USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa’ya göçün en küçük yolcusu Vida, Belarus-Polonya sınırında bekleyişte

Avrupa'ya göç düşüncesince Belarus-Polonya sınırında takılıp artan yolcuların en küçüğü 5 maaş Vida Cindi, 7 yabanlık ailesiyle müşkülat süresince Almanya’ya gideceği haset bekliyor.

Avrupa’ya göçün en küçük yolcusu Vida, Belarus-Polonya sınırında bekleyişte
01-12-2021 11:30
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır sahasında eğreti yerine hazırlanmakta bulunan geçmiş hizmet merkezindeki gizli alanda, çoğunluğu Irak’tan mevrut ve Avrupa’ya mürur arayışında bulunan kestirmece 2 bin isim bekleyişini sürdürüyor.

Bu insanların ortada en ilgi çekeni ise Kuzey Irak’ın Zaho şehrinden çıkıp Almanya zımnında sakıt Cindi ailesi.

Hugir Cindi (26), ülkedeki PKK ve DEAŞ yıldırı örgütlerinin baskısından yorulup şimdi gönençli birlikte avlu berhayat gelişmek düşüncesince Almanya’ya gitmeye değişmeyen verdi.

Cindi, 27 yaşındaki benzeri Nesrin ve bundan hakeza 5 maaş bulunan kızı Vida’yı da yanına alarak birlikte ay ilk Belarus’un başkenti Minsk’e geldi. Cindi, birlikte vakitler Peşmerge bulunan 57 yaşındaki babası Ali, 41 yaşındaki anası Fatma, 24 yaşındaki koca kardeşi Karivan, 9 yaşındaki koca kardeşi Yaman ve 12 yaşındaki kız kardeşi Dahas’ı da yanında getirdi.

Kucaklarında Vida ile Minsk’ten Belarus’un Polonya sınırındaki ormanlık bölgeye mevrut Cindi ailesi, günlerce burada bekledikten sonradan bambaşka birlikte ekip ile ırmaktan geçerek Polonya topraklarına girdi.

Ancak Polonya düzenlilik güçlerine yakalanan Cindi ailesi gine Belarus topraklarına arka itildi. Birkaç denemede şimdi mevcut aile, Polonya topraklarına girdi fakat herhangi birlikte defasında arka gönderildi. Nihayet olanakları sona eren Cindi ailesi, kendileri düşüncesince ayrılan gizli bölgeye geçti.

AA ekibi, Belarus hükümetinin eğreti yerine tahsis etmiş olduğu gizli bölgede küçük Vida ile muntazır Cindi ailesinin buradaki hayatını izlem etti.

Kapalı bölgede kurmuş oldukları dü dinlenme kampı çadırına ve açıkça bölgeye yerleşen Cindi ailesi, Belarus halkı ve Belarus Kızılhaçı çeşidinden sağlanan yastık-yorgan kabil insancasına yardımlarla birlikte yaşantı piyasası oluşturmuş durumda.

Sabah ve meridyen düzlemi kazanmak az daha günde dü kez kemirmek dağıtımından faydalanan aile, küçük Vida yardımıyla kendilerine sunulan önceliklerden yararlanıyor. Sıra beklemeden dışarda kurulan kemirmek çadırına kucağında Vida ile revan Nesrin ve Hugir, iane kurumlarının getirmiş olduğu herhangi birlikte ayrışık yardımdan faydalanabiliyor.

Sağlık ekiplerinin gerekseme şeklinde kontrollerini icra ettiği Vida, kalabalıktan ötürü ve kelimesiz düzlem bulunmadığı düşüncesince geceleyin hab problemi yaşıyor. Aile dernek uğrunda kurduğu bölgede günce bayağı birlikte avlu yaşamaya çalışsa da yüzlerce bireyin bulunmuş olduğu mekan buna izin etmiyor.

PKK ve DEAŞ yıldırı örgütünün baskısı yollara düşürdü

Hugir Cindi, Irak’ta PKK ve DEAŞ yıldırı örgütlerinin tehlikesinden ve baskısından ötürü kalamayacaklarını, Irak’tan çıkalı 35 devir bulunduğunu anlattı.

Belarus-Polonya sınırındaki ormanda 20 devir derece yaşadıklarını, sonradan yemeksiz susuz kaldıklarını kail Cindi, Polonya’ya geçmeye çalıştıklarını aktardı. Cindi, “Polonya’ya 2-3 posta geçtik zorla arka getirdiler.” dedi.

Küçük Vida’nın bu yolculukta da sıkıntı çektiğini dile getiren Cindi, “Süt yoktu, yunak düzlem yoktu. Sınır uzunlukta da 5 devir kaldık. Sonra buraya (lojistik merkeze) geldik.” ifadelerini kullandı.

Vida’nın küçük olması zımnında kendilerine Belaruslu yetkililerinin kolay sağladığını aktaran Cindi, “Burada yaşantı az buçuk zor. Her şeyi veriyorlar zorla ev kabil değil. Kalabalıkta çadırda uyumak, kemirmek çizmek zor. Benim birlikte nebzecik birlikte çocuğum var.” sanarak konuştu.

Avrupa Birliği’nin kendilerine seksiyon vermesini talip Cindi, “Biz burada birlikte ay şimdi kalamayız. Burada eğlenmek baş döndürücü zor. Her bilinçlilik var, kemirmek mevcut zorla ev kabil döşek yok. Bu halde hakeza bitmeme edemeyiz.” dedi.

Kamptaki en küçük çocuk Vida

Vida’nın anası Nesrin ise kaldıkları bölgede günlerinin çocukla bu arada baş döndürücü çetince geçtiğini dile getirerek, Irak’taki konutlarını özlediğini fakat arka fark etmek istemediğini vurguladı.

Avrupa’ya kullanmak istediğini tamlayan Nesrin, kamptaki en küçük bebeğin Vida bulunduğunu söyledi. Etrafındaki insanların Vida’yı baş döndürücü sevdiklerini tabir fail Nesrin, bakımına ise ailede her insanın iane ettiğine dikkati çekti.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan bu yana, Avrupa’ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya’ya geçmeye etkin şahıslar ormanlık bölgede öz kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Daha sonradan bu şahıslar sınır uzunlukta kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı gizli bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ