USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada dü kez düzenlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kars'ta Kars-Kağızman kişmiri yolundaki Kırmızı Köprü ile Akçalar Köprüsü’nün açılışında, Doğu Ekspresi seferlerinin aykırı adına haftada dü el düzenleneceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada dü kez düzenlenecek
19-11-2021 13:35
Kars

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "'Helalleşeceğiz' diyerek meydanda dolaşanların ne eskiden bu ülkeye verdikleri ziyanı unutabiliriz ne de bugün büyükelçilere, ecnebi devletlere Türkiye karşısında vaziyet almaları düşüncesince yalvarmalarını… Her meydana getirilen projede ortalığı ayağa kaldıranlara bu ulus 2023’te de müstelzim dersi verecek." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kars'ta Kars-Kağızman kişmiri yolundaki Kırmızı Köprü ile Akçalar Köprüsü’nün açılışında meydana getirdiği konuşmada, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın vefatından dip sıkıntı duyduklarını söyledi. Kılıç'a Allah'tan yağmur isteyen Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"İpek Yolu güzergahında arazi meydan Kars, kentin simgesi biçimine mevrut Sarıkamış ve Çıldır Gölü'ndeki şita turizminin beraberinde zamanı ve kültürel değerleri ile ehemmiyetli müşterek yere sahiptir. Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle ehemmiyetli müşterek gezim destinasyonu biçimine mevrut Kars, bire müşterek sürede ülkemizi Kafkasya’ya da bağlamakta. Pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz Turistik Doğu Ekspresi’miz, seferlerine baştan başlıyor. Ankara'dan Kars istikametine evvel kere 15 Aralık’ta yapılacak. Trenimiz, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma haset akım edecek. Sadece yataklı vagon vagon ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri aykırı kendisine haftada dü kat düzenlenecek."

Karaismailoğlu, evvel seferinden beri 37 bin yolcunun yolculuk etmiş olduğu hattın, Ankara-Kars güzergahında dünyanın en dobra 4 katar rotası kendisine gösterildiğini belirterek, bu hizmetle hem bölgenin şita turizminin canlanmasına hem de gençlerin, kişilerin konforlu müşterek yolculuk etmesine ve kültürü tanımasına imkân sunacaklarını dile getirdi.

"7/24 misyon esasına mucibince çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Gürcistan, Ermenistan ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti denli yandaki devletlere oluşturulan ilkokul uç kapısına münakale sağlayıcı bölgenin, Kuzey-Güney aksında Doğu Karadeniz’i Kuzey Tetek Hattı'na bağlaması itibarıyla da ehemmiyet sunma ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Yani hoppadak gezim değil, ticari müşterek eksen açısından da anahtar müşterek konumda. Kars’ın münakale ağını güçlendirecek gelişigüzel müşterek projenin değerinin farkındayız. O sebeple şehrimizin büyüyen yapısına kadem uyduran ve gelişimini destekleyen münakale ve haberleşme yatırımlarını müşterek tane on paralık yaşama eylemek düşüncesince 7/24 misyon esasına mucibince çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek konuştu.

Açılışını yapacakları köprülerin ehemmiyetli kişmiri yolu projeleri bulunduğunu özetleyen Karaismailoğlu, DSİ’nin Kars Çayı üstünde yürüttüğü Alabalık Barajı projelendirme emekleri dolayısıyla Kars-Selim ayrımı ile Kağızman yolunun müşterek kısmının baraj su havzası zarfında kaldığını hatırlattı.

Bu kesimin 507 m. boyunda nesir ettikleri Kırmızı Köprü ile geçilmesini sağladıklarını özetleyen Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bitümlü yunak mahlut kaplamalı müşterek tane tarz standardında misyon verecek Kırmızı Köprü sebebiyle kişmiri yolunun Alabalık Barajı göl endüstrisi kesiminde tarz kalitesini yükselterek trafiğin akıcı akışını kuruluş ettik. Kars-Susuz Ayrımı-Arpaçay yolunun 11,4. kilometresindeki Akçalar Köprüsü’nü de fiziksel ve hendesi standartlara akıllıca bulunmadığı düşüncesince yeniledik. Yolun doğusuna nesir edilen 75 m. uzunluğundaki köprümüz, bitümlü yunak mahlut kaplamalı halkımıza misyon verecek. Çalışmalarımızın sonuncu amacı, faik müşterek misyon anlayışıyla, ticaretimizi, turizmimizi şimdi da güçlendirmektir. Bu güç, halkımızın ve ülkemizin ekonomisine ekleme bedel kendisine dönüyor, bol bolamat düzeyimizi yükseltiyor."

Karaismailoğlu, bu projelerle de Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki uç kapılarına şimdi çabuk ve şimdi konforlu seçenek münakale olanağı kuruluş ettiklerini vurgulayarak yandaki ülkelerle meydana getirilen tecim kütlesinin artırılmasına ulama sağladıklarını bildirdi.

"Bizim düşüncesince çecik hizmet, Hakk'a hizmettir"

Ayrıca, Kırmızı Köprü’nün de üstünde arazi almış olduğu yekûn 72 kilometrelik Kars-Kağızman güzergahının 37,6 kilometrelik kesiminde bitmeme fail ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla yolun 3,7 kilometre kısalacağına ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Böylece vakitten 7,5 milyon TL, akaryakıttan 3 milyon TL peyda etmek neredeyse salname yekûn 10,5 milyon TL artırım edilecek. Karbon emisyonu 1147 titrem azaltılacak. Başta Kars peyda etmek neredeyse bölgemize, milletimize faydalı kademli olsun. Bizlere verdiğiniz çelimli dayanak noktası aşırı değerli. Bu dayanak noktası sayesinde, gelişigüzel müşterek şehrimiz denli Kars ilimizin de ülkemizin geri misyon süper kuvvet olması düşüncesince attığımız adımlardan faydalanması, Karslı yurttaşlarımızın refahının yükselmesi düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bizim düşüncesince çecik hizmet, Hakk'a hizmettir. Bizim düsturumuzda milletimize misyon etmenin haricinde apayrı müşterek amaç yoktur."

Türkiye’nin gelişigüzel indinde bitmeme fail projelerle üretim, istihdam, ticaret, kültür-sanat ve terbiye bilimi bilimi dünyasına cıvıltı kattıklarını kail Karaismailoğlu, "Bu ülkede milletin koca olduğunu, siyasal iktidarın besleme bulunduğunu uğur boncuğu devir aklımızdan çıkarmadık. Milletten aldığımızı millete verdik, rantiyeyi kestik şantiyeler açtık. Son 19 yılda Kars’ın münakale ve haberleşme altyapısına 6 bilyon 882 milyon liralık üstünde envestisman yaptık." dedi.

"Bu ulus 2023’te de müstelzim dersi verecek"

Karaismailoğlu, şehirde bitirdikleri yatırımları anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizi ve ulusal bağımsızlığımızı daima kılacak, bizi, aut baskılar karşısında başımız yalçın yürütecek bulunan çelimli müşterek ekonomidir. Güçlü müşterek ekonominin eğer olmazsa olmazı da altyapıdır, projelerdir. 'Helalleşeceğiz' diyerek meydanda dolaşanların ne eskiden bu ülkeye verdikleri ziyanı unutabiliriz ne de bugün büyükelçilere, ecnebi devletlere Türkiye karşısında vaziyet almaları düşüncesince yalvarmalarını… Her meydana getirilen projede ortalığı ayağa kaldıranlara bu ulus 2023’te de müstelzim dersi verecek. Ülkemizin kaybedecek müşterek dakikası bile yok. Çalışmalı, üretmeli, gelişmeli ve şimdi nice projeyi yaşama geçirerek milletimizin refahını şimdi da yukarılara çekmeliyiz. Bu sebeple biz de Milli Ulaşım ve Altyapı Politikalarımızı ülkemizin kazançlı ve siyasal enerjisini destekleyecek müşterek iyilikle yaşama geçiriyoruz."

Vatana bulunan sevgilerini sözle değil işle, çalışmayla, projelerle ortaya koyduklarını tamlayan Karaismailoğlu, Türkiye’yi geleceğe alıştırmak düşüncesince dev yatırımlarla halis muhlis ülkeyi adeta dantel denli işlediklerini söyledi.

"Dağlar, boğaz vermiyordu, tünellerle, vadileri köprülerle aştık"

Türkiye’nin senelerdir idame eden enfrastrüktür problemini iri seviyede çözdüklerini özetleyen Karaismailoğlu, "Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ortada Türkiye’mizi ulaşımın gelişigüzel modunda arsıulusal müşterek koridora dönüştürdük. Ülke genelindeki ayrılmış tarz uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden alıp 28 bin 402 kilometreye çıkardık. Dağlar, boğaz vermiyordu, tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometre bulunan yekûn tünel uzunluğumuzu ise 632 kilometreye yükselttik. 2003 yılına derece 150 sene süresince el değmeyen kuvvetli yollarımızın tamamını yeniledik." biçiminde konuştu.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı ile ülkeyi arsıulusal havacılığın transfer merkezi yaptıklarını ve global havacılıkta zirveye çıktıklarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Hatırlayın, 'İstanbul Havalimanı’na ne lazım var' diyorlardı. Bugün, havalimanımızın başarıları karşısında sessizliğe bürülü durumdalar. evvel benzeri müşterek itiraz, arkası esna başarılar, kazanımlar karşısında sessizlik. Biz bu filmi aşırı gördük. Dünyanın en ehemmiyetli münakale projeleri Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu’nda da bire müşterek davranışlar sergilediler. evvel itiraz, sonraları sessizlik. Biz milletimizle iç içe, dal omuzayız. Onları dinliyor, anlıyor, ülkemizin gereksinimlerini buna mucibince belirleme ediyoruz. Kendisine verilenle yetinen Türkiye aşırı eskilerde kalmıştır. 19 senedir hoppadak iç odaklara değil, aut odaklara erinç da sürdürdüğümüz ‘başı dik’ erk politikalarımızdan karşılık vermeye niyetimiz yok."

Konuşmanın arkası esna Bakan Karaismailoğlu, kurdele keserek köprülerin açılışını yaptı, Kırmızı Köprü'yü kullandığı vasıtayla geçti.

Açılışa Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kaza şehremaneti başkanları ile yurttaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ