USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aydın Soyyiğit İHBİR yönetimine adaylığını açıkladı

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Soyyiğit Gıda Genel Müdür Yardımcısı ve İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Soyyiğit'in İHBİR'in Nisan ayında gerçekleştirilecek bulun

Aydın Soyyiğit İHBİR yönetimine adaylığını açıkladı
25-02-2022 18:56

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Soyyiğit Gıda Genel Müdür Yardımcısı Aydın Soyyiğit'in Başkan Adayı olacağını açıkladı. Düzenlenen matbuat toplantısıyla beraberce reislik adaylığını duyuru fail Aydın Soyyiğit, başkaca Başkan Haluk Okutur ile beraberce Yönetim Kurulu üyelerinin seçildikleri günden bugüne bitirdikleri faaliyetlerden, gündeş dışarı satım sayılarından ve acemi reis bey talibi Aydın Soyyiğit'in hedeflerinden bahsedildi.

“Yeni reis bey adayımız Aydın Soyyiğit”

Haluk Okutur Nisan ayında gerçekleşecek bulunan Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda reis bey adaylarının Aydın Soyyiğit bulunduğunu tabir ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Yönetim Kurulu yerine levent boylu senelerden buyana birliğimizde, tecrübesi, mevzulara hâkimiyeti ve hal odaklı yaklaşımıyla bugüne derece zikıymet faaliyetlerinden ötürü herhangi müşterek devir ölçüm ettiğimiz Sayın Aydın Soyyiğit kardeşimizi, birliğimizin muvaffakiyet ile sürdürdüğü çalışmaların devamlılığı, başlattığımız projeleri takibi, bütünlük üyelerimizin ihracatlarını, memleketimiz ihracatını arttıracak acemi projelerini gerçekleştirilmesi düşüncesince bulunan yönetim müesses yerine aldığımız kararla reis bey adayımız yerine duyuru ediyoruz. Hayırlı olsun. Başkan adayımız Sayın Aydın Soyyiğit kardeşimizi yönetim müesses yerine herhangi müşterek sürekli destekliyor ve önce günkü heyecanla Birliğimize yenilikler kazandırmaya beraberlik ile memleketimiz düşüncesince çalışmaya, üretmeye sürdürmek istiyoruz.”

“2021 senesinde 2,7 bilyon dolar ihracatla üstün dereceli kırıldı”

İHBİR Yönetim Kurulu yerine göreve geldiğimiz 2018 yılından bugüne derece neler yaptıklarını aktaran Başkan Okutur, Birlik faaliyetlerini ile ilişik de şunları aktardı:

İHBİR Yönetim Kurulu yerine 2018 senesinde rolü devraldığımızda en önce 2 anne gaye koymuştuk. Birincisi birliğimizin dışarı satım rakamını 2'ye katlamak, ikincisi ise dışarı satımcı aza sayımızı da dü katına çıkarmaktı. Bugün aza sayımız dü katına çıkmak vaziyette ve dışarı satım rakamlarımız ise bu sene sonuna derece hedeflerimizin de üstünde olacak. Yakaladığımız bu başarıların mimarı bulunan üyelerimizin sayısı göreve geldiğimizde 2018 senesinde 2.206 iken 2021 yılı böylece 4.707 üyeye ulaştı. Göreve geldiğimizde salname ihracatımız 1,7 bilyon dolardı. 2021 senesinde İHBİR yerine 2,7 bilyon dolar ihracatla üstün dereceli kırmayı başardık.”

“Birliğimizin 2022 amacı 3,5 bilyon dolar”

“Hububat ve bakliyat sahası 2021 senesinde 9,2 bilyon dolar ihracatla yüzdelik 41,43 artışı yakaladı. İHBİR'in kesim ihracatındaki oranı yüzdelik 29 oldu. 2022 senesinde kesim yerine dışarı satım maksadımız 12 bilyon dolar, bütünlük maksadımız ise 3,5 bilyon dolar.”

200'den müşterek tomar ülkeye ihracat

İHBİR'in bugüne derece dünyanın ciharıyek indinde 200'den müşterek tomar ülkeye dışarı satım yaptığına nazarıitibar çekici ve bunun şişman müşterek muvaffakiyet bulunduğunu kail Başkan Okutur, “Dünyanın herhangi müşterek durumunda dışarı satımcı aza firmalarımız ülkemizin tanıtımı ve ürünlerimizin raflarda toprak alması düşüncesince tamamı güçleri ve heyecanları ile çalışıyorlar. Dolayısıyla birliğimiz üyelerinin gitmediği müşterek iklim yok. Yapmamız müstelzim ihraç ettiğimiz mamüllerin adalet ettikleri biçimde elan erdemli eklenmiş altın ve elan erdemli miktarlarda satışlarını gerçekleştirmektir. İhraç ettiğimiz mamüllerin elan erdemli eklenmiş altın olması, aza firmalarımızın elan baş döndürücü yarar elde etmeleri ve ülkemize elan baş döndürücü döviz kazandırmaları düşüncesince birliğimiz bu bap odaklı acemi planlar üstünde çalışıyor” dedi.

“Kadın girişimcilerimizle alım çalım duyuyoruz”

“Vesile olmaktan şişman alım çalım duyduğumuz eş girişimcilerimizi dışarı satım hazırlamaya heveslendirme geçirmek ve onların emeklerini eklenmiş değere tahvil geçirmek bu şeklinde başlattığımız ‘İhracata İlham Veren Kadınlar Platformu' projemizi Birliğimize ve ülkemize kazandırdık” niteleyerek mütekellim Okutur, “5 eş girişimcimizle başladığımız bu yolda sayımız 60'a ulaştı. Kadınlarımıza müteveccih gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi dışarı satım üstüne eğitimler izlemiştir. İHBİR Yönetim Kurulu olarak, kadınlarımızın emeklerini eklenmiş değere dönüştürmek, önceliklerimizden biri olmaya bitmeme edecektir” halinde konuştu.
“Tarımsal verim ihracatında 100 bilyon dolar görüntü değil”

Dünyanın, besin teknolojileri üstünden şekilleneceği acemi müşterek devre akla yatkın çabucak ilerliyoruz diyen Başkan Okutur laflarına şu biçimde bitmeme etti:

“Ülkemizde yetiştirdiğimiz zirai ürünlerimizi, işleyip, paketleyip, markalaştırıp, adalet etmiş olduğu biçimde eklenmiş altın duruma getirebiliriz ve ülkemizin dışarı satım rakamlarına baş döndürücü ehemmiyetli ulama sağlayabiliriz. Tarımsal verim ihracatında 100 bilyon dolar görüntü değil. Dijital ekincilik da bilakis toprak kayması yaşama geçirecek. Özellikle acemi planların ve girişimlerin yaşama geçirildiği pandemi sürecinden sonraları müspet yönde kurgulanan ve tarıma odaklı duruma getirilen Türkiye tarımda, 100 bilyon dolar ihracatı yakalayabilir ve giderek bu hacim 2- 3 katına çıkarılabilir.”

İHBİR'den 3 dev proje

İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yeni Dönem Başkan Adayı Aydın Soyyiğit ise acemi devirde gerçekleştirecekleri projelerden bahsetti.

Aydın Soyyiğit 3 dev plan yerine adlandırdıkları faaliyetleri üzerine şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul'da tamamı dünyanın nazarıitibar göstereceği besin fuarı yapacağız”

“Sektörümüzün ehemmiyetli müşterek problemi bulunan ve bütünlük üyelerimizi tasalı eden; bire müşterek tarihte bire müşterek sektörde fuarların yapılması üstüne bakanlığımızla yaptığımız ısrarlı görüşmeler neticesinde, bundan sonraları bire müşterek tarihte bire müşterek sektörde ansızın müşterek tomar fuarın yapılmaması üstüne ehemmiyetli adımlar attık.İstanbul kabil izlemsel ciddiyete erbap müşterek şehri toptan müşterek fuar merkezine dönüştüreceğimiz projemiz ile bozukluk müşterek Gulfood, Seal ve Anuga kabil besin sektörüne para reşit fuarlar Türkiye'de de olmasın niteleyerek yola çıktık. İstanbul'u tarz belirleyerek normalleşmeyle de beraberce projemize müteallik önce adımları attık. Bakanlığımızın destekleriyle ülkemize yakışan müşterek fuar yapacağız.”

“4 bilyon insanoğlu üyelerimizin ürünlerini izleyecek"

Aydın Soyyiğit başkaca müşterek öbür projeleri ile ilişik şunları söyledi:

“Markalaşmanın önemini, Türk ürünlerinin kalitesinin ve değerinin elan müşterek tomar anlaşılmasını bildirmek düşüncesince hazırlatacağımız dokümanter film projemiz dünyaca tanıdık dizilerimizin yapımcıları ve oyuncularıyla hazırlanacak ve yüzlerce ülkede yayınlanacak. Değerli üyelerimizin emekleriyle ortaya çıkan ürünlerimizi ve markalarımızı tanıtıcı dokümanter filmimizi kısaca 4 bilyon insanoğlunun izleyeceği National Geographic, Netflix kabil dünyanın önde mevrut mecralarında paylaşacağız.”

“Ülkemiz düşüncesince herhangi müşterek sene 100 dışarı satım neferi yetiştireceğiz"

“İHBİR yerine aut ticaretin geliştirilerek yaygınlaştırılmasının ehemmiyetli müşterek ilke durumuna geldiği bu zamanlarda sektörümüzde hem sürdürülebilir müşterek çoğalma potansiyeli peydahlamak bununla ortak istihdam bildirmek bu şeklinde darülfünun iş birliklerine baş döndürücü ehemmiyet veriyoruz” diyen Soyyiğit, “Ülkemizi ve dışarı satımcı firmalarımızı dünyada adalet etmiş olduğu biçimde özümleme edecek gençlerimizin dışarı satım dünyasında toprak almalarını bildirmek bu şeklinde muktezi eğitimleri vererek, aut ticareti en dobra biçimde öğretip herhangi müşterek sene minimum 100 zikıymet öğrencimize belirlenen kriterlere uyarınca iş imkânı sunacağız. Böylelikle bu piyasanın ve dışarı satımcı üyelerimizin personel ihtiyacını karşılayacak nitelikli istihdamı sağlayacağız” dedi.

Soyyiğit sonuç yerine “İHBİR yerine ihracatımızı arttırmak, aza firmalarımıza arkalamak düşüncesince organizasyonlar düzenlemeye ve yenilikler üretmeye bitmeme ediyoruz. Bu organizasyonlar ihracatımızla beraberce turizm, devletler arası ilişkilerin geliştirilmesi ve aykırı ticarete ehemmiyetli katkılar sağlıyor. Yeni devirde de muvaffakiyet ile çoğalma bitmeme edeceğiz” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ