmiş şekilde 3 sene geçmiş Moria Kampı'na vasıl şimdi sonradan ailesiyle Balkan güzergahından Hırvatistan’a revan 16 yaşındaki Nazila’nın arka itilmesinin birlikte kısmı görüntülendi.

Bu görüntüde, 6 üniformalı bireyin yakaladıkları mültecileri birlikte araçtan adamlık dışı birlikte halde indirmeleri ve Bosna-Hersek’e götürmeleri görünüyor.

Nazila, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, bu erkeklerin kardeşine tekmeler attığını, parasını ve cep telefonunu aldıklarını belirtti.

“Onlara Bosna’ya arka kıymetlendirmek istenmediğinin söylendiğinde öfkeleniyorlardı” diyen Nazila, sığınma talebinde bulunmaya da müsaade verilmediğini kaydetti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden 21 Nisan’da Yunanistan’ın Sisam Adası’na gebe benzeri ile vasıl Junior Amba da polisten saklanmak düşüncesince tepeliklerin gerisinde saklandıklarını fakat asayiş güçlerinin çıkarlarını yakaladığını anlattı.

Daha sonradan 26 mülteciyle denize götürdüklerini tabir fail Amba, asayiş güçlerinin kendilerine perforaj üstelik vermeyerek birlikte şişme bota bindirildiklerini belirtti.

Amba, maskelenmiş erkeklerin sığınmacı botlarına kanca attığı ve uyarma ateşi açtığını söyledi.

Haberde, saatler sonradan bu sığınmacıların Türk Sahil Güvenlik Güçleri çeşidinden kurtarıldığı aktarıldı.

Ege Denizi’nin sonuç aylarda cephe durumuna geldiği vurgulanan haberde, sığınmacılar ve Türk Sahil Güvenlik Güçlerince hazırlanmakta bulunan 15 videoda şiddetin kesinlikle arttığının görüldüğü belirtildi.

Talimatlar yukarı dozaj yetkililerinden

Hırvat makamlarının bu sığınmacıların gösteriş yaptığını savunduğu tamlayan haberde, “Ancak araştırmalarımız, hep 11 videoda yaşanmış bulunan arka itmeleri belgeledi. Hepsi resmi uç geçişlerinin haricinde gerçekleşti. Araştırma gösteriyor ki: Geri itmeler, en azından kısmen, İçişleri Bakanlığına dair birlikte büyüklük ünitesi bulunan Hırvat dahil polisi çeşidinden gerçekleştiriliyor.” denildi.

Haberde, videolar incelendiğinde arka itmeleri oluşturan maskelenmiş insanların giydirilmiş olduğu üniformadaki ceketin ve kullandıkları copun Hırvat dahil polisinde de kullanıldığı kaydedildi.

Röportaj meydana getirilen ve adların açıklanması istenmeyen 6 Hırvat memurun da bunların Hırvat dahil polisi olduğuna inandıklarını tabir etmiş olduğu dökme haberde, birlikte eylemdeki polisin gerisinde “müdahale polisi” anlamına mevrut “Interventa Policija” yazısının görüldüğü belirtildi.

Hırvat dahil polisi üyelerinin, sınırda göçmenlere huzur yürüttükleri hususi icraat düşüncesince maaş yüzlerce ekü ek ecir almış olduğu doğacak sürülen haberde, bu eylemin “Operasyon Koridor” ismi altında başşehir Zagreb’de içişleri bakanlığına dair birlikte ünite çeşidinden yönetildiği tabir edildi.

"Operasyon Koridor’un" parçası bulunan ve asıl adını özgülemek istemeyen Goran Novak, mültecilere huzur derneşik hız uygulandığını belirterek "Ormanda yahut apayrı birlikte yerde sığınmacı bulduğumuzda, çoğu kat endişe içre yere yatarlar. Birimindeki memurlardan bir tanesi yoğun pıtrak üzerlerinden makbul not ve sopayla bacaklarına vurur. Zagreb'deki merkez, arka sevk yapılıp yapılmayacağına değişmeyen verir." ifadelerini kullandı.

Başka birlikte manşet memuru ise şimdi açık ifadeler kullanarak "Geri itmeler elbette ki yasalı değil, bunu değme manşet bilgili fakat emir en tepeden, İçişleri Bakanlığından geliyor." sanarak konuştu.

Yıllardan bu yana uç alanında icraat karşılayıcı çıplak maşer kuruluşları ise hükümetin bu uygulamaları onayladığından sakıncasız olduklarını tabir ediyor.

Zagreb’deki Center for Peace Studies’ten Ana Cuca, arka itilmelerin münferit hadiseler olmadığını, Hırvat hükümetinin politikası bulunduğunu belirtti.

Haberde, Boşnak birlikte uç görevlisinin, Hırvat tarafında çirkin muamelat görmüş gaileli insanlarla sayımsız kat karşılaşmış olduğu ve kışın karda camit kullanıcılarını görmüş olduğu bilgisini paylaşmış olduğu aktarıldı.

İsmini özgülemek istemeyen Yunan yaka güvenliği düşüncesince faziletkâr pozisyonda etkin birlikte mezun de sığınmacıların MYA ve KEA angın hususi birlikte ünite çeşidinden denizde itildiklerini tabir etti.

Özel birimdeki memurların tanınmamak düşüncesince hususi giysi giydiklerini özetleyen bahis konusu yetkili, “Emirler salt namzet namına iletilirdi. Yazılı vesaik yok. Amaç, değme şeyi emniyetli birlikte halde inkar edebilmektir. Talimatlar yukarıdan, politikacılardan geliyor. Bu hoppadak suç." dedi.

Hırvatistan'dan açıklama

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, Hırvat polisinin göçmenlere uyguladığı hız görüntülerine ilişkin, "Kapsamlı birlikte anket başlatıldı. Devam fail muhacir kriziyle ilgili AB düzeyinde dünkü kararlar alınmalı." ifadelerini kullandı.

Görüntülerde hız uygulayıcı insanların üniformalarında rastgele birlikte armanın bulunmadığını kail Bozinovic, "Kanun dişlemek yahut hız infaz kılmak Hırvat polisinin yapacağı şeyler değildir. Böyle birlikte gestalt ortaya çıkarsa behemehâl müeyyide uygulanmalı." sanarak konuştu.

Bozinovic, ülkesinin hem kişi bununla beraber AB sınırlarını gayrikanuni geçişlerden koruduğunu söyleyerek dünkü birlikte muhacir akınının muhtemel bulunduğunu tabir etti.

Hırvatistan'ın Bosna Hersek sınırına lif çekmeyi düşünmediğine ayraç fail Bozinovic, "Bazı AB devletleri sınırların kapatılmasından yana, birileri ise denetleme merkezlerinin kurulmasını istem ediyor. Göçmenlerin devletler ortada denktaş dağılması düşüncesince el birliği göstermeliyiz." dedi.

Bozinovic, sonuç dört yılda gayrikanuni geçmeye etkin 40 bin kişiyi yakaladıklarını kaydetti.

İngiltere arka sevk taktiğiyle göçmenleri Fransa’ya arka göndermeyi planlıyor

Fransa'dan İngiltere kıyılarına gayrikanuni halde göçmenleri haiz teknelerin, İngiliz uç güçleri çeşidinden durdurularak göçmenlere "geri sevk taktikleri" uygulanacağı projelerine dair haberler, sabık ay İngiliz ve Fransız basınında serbest eko uyandırmıştı.

İngiliz hükümetinden birlikte yetkili, uç kuvvetleri personelinin, tekneleri kişi sularından kurtarmak düşüncesince eğitileceğini belirterek hükümetin arka sevk taktiğiyle ait gizil düşün üstünde anlaşmaya varmasına karşın operasyonel detayların hala kesinleşmediğini söylemişti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmani ise İngiliz mevkidaşı Priti Patel'e yazdığı mektupta, tekneleri Fransız kıyılarına arka sevk taktiklerinin “tehlikeli” olabileceği dair uyarmış ve ülkesinin bahir hukukunu çiğneyen rastgele birlikte uygulamayı benimseme etmeyeceğini bildirmişti.

İngiliz hükümeti, değme fırsatta insanoğlu kaçakçılığıyla dövüşmek düşüncesince elindeki değme muhtemel taktiği kullanacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ