USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avrupalı bayanların kozmetik ürünleri bakın hangi ilçeden gidecek

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde yaşama geçirilen plan ile Dinar ilçesinde kurulan lavanta bahçesinden imal edilen ve Dinarelli markası ile satışa verilen kozmetik ilkin kazanmak gibi sabun ve ferdî hizmet ürünleri demin iklim dışına ihraç edilecek. İlk aşamada Danimarka'ya

Avrupalı bayanların kozmetik ürünleri bakın hangi ilçeden gidecek
20-10-2021 15:29

Afyonkarahisar Dinar Kaymakamlığı çeşidinden kurulan Kadın Kültür Evleri Kooperatifi içerisinde faaliyete güzeşte Dinarelli Lavanta Tesisleri'nde lavantadan imal edilen ve satışa maruz mahsulat şimdiler de dış satım yolcusu. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek çeşidinden yaşama geçirilen Kadın Kültür Evleri projesi kapsamında Dinar ilçesinde açılan lavanta bahçelerinden sağlanan katıksız lavanta ile imal edilen mahsulat diyar süresince bulunduğu kabilinden diyar haricinde da nazarıitibar görmeye başladı.

Kozmetik mahsulat ilkin edinmek üzere, sabun, losyon, kolonya kabilinden şahsi ihtimam ürünleri Dinarelli markası ile diyar süresince satılırken, ürünlere Türkiye pazarının arkası sıra Avrupa pazarından da arzu gelmeye başladı.

İlk dış satım düşüncesince Danimarkaca etiketler hazırlandı

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinarelli markasının dış satım yolculuğunu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Kaymakam Kapankaya, Dinarelli kendisine yüzlerini ihracata çevirdiklerini tabir ederek, “Ben dış satım dair hakkıyla umutluyum zira ürünlerimize ister içtimai medyada, online de ve buraya mevrut gurbetçi yurttaşlarımız baş döndürücü beğeniyor ve bununla ait de müspet art dönüşlerimiz oldu. Mağazamıza Danimarka'dan mevrut birlikte müşterimizin birlikte talebi ha ve tığ bununla ait Danimarkaca (Danca), Almanca ve İngilizce etiketler bastırdık. Yakında Danimarka'dan başlayarak Avrupa'nın başka ülkelerine de ihracatımız başlayacak” dedi.

“Yurt dışına dış satım yapabileceğiz”

Danimarka'nın arkası sıra başka Avrupa ülkelerine de dış satım gerçekleştirileceğini tamlayan Kaymakam Kapankaya açıklamalarını şöyleki sürdürdü:

“Bununla ait birlikte ürünlerimizi kesim istihsal yaptırıyoruz. Ancak Vali Gökmen Çiçek'in emirleri ile kalkınma ajansı ile birlikte plan geliştirildi. Kendi imalar binamızı kurduktan sonraları lisan ferahlığı ile hem diyar içi aynı zamanda diyar dışına dış satım yapabileceğiz. İlçemize, ilimize bu açıdan birlikte bellik kazandıracağımızı düşünüyoruz. Yurt dışı ile ait dobra planlarımız, düşüncelerimiz ve girişimleri var. İlerleyen günlerde yüzümüzü diyar dışına döneceğiz zira dış satım ehemmiyetli birlikte kalem, Dinar süresince birlikte bellik kıymeti oluşturacağız” dedi.

Öte yandan, önce ihracatın gelecek aylarda Danimarka'ya yapılacağı ve çalışmalarda sona gelindiği aktarıldı.

Gökten Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ