USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa'da çevreciler hava değişikliğine dikkati tefriş etmek düşüncesince sokağa indi

Almanya, Avusturya ve Çekya'da çevreciler hava değişikliğine dikkati döşemek düşüncesince gıcırtı gösterileri düzenledi.

Avrupa'da çevreciler hava değişikliğine dikkati tefriş etmek düşüncesince sokağa indi
24-09-2021 18:26
Berlin/Viyana/Prag

Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak umumi seçimlerden 2 güneş önceki meydana gelen gösterilerle hava değişikliğine uyanıklık çekildi.

Almanya’nın başkenti Berlin'de "Fridays for Future" oluşumu kabilinden planlı demonstrasyon düşüncesince bir aşırı mektepli binlerce insan Federal Meclis uğrunda toplandı.

Aralarında İsveçli hava aktivisti Greta Thunberg’in de bulunmuş olduğu göstericiler hâlâ sonradan Unter Linden ve Friedrich caddeleri üstünden başvekillik binasının önüne genişliğinde yürüdü.

Üzerine "İklim adaleti düşüncesince mücadele" yazan pankart haiz göstericiler, "Biz buradayız. Sesimiz erdemli çıkıyor, zira siz geleceğimizi çalıyorsunuz" ve "Şimdi hava adaleti istiyoruz" çarpıcı sözleri attı.

Göstericiler taşıdıkları pankartlarda toptan sıcaklığın endamsız müddette 1,5 dereceden birlikte tomar artacağına ayraç edilerek siyasetçilerden aceleci tılsım katılması istendi.

Berlin’e tatile mevrut Marita Albrecht, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hava değişikliğine huzur eyleme geçilmesini isteyerek, "Şimdi enerjik ve azimli davranmazsak adamlık sona erer diyerek düşünüyorum. Şimdi birlikte obje yapmazsak 30-40 sene sonradan bunun neticelerini durduramayız." dedi.

Öğrenci Ella da siyasetçileri hava değişikliğiyle mücadelede bulunmaya çağırarak, "1,5 adım hedefine uyma edilmesini ve bizim düşüncesince birlikte doğacak istiyoruz. Siyasetçiler kömür üretiminden hâlâ aceleci vazgeçmeleri geçişsiz ve vasıtalar düşüncesince mücahede sınırlandırılması getirilmesi de dobra olur." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Mustafa da kömür üretiminin sonlandırılma tarihini öne çekilmesini arzu ederek, "Gelecek kuşakların alışılagelen birlikte sahn sürdürmelerini istiyorum." diyerek konuştu.

Gösteriye dahil olan Elisa, siyasetçilere çağrıda bulunarak, "Yeni fikirlerin gelmesini bekleyivermek namına eyleme geçsinler. Kömür üretiminin 2038’de değil, deminden sonlandırılması lazım." dedi.

Göstericilerden Hanna ise "Ben kömür üretiminin hâlâ aceleci sonlandırılması düşüncesince buradayım. Yeni teknolojilere düş düğümlemek namına deminden birlikte şeyler yapılması lazım. Bir şeyler yapılması düşüncesince buradan çevir sesi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Gösteri esnasında açık asayiş önlemleri yapıldı.

Benzer gösteriler Hamburg, Münih, Köln ve Freiburg kentlerinde de yapıldı.

Avusturya'da 20 bin çevreci gıcırtı gösterisi düzenledi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da da 20 binin üstünde çevreci, hava değişikliği, toptan istinas ve karbon emisyonunun azaltılmasına dikkati döşemek düşüncesince demonstrasyon yaptı.

Başkentin ikinci dalında birleşen göstericiler, kentin ehemmiyetli caddelerini trafiğe kapatarak Helden Platz'a genişliğinde yürüdü.

"Fridays For Future" hareketi kabilinden evren genelinde 6'ıncısı planlı toptan hava protestosuna dahil olan göstericiler, "Gezegeni koru", "İklim düşüncesince toptan adalet", "Başka seyyare yok" bağlanmış pankartlar taşıdı.

Çevre kirliliği kabil toptan hava sorunlarının beraberinde Viyana'da inşası devam eden birlikte tünel ve otoban inşaatının durdurulması düşüncesince yurt eylemi de eden protestocular, Viyana eyalet yönetimine bahis konusu inşaatların sonlandırılması çağrısında bulundu.

Siyasilere tepki

Burada meydana getirilen konuşmalarda, çevrenin korunması, hava değişikliği ile mücadelede karbon emisyonunun azaltılması kabil toptan mevzularda siyasetçilerin muktezi adımları atmadığına ayraç edildi.

Özellikle Başbakan Sebastian Kurz'un başlangıcında bulunmuş olduğu biçim saf Avusturya Halk Partisi ve Yeşiller Partisinin oluşturduğu hükümete tepkime yayınlayan konuşmacılar, Paris İklim Anlaşması'nı imzalayan Avusturya'nın bu doğrultuda muktezi adımları atmadığını anlatım etti.

İktidarın önemsiz ortağı Yeşiller Partisine de tepkime yayınlayan konuşmacılar, intihap önceleri çevreci söylemleriyle oy oranını ağırbaşlı miktarda artı partinin hükümet ortağı olduktan sonradan verdiği lafları tutmadığını savundu.

Çekya'da hükümetlerin hava politikaları gıcırtı edildi

Çekya'nın başkenti Prag'da ise aşırı sayıda mektepli ve hava aktivisti "Fridays For Future" eylemleri kapsamında hükümetlerin hava politikalarını gıcırtı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ