USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, meydana getirilen tasa emek vermesi ve iyileştirmelerle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilerine bu senenin gene itibaren yüzdelik 20-70 bindirim yapılacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapılacak
07-12-2021 13:30
Ankara

Karaismailoğlu, BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada imzalanan "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokol İmza Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, bahis konusu ek protokolün, BTK içerisinde görev sağlayan işçilerin sevap ve içtimai haklarının iyileştirmesini içerdiğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, "Yapılan hüzün iş harcaması ve iyileştirmelerle BTK işçilerimize bu senenin esasen itibaren, günün sonunda, yüzdelik 20 ile yüzdelik 70 aralığında zamlar yapılacak." dedi.

İşçileri enflasyona ezdirmediklerini özetleyen Karaismailoğlu, bünyelerinde etkin işçilerle bu sene yeniledikleri anlaşmalarla Bakanlık yerine cemaat oldukları tutumu gösterdiklerini bildirdi.

Bakanlığın imza attığı dolgun iş sözleşmelerinin içtimai mevki anlayışının örneği bulunduğunu anlatım fail Karaismailoğlu, Türkiye'nin büyümesiyle artacak refahın değme haneye kavuşması düşüncesince çalıştıklarını, yolları, köprüleri düz yazı ettiklerini, sert yollarını geliştirdiklerini, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına saplamak düşüncesince ulusal birlikte savaş verdiklerini kaydetti.

Türkiye'yi danışma ve komünikasyon yetkinlikleri açısından da toy birlikte döneme hazırladıklarına ayraç fail Karaismailoğlu, "Baş döndürücü çabucak gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak son zamanların ötesindeki hizmetleri milletimizin kullanımına sunuyoruz." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, ulaşımın değme modunda bulunduğu denli komünikasyon ve enformatik sektöründeki gelişimde de 2003'ten itibaren iri ivme kazandığına dikkati çekerek, enformatik sektörüne meydana getirilen yatırımlar karşı bilgelik verdi.

Bilişim alanındaki hedeflerinin "teknolojik gelişimleri strateji fail değil, doğrultu sağlayan iklim olmak" istediklerini tamlayan Karaismailoğlu, başta 5G teknolojileriyle sektördeki yerel ve millilik rakamlarını baş döndürücü şimdi yukarıya çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye'ye mahsus güveni, toy envestisman haberleriyle durumunda belirleme ettiklerini anlatım fail Karaismailoğlu, sabık hafta ihalesi meydana getirilen Antalya Havalimanı'nın dobra örnekler ortada yerini aldığını ve ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu itimatı gösterdiğini anlattı.

Bugüne derece uyguladıkları yap-işlet-devret, kamu-özel teşrikimesai modellerine gereksiz laflarla itiraz edenlere bu ilginin, anlaşmanın ve kazancın ibret bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu başarılara katkılarından dolayı, amme kesimi, gerçek sektör, çalıştıran ve işçiler karışma her insana teşekkürname etti.

"Beklentilere yavaş yavaş yaklaşıyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Küresel güçlerin kamuyu küçültün demesine karşın Cumhurbaşkanımız, taşeron sisteminin kamuyu taşıyamaz bir duruma getirdiğini görmüş oldu ve çöpe attı." dedi.

Merdivenleri derece derece çıktıklarını dile getiren Arslan, kurumun gayretleriyle dolgun iş sözleşmesini senenin önce 6 ayında imzalandığını kaydetti.

Beklentilerin şimdi birlikte tomar bulunduğunun bilincinde olduklarını özetleyen Arslan, bunlara yavaş yavaş yaklaştıklarını söyledi.

"İyileştirmeler son teşrin maaşıyla ödendi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da amaçlarının işçilerin doğruluk ettikleri tutarı almaları bulunduğunu belirterek, "Oluşturulan hüzün ve sunulan zamlarla çalışanlarımız lehine meydana getirilen bu iyileştirmeler son teşrin maaşıyla ödenecek biçimde organizasyon yapıldı. Dün bakımından bindirimli maaşlarını aldılar." ifadelerini kullandı.

Ülke yerine değme bölgede yerel ve ulusal üretimle şimdi da çelimli Türkiye amacında ilerlediklerini aktaran Sayan, istihsal ve istihdamı artırmanın değme devir öncelikleri bulunduğunu dile getirdi.

İş ortamındaki huzur, kut ve faziletkâr motivasyonun, verimliliği direkt etkileyen unsurlar bulunduğunu özetleyen Sayan, "Güçlü ve iri birlikte Bakanlık ve BTK yerine çalışanlarımıza değme mevzuda en dobra koşulları iletmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz." sanarak konuştu.

"Ülkemizi şimdi da dobra noktalara geçirmek esas gayemiz"

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da gurur yerine en ehemmiyetli sermayelerinin insanoğlu deposu bulunduğunu belirterek, "Alın teriyle ve beyin teriyle çalışma sağlayan hepsi çalışanlarımızla bilgelik ve komünikasyon teknolojileri dalında ülkemizi şimdi da dobra noktalara geçirmek esas gayemiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan değme işte, çalışanların emeği ve menfez nurunun bulunduğunu dile getiren Karagözoğlu, sözleşmenin çalışanlara ve ulusal ekonomiye yararlı olmasını diledi.

Konuşmaların arkası sıra BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü" imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ