USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa ülkelerinden depremzedelere yardımlar sürüyor

Avrupa ülkelerinde, "asrın felaketi" kendisine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere müteveccih yardımların toplanması ve deprem bölgelerine gönderilmesi işlemleri bitmeme ediyor.

Avrupa ülkelerinden depremzedelere yardımlar sürüyor
18-02-2023 21:06
Roma

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edinmiş olduğu bilgiye göre, İtalya'da Milano, Roma, Venedik ve Brindisi kentlerindeki merkezlerde birleşen yardım miktarı 100 tonu geçti. Yardımlar peyderpey Türk Hava Yolları (THY) uçakları, gemiler ve tırlar aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılmak kabil Türkiye'ye gönderildi.

Bu arada, Akdeniz ülkesi Malta'da da halihazırda tahminî 32 tonluk yardım malzemesinin erte Mersin Limanı'na gidecek gemiyle yola çıkarılacağı başkaca 60 tonluk yardım malzemesinin de müşterek ahir seferde atıf yapılmak kabil limanda beklediği öğrenildi.

Malta'da birleşen yardımların da müşterek bölümü THY'nin günce seferleriyle Türkiye'ye gönderilmeye bitmeme ediyor.

Vatikan'ın da deprem bölgelerindeki vatandaşlara ulaştırılması düşüncesince Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliğine 5 titrem dayanabilen besin ve hıfzıssıhha materyali doğrulama etmiş olduğu öğrenildi. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliğinin Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda da Vatikan'a desteği nedeniyle teşekkürname edildi.

Diğer yandan, İsviçre'nin batısında canlı Türk camiasının Türkiye'deki depremzedeler düşüncesince toplamış olduğu 27,5 tonluk yardım materyali Türkiye'ye gönderildi.

Yardımların, THY'ye ilgilendiren kargo uçağına yüklenişi esnasında Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan ve gayrı yetkililer de apiko bulundu. THY, depremzedeler düşüncesince birleşen yardımları parasız taşıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ