USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kaygı emek harcaması ve iyileştirmelerle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilerine bu senenin gene itibaren yüzdelik 20-70 bindirim yapıldığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapıldı
07-12-2021 14:26
Ankara

Karaismailoğlu, BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada imzalanan "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokol İmza Töreni"nde icra ettiği konuşmada, bahis konusu ek protokolün, BTK içerisinde fariza verici işçilerin sevap ve toplumsal haklarının iyileştirmesini içerdiğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, "Yapılan hüzün çalışma vermesi ve iyileştirmelerle BTK işçilerimize bu senenin aslında itibaren, günün sonunda, yüzdelik 20 ile yüzdelik 70 aralığında zamlar yapıldı." dedi.

İşçileri enflasyona ezdirmediklerini özetleyen Karaismailoğlu, bünyelerinde etkin işçilerle bu sene yeniledikleri anlaşmalarla Bakanlık kendisine ehil oldukları tutumu gösterdiklerini bildirdi.

Bakanlığın imza attığı şişko iş sözleşmelerinin toplumsal mevki anlayışının örneği bulunduğunu tabir fail Karaismailoğlu, Türkiye'nin büyümesiyle artacak refahın herhangi ortak haneye kavuşması düşüncesince çalıştıklarını, yolları, köprüleri düz yazı ettiklerini, çıpa yollarını geliştirdiklerini, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına saplamak düşüncesince ulusal ortak savaşım verdiklerini kaydetti.

Türkiye'yi danışma ve muhabere yetkinlikleri açısından da dünkü ortak devre hazırladıklarına ayraç fail Karaismailoğlu, "Baş döndürücü çabucak gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak son zamanların ötesindeki hizmetleri milletimizin kullanımına sunuyoruz." niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, ulaşımın herhangi ortak modunda bulunduğu üzere muhabere ve enformatik sektöründeki gelişimde de 2003'ten itibaren iri ivme kazandığına dikkati çekerek, enformatik sektörüne meydana getirilen yatırımlar karşı bilim verdi.

Bilişim alanındaki hedeflerinin "teknolojik gelişimleri izleme fail değil, taraf verici dünya olmak" istediklerini tamlayan Karaismailoğlu, ilkin 5G teknolojileriyle sektördeki yerel ve millilik rakamlarını aşırı hâlâ yukarıya çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye'ye mahsus güveni, dünkü envestisman haberleriyle durumunda belirleme ettiklerini tabir fail Karaismailoğlu, sabık hafta ihalesi meydana getirilen Antalya Havalimanı'nın güzel örnekler ortada yerini aldığını ve ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu itimatı gösterdiğini anlattı.

Bugüne derece uyguladıkları yap-işlet-devret, kamu-özel teşrikimesai modellerine yersiz laflarla itiraz edenlere bu ilginin, anlaşmanın ve kazancın ibret bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu başarılara katkılarından dolayı, amme kesimi, gerçek sektör, çalıştıran ve işçiler engelleme her insana teşekkürname etti.

"Beklentilere yavaş yavaş yaklaşıyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Küresel güçlerin kamuyu küçültün demesine karşın Cumhurbaşkanımız, taşeron sisteminin kamuyu taşıyamaz bir vaziyete getirdiğini görmüş oldu ve çöpe attı." dedi.

Merdivenleri derece aşama çıktıklarını dile getiren Arslan, kurumun gayretleriyle şişko iş sözleşmesini senenin önceki 6 ayında imzalandığını kaydetti.

Beklentilerin hâlâ ortak tomar bulunduğunun bilincinde olduklarını özetleyen Arslan, bunlara yavaş yavaş yaklaştıklarını söyledi.

"İyileştirmeler teşrinisani maaşıyla ödendi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da amaçlarının işçilerin adalet ettikleri tutarı almaları bulunduğunu belirterek, "Oluşturulan hüzün ve sunulan zamlarla çalışanlarımız lehine meydana getirilen bu iyileştirmeler teşrinisani maaşıyla ödenecek biçimde kodifikasyon yapıldı. Dün bakımından bindirimli maaşlarını aldılar." ifadelerini kullandı.

Ülke kendisine herhangi ortak bölgede yerel ve ulusal üretimle hâlâ da çelimli Türkiye amacında ilerlediklerini aktaran Sayan, istihsal ve istihdamı artırmanın herhangi ortak devir öncelikleri bulunduğunu dile getirdi.

İş ortamındaki huzur, kut ve erdemli motivasyonun, verimliliği aracısız etkileyen unsurlar bulunduğunu özetleyen Sayan, "Güçlü ve iri ortak Bakanlık ve BTK kendisine çalışanlarımıza herhangi ortak mevzuda en güzel koşulları gelmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Ülkemizi hâlâ da güzel noktalara kullanmak asliye gayemiz"

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da gurur kendisine en ehemmiyetli sermayelerinin insanoğlu deposu bulunduğunu belirterek, "Alın teriyle ve beyin teriyle mesai verici tamamı çalışanlarımızla bilim ve muhabere teknolojileri dalında ülkemizi hâlâ da güzel noktalara kullanmak asliye gayemiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan herhangi ortak işte, çalışanların emeği ve delik nurunun bulunduğunu dile getiren Karagözoğlu, sözleşmenin çalışanlara ve ulusal ekonomiye faydalı olmasını diledi.

Konuşmaların peşi sıra BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü" imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ