USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Dönmez: TANAP'ı azami kapasitede görmek düşüncesince girişimleri destekliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "TANAP'ı 31 bilyon metreküplük azami kapasitede değerlendirmek düşüncesince envestisman yapılmasına bağlı girişimleri destekliyoruz." dedi.

Bakan Dönmez: TANAP'ı azami kapasitede görmek düşüncesince girişimleri destekliyoruz
04-02-2022 14:20
Bakü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) maksimal seviyede kullanılması düşüncesince Türkiye şekilde Azerbaycan ve başka semt ülkelerle iş birliğini geliştirmeye amade olduklarını söyledi.

Bakan Dönmez, Bakü'de planlı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in reislik etmiş bulunduğu Güney Gaz Koridoru 8. Danışma Kurulu Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, etkinliğe sağlanan yukarı düzem katılımın semt ülkelerinin şimdi birlikte tomar teşrikimesai gerçekleştirmek namına ortaya koyduğu kararlılığı gösterdiğini söyledi.

Ülkeler arasındaki iş birliğinin erke güvenliği ve hava değişikliği endişeleri dikkate alınarak değme sabık sene şimdi birlikte tomar geliştiğine dikkati çekici Dönmez, "İklim değişikliği ile mücadeleye müteveccih toptan gayretler kapsamında toptan birlikte vakıa bulunan erke dönüşümü birlikte ıztırar oluşum etmektedir ve hepsi devletler bu transformasyon süreçleriyle huzur karşıya kalmakta." dedi.

Dönmez, tabii gazın birlikte taraftan devletlerin bildirme güvenliğini sağladığını başka taraftan da hedeflerine erişebilmeleri namına ceninisakıt karbonlu erke dönüşümü açısından ehemmiyetli birlikte mahrukat bulunduğunu belirterek "Dolayısıyla, bu koridorun Batı Balkanlar da müdahale iktisap etmek neredeyse acemi erke pazarlarına akıllıcasına genişletilmesi ve erke dönüşümünün müdahale bulunduğu konuların dakika burada tartışılması şimdi birlikte tomar teşrikimesai geliştirebilmek namına bizlere acemi fırsatlar sunacaktır." sanarak konuştu.

"Türkiye en emin limandır"

Küresel çapta tesirini yayınlayan müstevli dolasıyla hesaplı açıdan durgunluğun yaşandığını ve bundan erke piyasasının de ehemmiyetli seviyede etkilendiğini hatırlatan Dönmez, 2020'de toptan erke talebinde yaşanmış bulunan yüzdelik 4'lük düşüşün arkası sıra çabuk birlikte toparlanma periyodunun başladığını aktardı.

Dönmez, bu toparlanmanın çabuk ancak denktaş olmadığına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Söz konusu bu hesaplı toparlanma, çağımız erke sisteminin kimi parçaları üstünde ağırbaşlı baskılar oluşturmaktadır ve tabii gaz, kömür ve çarpıcılık piyasalarında acı eder artışlarına illet olmaktadır. Bu gelişmeler, lehçe erke güvenliği düşüncesince lehçe işbirliğinin önemini de ispatlamıştır. Bu doğrultuda, Türkiye ve Azerbaycan'ın siyasal desteği olmasaydı Güney Gaz Koridoru projesinin gerçeğe dönüşemeyeceğini bu sene birlikte defa şimdi burada yinelemekte kâr görüyorum. Dolayısıyla Türkiye, AB'nin bildirme güvenliğinin artırılması namına en akla yatkın biçim ve en emin limandır. Türkiye, enfrastrüktür yatırımları ve arsıulusal projelerdeki başarısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır."

"TANAP'ı maksimal kapasitede gitmek düşüncesince girişimleri destekliyoruz"

Güney Gaz Koridoru'ndaki borazan hattından taşınacak gazın hacmini artırabilmek düşüncesince ek rezervlere ve ek eşme devletlere ihtiyacın bulunduğunu dile getiren Dönmez, "Bu bağlamda, bölgemizin refahı namına Azerbaycan ve başka semt devletler ile iş birliğimizi geliştirmeye hazırız. TANAP'ı 31 bilyon metreküplük maksimal kapasitede gitmek düşüncesince envestisman yapılmasına bağlı girişimleri destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dönmez, Türkiye'nin hem millî aynı zamanda lehçe erke güvenliğini şimdi birlikte tomar geliştirebilmek namına benimsediği aşırı boyutlu erke politikasını bitmeme ettireceğini belirterek, sonuç zamanlarda sıvılaştırılmış tabii tabii kavara yağı lambası (LNG) terminalleri ve aykırı tabii kavara yağı lambası ambarlama tesislerinin kapasitelerinin artırılması ile yüzer LNG ambarlama ve gazlaştırma ünitelerinin (FSRU) faaliyete geçirilmesi denli enfrastrüktür projeleri geliştirerek tabii gazda bildirme güvenliğini artırmaya müteveccih ehemmiyetli adımlar attıklarını vurguladı.

Ticaret faaliyetlerine ehemmiyetli kazanımlar sağlayıcı tabii tabii kavara yağı lambası vadeli işlemler piyasasının İstanbul Enerji Borsası içerisinde 2021'den buyana çalışkanlık gösterdiğini anımsatan Dönmez, uygulamanın rekabeti hızlandırmaya müteveccih ehemmiyetli vesait bulunan piyasalardaki şeffaflığı, öngörülebilirliği ve eder keşfini artırdığına değindi.

Dönmez, bildirme güvenliğini belirgin bariz çoğaltma amacında atılmış ehemmiyetli adımlardan birinin de evcil kaynakların maksimal seviyede kullanılması bulunduğunu kaydederek şöyleki konuştu:

"Bu bağlamda, bünyemize kattığımız 3 sayı tetebbu ve 2 sayı sismik araştırı gemisi ile karaca ve engin kontrol faaliyetlerimizi dip birlikte biçimde bitmeme ettirmekteyiz. Karadeniz'deki çalışmalarımız 540 bilyon metreküp tabii tabii kavara yağı lambası keşfiyle sonuçlandı ki bu 2020 yılına ilgilendiren en şişman engin tabii kavara yağı lambası keşfi idi. Ülkemizin ve bölgenin bildirme güvenliğine yardım sağlayacak önce tabii kavara yağı lambası akışını şebekemize 2023 yılına derece müdahale etmeyi planlıyoruz."

Türkiye'nin 2021 Ekim'de büyümekte bulunan yurt beyanıyla Paris İklim Anlaşması'na yan bulunduğu tabir fail Dönmez, "Ayrıca Cumhurbaşkanımız 2053 yılına müteveccih belirgin el değmemiş sürüm hedefimizi de açıkladı. Bu süreci, yatırımımızı, üretimimizi ve istihdamımızı dönüştürebilecek birlikte biçim haritası çizebilmek namına 2053 vizyonumuzun ana unsurlarından bir tanesi şekilde görüyoruz." dedi.

Dönmez, Türkiye'nin maşrık ve garp arasındaki biricik pozisyonu ile bölgedeki erke planlarında anahtar gösteriş oynayarak görev verdiğini, Güney Gaz Koridoru'na da birlik desteğini sürdüreceğini belirterek laflarını tamamladı.

Toplantıya nice semt ülkesinden görü düzeyinde katılma gerçekleşti. Güney Gaz Koridoru'nun 7'nci el donanması toplantısı ise müstevli zımnında fiziksel şekilde düzenlenmemiş devre içi şekilde Şubat 2021'de yapılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ